İzmir Ekonomi Üniversitesi Tarımsal Teknoloji ve Gıda Bilimleri Fakültesi, 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı'nda ilk öğrencilerini almaya hazırlanıyor. Kuruluşu tamamlanan Tarımsal Teknoloji ve Gıda Bilimleri Fakültesi, Gıda İşleme Mühendisliği Bölümü'ne ek yerleştirme döneminde öğrenci alarak eğitime başlayacak.
7 fakültede yaklaşık 6 bin 500 öğrenciye eğitim verecek olan İzmir Ekonomi Üniversitesi, yeni akademik yıla, yeni bölümlerle giriyor. Sinema ve Dijital Medya ile Muhasebe ve Denetim, Adalet, Dış Ticaret, Alternatif ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Bankacılık ve Sigortacılık, Radyo TV Programcılığı bölümlerinde ilk öğrencilerini alan İzmir Ekonomi Üniversitesi, ek yerleştirme döneminde ise Gıda İşleme Mühendisliği Bölümü'ne öğrenci alacak. Toplamda 40 öğrenci ile eğitime başlayacak olan Gıda İşleme Mühendisliği Bölümü'ne 4 öğrenci yüzde yüz, on öğrenci ise yüzde 50 burs ile girme şansı yakalayacak.
BÜYÜK ÖNEM
Tarımsal Teknoloji ve Gıda Bilimleri Fakültesi'nin Türkiye ekonomisi açısından çok büyük önem taşıdığını belirten İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, sektörün ihtiyacı olan nitelikli eleman açığını kapatmayı hedeflediklerini belirtti. Rektör Prof. Dr. Baltacıoğlu, "Günümüzde dünyanın stratejik ve ekonomik değer taşıyan en önemli sektörlerinden biri olan tarım sektörü, ülkemiz ekonomisi açısından da büyük önem taşımaktadır. Tarım sektörüne piyasa mekanizması açısından bakabilen, dünyada tarım ürünlerine olan talebi takip edebilen ve talebi karşılayacak nitelik ve nicelikte ürünlerin üretilmesi, işlenmesi, paketlenmesi, depolanması ve pazarlamasını yapabilecek elemanlara olan ihtiyaç her geçen gün artmakta. Biz de nitelikli eleman açığını karşılamak için Türkiye ve dünyanın geleceği için büyük önemi olan Tarımsal Teknoloji ve Gıda Bilimleri Fakültemizi kurduk" diye konuştu.
Fakültenin öncelikli olarak Gıda İşleme Mühendisliği Bölümü'nün açıldığını ve ilk öğrencilerini alacağını kaydeden Tarımsal Teknoloji ve Gıda Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Turhan, "İstatistiklere göre tarımın ve tarıma dayalı sanayi ve hizmet kollarının gelişmesiyle birlikte, dünyada önümüzdeki 20 yılda yetişmiş kalifiye eleman talebi arzdan çok daha fazla olacaktır" diye konuştu.
İş imkanı çok fazla
Mezunlar, gıda sektöründe faaliyet gösteren tüm fabrikalarda, üretimde, gıda analizi ve araştırma-geliştirme faaliyeti gösteren laboratuvarlarda, endüstriyel boyutta yeme-içme hizmeti veren işletmelerde, kamu sektöründe çalışma imkannına sahip olacak. Konunun önemi nedeniyle mezunlar, gıda güvenliği konusunda akademik, profesyonel ve hobi amaçlı eğitim kurumlarında eğitmenlik yapabilecek. Ayrıca, bölüm mezunları için Türkiye'de ve dünyada tüm araştırma merkezlerinde araştırmacı olarak çalışma imkanı bulabilecek.