Kökleri 100 yılı aşkın bir geçmişe dayanan Şentaş A.Ş, organik sektörünün Türkiye'deki tek ihtisas fuarı konumundaki "Ekoloji İzmir 2011 Organik Ürünler Fuarı"ndaki standıyla göz doldurdu. Geleneksel ürünler olan kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir, çamfıstığı ve cevizi, dünyaya tanıtan Şentaş A.Ş, üretiminin büyük bölümünü yurtdışına ihraç ederken, iç pazarda da hızlı bir büyüme stratejisi izliyor. 2012 yılında zincir mağazalarda ve franchising yoluyla yurtçapında da bulunurluklarını artırmayı hedeflediklerini söyleyen Satış Müdürü Gürcan Şen, "Fuardaki standta önemli ikili görüşmeler yaptık. 3 yıl önce İzmir'de açtığımız İncir Evi'nde ürünleri iç pazardaki müşterilere ulaştırdık. www.incirevi.com üzerinden tüm yurda kargo ile ürünlerini gönderdik. İzmir'in nefis kuru inciri başta olmak üzere, birçok kuru meyveyi şık ambalajlarında satışa sunduk" dedi. Şen, "İncir Evi ürünleri, özellikle yılbaşı ve bayram dönemlerinde dost ve müşterilerine özel bir hediye sunmak isteyen firmalarca tercih ediliyor. Tamamen organik ve hiçbir kimyasal madde kullanılmadan ürettiğimiz, kuru incir, kuru kayısı ve çam fıstığından oluşan ürünler fuarda büyük ilgi görüyor" diye konuştu.