FATİH ABACIOĞLU (HABER MERKEZİ)
Tekstil sektöründe Armani, Marks and Spancer, Gerry Weber, La Mantina gibi dünya devleriyle çalışan Ertuğrul Tekstil'in sahibi Hayati Ertuğrul'un ekonomist oğlu Umut Ertuğrul, gıda sektörüne atıldı. Muzaffer Ertuğrul ile birlikte Bisquitte adlı restoranda işletmecilik yapan Umut Ertuğrul, "Hayallerimin peşinden gidiyorum" dedi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Ekonometri Bölümü'nü bitirdiğini kaydeden Umut Ertuğrul, "Babamın mesleği tekstil sektöründe belli bir noktaya ulaştık.
Hayalimde restoran işletmek vardı ve bu durumu babamla paylaştım. Optimum Outlet AVM'de restoran açtım. Konuklarımın kendilerini evlerinde hissetmesini sağlamaya çalıştım. Farklı mobilyalar kullanarak her gelenin ilk kez geliyormuş hissini yaşamasını istedim" dedi.
Umut Ertuğrul, "İşletmecilik dışardan görüldüğü gibi kolay değilmiş. Yeri geldiğinde bulaşık yıkıyorum, yeri geldiğinde mutfağa girip yemek pişiriyorum. Özellikle 'Acıların Tavuğu' isimli yemeğimiz ilgi çekiyor. Tüm zorluklara rağmen sevdiğim işte çalışmaktan dolayı mutluyum. Gıda sektöründeki hedefim et restoranı açmak" diye konuştu.