02 Nisan 2011, Cumartesi

Alaçatı, otları ile şenlenecek

“2’nci Alaçatı Ot Festivali” bugün ve yarın Çeşme Alaçatı’da düzenleniyor. Katılımcılar, ‘Ot Toplama’ ve ‘Ot Aşı’ kategorilerinde hünerlerini sergileyecek

Giriş tarihi : 01.04.2011 18.29 Güncelleme : 18.29   HAYATIN İÇİNDEN

ÇEŞME (ARMAĞAN DURKAN)

Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, bugün ve yarın düzenleyecekleri "2'nci Alaçatı Ot Festivali" öncesinde yaptığı açıklamada, Alaçatı'nın, Alaçatılıların yüzyıllardır yaşattığı bir kültürü ve birikimini ikinci kez Türkiye'ye ve dünyaya tanıtacaklarını söyledi.
İki gün sürecek festivalde yarışma 'Ot Toplama' ve 'Ot Aşı' kategorilerinde gerçekleştirilecek. 'Ot Toplama' jürisinde uzman Bilgin Oğuz, Dr. Selim Toprak ve Doç. Dr. Tuncer Taşkın görev yapacak.
Ot Aşı kategorisinde ise gurme, müzisyen ve TV yapımcısı Ayhan Sicimoğlu, Zeytinbağı Restoran'ın sahibi ve şef olan Erhan Şeker, gurme-yazar Gökçen Adar, Hakkı Akbaykal, gurme Maria Ekmekçioğlu, gurme ve yazar Süreyya Üzmez ve gurme-şef Vedat Başaran jüride görev yapacak.

KİTAPLAŞACAK
Alaçatı Belediyesi olarak otellerin doluluk oranı kadar çevre temizliğinin, gelen turist sayısı kadar değerleri yaşatmanın ve bu değerleri sonraki kuşaklara aktarmanın önemine değinen Dalgıç, "Alaçatı doğasının zenginliğini, otlarımızın çeşitliliğini tanıtmak ve bu otlarla pişirilen geleneksel yemeklerimizin kaybolmaması amacıyla festivali düzenliyoruz. Bu festivalde, Alaçatı'nın doğallığına, kucaklayıcı sıcaklığına kaynatılmış reçellerin, bin bir otla yapılmış yemeklerin, böreklerin üzerine serpilmiş çörekotlarının kokusu tüm beldeyi saracak" dedi.
Festival sonrası yarışmaya katılan yemeklerin tariflerinin kitap halinde dağıtılacağını da dile getiren Muhittin Dalgıç," Ot festivalinin ilkinde yarışmaya katılan tüm yemeklerin tariflerini bir kitapta topladık. Bu yıl da aynı olayı gerçekleştireceğiz. Bu tariflerin insanlığa miras kalsın, gelecek kuşaklara aktarılsın, binlerce yıldır bu topraklarda yetişen otların adı yaşasın, unutulmasın istedik. Amacımız insanlarla güzellikleri paylaşmak, hiç tanımadığımız, adlarını bile bilmediğimiz insanlarla sohbet edip, kahkahalar atmak. Kısacası tanıdıklarımızı, tanımadıklarımızı, herkesi bu keyfi bizimle paylaşmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

FESTİVAL PROGRAMI
Bugün başlayacak olan festival, saat 17.00'de kortej yürüyüşü ile start alacak. Keçilerini, koyunlarını ve kağnı arabalarında otlarını gezdiren yarışmacılara, bando Ege şarkıları çalarak eşlik edecek.
Saat 18.00'de düzenlenecek kokteylin ardından Ege Üniversitesi Oda Orkestrası, Pazaryeri Camii Meydanı'nda bir konser verecek.
Festivale yarın saat 10.30'da yemek ve otların sergilenmesi ile devam edilecek. Saat 11.00'de jüri değerlendirmesinin ardından, Alaçatı'nın ünlü restoranlarının yemek sunumları gerçekleştirilecek. Bütün etkinliklerin Pazaryeri Camii Meydanı'nda gerçekleştirilmesi sonrasında, saat 17.00'de ödül töreni düzenlenecek.

Geçen yılın kazananları
11 Nisan 2010 tarihinde düzenlenen "1. Alaçatı Ot Festivali"nde, 'Ot Toplama' kategorisinde Sema Aktaş Erden 101 çeşit ot toplayarak ilk sırada yer almıştı. 'Ot Aşı' kategorisinde ise Aysen Kadıbeşegil, 'Kırk Ot Salatası' isimli yemeği ile birinciliği elde etmişti.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan YENİ ASIR veya yeniasir.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Künye | Reklam | İletişim | Ayın Burcu | Önemli Telefonlar | Eczaneler