Çeşme Bağcılık, dünyanın en kaliteli ve lezzetli üzümleri Cabernet Sauvignon ve Merlot'dan ürettikleri şaraplar ile Çeşme Şaraplarını yeniden dünyaya tanıtıyor.
1992 yılında Fransa'dan özel olarak getirttikleri Cabernet Sauvignon ve Merlot fidelerini, Çeşme bölgesinin en verimli toprakları olan Ovacık- Ballıdağ mevkiine ekerek şarap üretmeye başlayan Çeşme Bağcılık, Avrupa'nın önemli şarap teknolojileri üreticileri ile anlaşarak, uzman kişilerle beraber tesislerini genişletti.
ŞATO TARZI FABRİKA
Türkiye'de mahzen şaraplarıyla ilgili üretilen üzümleri ilk yıllar sektörün büyük şarapçılarına verdiklerini daha sonra İtalya ve İsviçre'den getirttikleri makine ve tanklarla tesislerini kurduklarını dile getiren Firma sahibi Aysun Güvener, fabrikayı tamamıyla bölgeye has taşlarla şato tarzı yaptıklarını, yer altına yüzbinlerce şişenin saklanabildiği mahzenler yaptıklarını ve 12 derecede Fransız fıçılarında şarapların 1,5 yıl, şişelerin ise uzun yıllar bekletilmek üzere rezerve edildiğini belirtti.
HEDEF, KALİTE
Nitelikte değil nicelikte özelliği hedeflediklerini söyleyen Güvener, kapasitelerini 300 tonun üzerine çıkarmamaya kararlı oylduklarını da belirtti. Çeşme Bağcılık'ın raf şarapları değil 1000-10 bin Euro değerine ulaşacak kalite şaraplar için stoklamayı hedeflediğini, şarap severlerin yatırım aracı olarak göreceği şarapları da bedelsiz mahzenlerde koruma hizmeti verme kararı aldıklarını dile getiren Güvener şöyle devam etti:
"Ürünlerimizi uzun vadede saklanabilen 4 çeşit ve kısa zamanda tüketilmesi gereken 3 çeşit olmak üzere 7 çeşide çıkardık. Bu ürünlerin en büyük özelliği hiç yok sayılacak şekilde az miktarda kükürt kullanılmasıdır. Fermentasyonu (Oksidasyonu) önlemek için bol miktarda kükürt kullanılan şarapların baş ağrısı yapmasından ötürü, üzümleri güneş ışığında değil sabah güneş doğmadan ve akşam gün batımından sonra toplayarak 10 dakika içinde tanklara veriyoruz."
Bağ ortasında tek tesis
Çeşme Bağcılık'ın Türkiye'de bağ ortasında kurulmuş tek tesis olduğunu vurgulayan Aysun Güvener, "Ürünlerimiz ulusal bütün zincir marketlerde ve seçkin satış noktalarında tüketici ile buluşuyor. Chateau tarzı üretimimiz ile ürün yelpazemizi sürekli geliştiriyoruz. Türkiye'de hiçbir şarapçı kulvarında yer almıyoruz. Şaraplarımız için Fransız danışmanlarından, enolog fransız Gregory Michel'den ve Mayıs ayından itibaren de enolog İsviçreli Philippe Ruettimann dan hizmet alıyoruz.
En önemli şaraplarımız ise Chateau Güvener, Chateau Agrilia , Çeşme ve Alaçatı markalı olanlar" diye konuştu.