İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Mezunu Özgü Mehmet Manisalı, İtalya Toskana Vadisi'nde zeytinyağı üzerine yapılan araştırmaları Türkiye'ye taşıdı ve Belçika, Japonya, İsrail ve Türkiye'de gerçekleştirilen yarışmalarda altın madalya kazandı. Manisalı, dünyada nadir kullanılan ve zeytinyağını 25 derece soğuklukta sıkan makineyi ilk kez Türkiye'ye getirdi. Ardından Türk zeytinyağına dünyanın prestijli yarışmalarından ödüller geldi.
Tanıtım hedefi
Manisalı, kurduğu ÖzEm Zeytinyağları ile 2013 yılında Belçika Üstün Lezzet Ödülü Yarışması'ndan 2 altın, Japonya Erken Hasat Yarışması'ndan Biber Çeşnili, Sarımsak Çeşnili zeytinyağlarında gümüş madalya, İsrail Zeytinyağı Yarışması'ndan prestij altın, 2012 yılında da Belçika'da iki altın kazandı. Türkiye'de Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Yarışması'ndan 1'incilik ve 2'ncilik ödüllerinin sahibi oldu. Türk zeytinyağının tanınırlığını artırmak amacıyla araştırmalar yaptığını dile getiren Manisalı, Türk zeytinyağını markalaştırarak ortaya katma değeri yüksek ürün çıkarma yoluna gittiğini dile getirdi.