Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın gıda maddelerinde taklit ve tağşiş yapılan 141 firmayı açıklamasının ardından köftesinde tavuk eti kullandığı tespit edilen Köfteci Murat adlı işletmenin sahibi Murat Bulut, "İnsanlar bizim de at eti sattığımızı düşündü. Ben hiçbir zaman at eti satmadım. Vatandaşın sağlığıyla oynamadım. Köftenin harcı ve lezzeti tutsun diye yüzde 5 oranında tavuk eti kullanıyordum. Artık onu da kullanmıyorum" dedi.
İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası'ndan hijyenik ve sağlıklı gıda sattığı için onur belgesi aldıklarını söyleyen Bulut, "Şimdiye kadar hiçbir vatandaş bizde yediği köfteden zehirlenmedi. Bu son günlerde yaşadığımız olay hepimizi derinden üzdü. İnsanların köfteye bakışı değişti" diye konuştu. Bulut, işletmesinin hiçbir zaman insan sağlığı ile oynamadığını belirterek "İzmir Lokantacılar Odası'ndan hijyenik ve sağlıklı gıda sattığımız için onur belgesi aldık. Biz böyle bir onura sahipken insan sağlığıyla oynamayız. Fakat ne yazık ki insanlar haberin içini okumadan başlığını okumuş ve Köfteci Murat'ın da at eti sattığı izlenimine kapılmış" dedi.
Zan altında kaldık
Kanatlı etini köfteye lezzet vermek için kullandıklarını belirten Bulut, "Ancak kanatlı etini yüzde 5 oranında kullandık. Daha düne kadar böyle bir yasak yoktu. Halkımız bilir ki sucuk ve salamlara bile yüzde 30 hindi eti karıştırılıyordu. Gayet de lezzetlilerdi. Fakat insanlar yanlış algıladığı için manevi olarak çok zarar gördüm. İnsanlar dükkanın önünden geçerken elleriyle benim işletmemi gösteriyor. Benim gibi Kemeraltı'nda bir diğer ünlü köfteci Okan Bademli de büyük zarar gördü. Başkalarının yaptığı yanlış yüzünden biz zan altında kaldık" şeklinde konuştu.
TANSU EDİP GÖKBUDAK
MURAT'A GÜVENİYORUZ
Öte yandan Kemeraltı'nda çalışan esnaf vatandaşlar ise Murat Bulut'a sonuna kadar güvendiklerini söyleyerek, "Biz yıllardan beri Murat Bulut'un köftelerini yiyoruz. Herhangi bir sağlık sorunu yaşamadık. 40 yıldır Kemeraltı'na hizmet eden Köfteci Murat insan sağlığıyla oynamaz" dedi.