Türkiye Pastacılar, Lokantacılar Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Yenice, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Et ve Et Ürünleri Tebliği'ne uymayan işletmeleri açıklamasından sonra konunun bütün işletmelere mal edilmesine tepki gösterdi. Sosyal medyada İzmir Lokantacılar Odası'na kayıtlı esnafın, malzemelerine at ve eşek eti kattığı iddialarına maruz kalarak karalandığını da söyleyen Yenice, "Sanki at eti, eşşek eti satmışız gibi algı oluşturuldu" dedi.
Tavuk eti kusuru!
Basın toplantısı düzenleyen Yenice, "Tebliğ ile 2013'de kırmızı ete beyaz et karıştırılamayacağı söylendi. Bir kusur işledik ama kusur kasıta taşınmak istendi. Firmalarımız Bakanlığın açıklamasında taklit yapan firmalar arasında gösterildi. Ceza kesildi ve Cumhuriyet Savcılığı'na da başvurulmadı" diye konuştu. Adı geçen firmalara ait denetim rapor sonuçlarının sosyal medya üzerinden lokantacı esnafını zan altında bırakacak şekilde karalama kampanyasına döndüğünü ileri süren Yenice, "Sosyal medyada İzmir halkının tehdit eden, 'at ve eşşek eti satılıyor' algısı oluşturulmaya çalışılması teşkilatımızı derinden yaraladı. Hizmet veren esnafın yanındayım, kusurlarını örtmek gibi bir durum yok ama olay farklı boyutlara taşıyorlar. Sanki at eti, eşşek eti satmışız gibi algı oluşturuldu. Resmi raporda kusurlu firmalar arasındayız, kırmızı ette tavuk kıyması çıkmıştır ancak insan sağlığını birinci dereceden tehdit etmiyor" dedi. Belediye zabıtalarının gıda denetim yetkisinin elinden alındığını ve Bakanlığın denetimlerinde iş yükünün arttığına değinen Yenice, "İzmir'de akademi kurmak için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'dan yer istedim ancak bir geri dönüş alamadım" diye konuştu.
YAĞMUR UYGUR