• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
AHMET VELİ OLGUNDENİZ

Takımınızda sizden büyük çalışanlar varsa...

ahmet.olgundeniz@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.10.2011, 00:00
Genel olarak insanların yaş aldıkça kariyer basamaklarını tırmandığını, yükseldiğini görürüz. Ancak bu her zaman böyle olmayabilir. Bazen yaşca ve tecrübece bizden daha ileride olan insanlara yöneticilik yapmak durumunda kalabiliriz.
Çatışmaların kapıda beklediği, iyi yönetilmesi gereken sıkıntılı bir durumdur. Etrafınızı saran yüksek egolar kendinizi züccaciye dükkanına girmiş bir fil gibi hissetmenize yol açabilir.
Hem gereken saygıyı görmek hem de işlerin olması gerektiği gibi yapılmasını sağlamak için ne yapmak gerek? İşte size birkaç öneri:
1- Öncelikle "patron" olmayın veya en azından bir patron görüntüsü vermeyin. Size ve yönetim sitilinize alışmaları için bir zaman tanıyın. Bu arada işi odaklanın.
2- Onları izole etmeye çalışmayın. Yeni beceriler geliştirmeleri için destekleyin. Yeni yazılımlar veya teknoloji cihazları kullanma konusunda bir sıkıntı varsa bunları aşmalarına yardım edin.
3- İş yaşamının çalkantılarına yıllarca başarıyla karşı koyabilen bu insanların tecrübesine saygı gösterin.
4- Yaşı ilerlemiş olan insanların farklı öncelikleri olabilir. Şirket etkinlikleri "happy hours"lara katılmak yerine evlerine gidip çoluk çocuk ve hatta torunlarıyla vakit geçirmeyi tercih edebilirler.
5- Farklı düşünüyorsanız bile onların fikirlerini, bakış açılarını öğrenmeye çalışın. Nihayetinde sizin fikriniz uygulanacaksa da kendi fikrinizin neden en iyi fikir olduğunu açıklayın.
6- Onları nelerin motive ettiğini anlamaya çalışın. Belli bir yaşın üstündeki insanları motive etmek zordur. Şirketteki uygulamaları da göz önüne alarak daha esnek çalışma saatleri gibi bir takım bonuslar önerebilirsiniz.
7- Açık açık konuşun. Direkt iletişim kurmak her zaman en iyi yoldur. Onları beklentileriniz konusunda bilgilendirin. "Onlar zaten tecrübeli ne olması gerektiğini bilirler." diyerek konuşmamazlık etmeyin.
8- Onlarden çekinmeyin. Bir karar verdiğinizde kararınızın arkasında dimdik durun. Bir süre sonra saygılarını kazanırsınız.
9- Yeni gelenlerin kuruma intibak etmelerinde veya stajyerlerin yetiştirilmelerinde onların mentorluk yapmasını sağlayabilirsiniz.
10- Onlara tecrübelerinden dolayı ayrıcalık tanımayın. Bunun sonu gelmez. Herkese eşit davranın.

CV YARIŞMASI

Bu arada yaklaşık bir buçuk aydır duyurularını yaptığımız CV Tasarım Yarışması'nın sonuna geldik. Yarın akşam başvurular sona eriyor. Şu ana kadar gelen CV'lere bir göz attığımda seçim yapacak jürinin işi zor gibi görünüyor. Ne diyelim herkese bol şanslar.
Son olarak bu perşembe sizler için düzenlediğimiz "Sosyal Medyayı Etkili Kullanma" seminerimizde görüşmek üzere diyorum.
İyilikle kalın


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA