Türkiye'nin geleneksel ihraç ürünleri arasında yer alan, Hristiyanların Noel sofralarının baştacı kuru incirde, 2014/2015 sezonunun ürünleri ilk gemiyle ihraç edildi. 15-30 Ekim 2014 tarihleri arasında Türkiye'den ihraç edilen 11 bin 700 ton kuru incir karşılığı 58.8 milyon dolar döviz girdisi sağlandı. Ege İhracatçı Birlikleri verilerine göre, 2014/2015 sezonunun ilk 15 gününde 11 bin 700 ton kuru incir ihracatından elde edilen döviz geliri yüzde 20 oranında artarak 58.8 milyon dolara ulaştı. İhracat yapılan ülke sayısı 61'den 63'e yükseldi.
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep, yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle kuru incirin ilk ihraç tarihini 30 Eylül'den 15 Ekime ertelemek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Celep, "İlk gemi 30 Eylül tarihinde yola çıksaydı ihracatımızda bu seviyeleri göremeyebilirdik" diye konuştu. Türkiye Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Sektör Kurulu Başkanı Osman Öz ise hava koşullarının, kuru incir kalitesini ve miktarını kısmen de olsa olumsuz etkilediğini, hammadde ve ihraç fiyatlarında yüzde 60-70 oranlarında artışa yol açtığı söyledi. Öz, "2014/2015 ihraç sezonunda kuru incir ihracatımızın geçtiğimiz sezon ulaşılan 76.9 bin tonluk rekor ihracat miktarının yüzde 15-20 gerisinde kalmasını bekliyoruz. Ancak döviz gelirimizin geçtiğimiz yıl ulaşılan 253 milyon dolar seviyesine yaklaşacağını öngörüyoruz" diye konuştu. Kuru incir özellikle Hrıstiyan ülkelerde Noel sofrasının olmazsa olmaz ürünleri arasında yer alıyor. Bu nedenle, sezonluk ihracatın yaklaşık yüzde 70'inin gerçekleştirildiği Ekim-Aralık döneminde Avrupa Birliği'nin toplam ihracatımızdaki payı yüzde 60-65 civarında seyrediyor.