Kurban Bayramı öncesinde et fiyatları arttı. Ocak'ta kesimhanede 20 TL olan yağsız dana eti Temmuz'da 25-27 TL'ye kadar çıktı. İzmir Kasaplar Odası Başkanı Ceyhun Yücelmiş, fiyatların hayvan azlığı ve kurbanlık piyasasını bekleyen besicinin elindeki hayvanı kesime göndermemesinden kaynaklandığını, bayram sonrası az da olsa fiatların düşeceğini belirtti. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Arman her yıl iki bayram arası dönemde talep artışı nedeniyle fiyat baskısının oluştuğunu, besicinin kurbanlık piyasasını görmek için elindeki yetişmiş hayvanı tuttuğunu, bunun da fiyatları artırdığını söyledi. Kesimhanedeki kargas et fiyatlarının Kurban Bayramı öncesi 30 lirayı bulacağını savunan Arman, "Bize göre fiyat artışına kesin çözüm karkas et ithalatının yapılması ve yetiştiriciyi de olumsuz etkilemeden piyasaya denge getirilmesi" dedi. FATİH ŞENDİL
"En fazla 23 lira olmalı"
Kısa sürede piyasaya denge getirebilecek bir mekanizma yaratılmasının gerektiğini belirten Öztürk Toptan Et Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, besicilik canlı hayvan fiyatının 15-16 liraya mal olduğu, bu karkasa çevrildiğinde fiyatın en fazla 23 lira olması gerektiğine inandıklarını ifade etti. Öztürk, 25 ile 27 liraya kadar çıkan fiyatın kendileri için de çok fazla olduğunu, tüketim düşüşü nedeniyle et piyasasında sıkıntı yaşandığını dile getirdi.