• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Füsun'cuğumun muhteşem gecesi

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.03.2010, 00:00
Geçtiğimiz hafta İzmir'de olmam gerektiği için İstanbul Lavanta'daki muhteşem geceyi kaçırdığıma çok üzüldüm. Yıllardır görmediğim bir sürü arkadaşımı toplayan Füsun'umun gecesine katılmayı çok istiyordum. Bildiğiniz gibi Füsun Özben yıllardır İngiltere'de yaşayan, döneminin en başarılı ve sevilen birkaç mankenden biriydi. Geceyi, Neslihan (Yargıcı) ile birlikte hazırladılar. Barbaros Şansal'dan Güngör Bayrak'a kadar çok kalabalık bir arkadaş kitlesini topladılar ve harika bir gece gerçekleştirdiler. Hem Füsunumu buradan öpüyorum hem de Neslihan'ı çok tebrik ediyorum. Bu arada gecenin ertesi günü bana uğrayan Şeküre'den (Yeni Asır TV) de öğrendim ki menü her zamanki gibi muhteşemmiş. "Menünüz aynı mı?" diye sordu. "Aşağı yukarı aynı" cevabını alınca, hemen zencefil çorbası siparişini verdi. Eee hava atmayayım ama çorbamız da şehirlerarası üne sahip.
Hazır Lavanta'dan bahsetmişken geçtiğimiz cuma gecesi yaptığımız meyhane gecesini anmadan geçemeyeceğim. Çok güzel bir meyhane menüsü yaptı aşçımız Hasan... Uykuluktan ciğere, kokoreçten favaya, kuzu tandırı, buğulama balığı ve çeşit çeşit Türk tatlıları çok lezzetliydi. Gelen herkes sazlarla o kadar coştu ki, bu cumartesi tekrarını yapıyoruz.

Bizim kızlar salatiniyi çok seviyor
Yazı işlerinde Sarmaşık bölümüne her geldiğimde önce haftanın dedikodularını yaparız. Epey bir güleriz. Bu arada size yazacaklarımın çoğunu da unuturum. Bu arada günün en flaş olayı Jocelyne salatiniler. Çeşme'de şubesi olan Gül Sokak'tan aldığımız bu tuzlular yıkılıyor. Hele hele portakallıları çok rağbet görüyor. İşletme de işletme yani... Her zaman söylerim mal ne kadar iyi olursa olsun en mühimi işletmedir. Tabii ki elindeki iyi ürünü en iyi şekilde sunan Tuğçe kızmızı geçmeyelim. Macaron, framboiser, truffe, salatiniler yıkılıyor...

Pazar sohbetleri

Son İstanbul seyahatimde sizin için harika söyleşiler yaptım. Birini bu pazar iftiharla yayınlıyorum. Arkadaşım olmasından gurur duyduğum memleketimizin, çok genç yaşına rağmen ön sıralarda yeri olan mimarlarından Eren Yorulmazer'in minik şehir şatosunda kah gülerek kah ciddileşerek güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Diğer kişi ise şu an sadece Türkiye'de değil Almanya'dan tüm dünyaya doğru söhreti ve kabiliyeti konuşulan yine kendi alanının en ön saflarından birinde olan estetisyen Serdar Eren...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA