Geçtiğimiz yaz SuAda'da sezon boyunca yaklaşık 8 bin 500 kişiye ev sahipliği yaparak bir rekora imza atan Giritli İdilika Meyhanesi enfes lezzetleri ve sıcacık atmosferi ile lezzet şöleni yaratıyor. Hukuk Fakültesi mezunu İdil Çimrin'in sahibi olduğu mekan, Girit mutfağını farklı tatlarla birleştirerek misafirlerine sunuyor. 3 sene evvel Cihangir'de açtığı butik kafenin ardından Asmalımescit ve Suadiye'de büyük bir grup ile birleşerek Girit Meyhanelerini hizmete açan İdil Çimrin, bu grupla yollarını ayırarak sektörde tek başına ilerleme kararı aldı. 2 senedir Suada'da Giritli İdilika markasıyla yer alan Çimrin, İzmir'de de mekan açmayı hedefliyor. Çok yakın bir tarihte Alfa Yayınlarından Giritli İdilika isimli bir kitabı çıkacak olan Çimrin, "Mekanımızda Ege otları ve Girit mübadillerinin mezelerini kendi özel zeytinyağımız ile harmanlıyoruz. Girit Ezmesi, Vişneli Mas Piyazı, Otlu Çiğ Balık, Girit Mantı, Yaprak Ciğer, Taze Mevsim Balıkları, Vişneli Mas Piyazı ve tabiiki Mavi pilav İdilika'nın en iddialı lezzetleri arasında yer alıyor.