• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

İzmirli Müge'nin kıtalararası başarısı

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.03.2010, 00:00
İstanbul'da Nişantaşı'nda Beymen Brasserie'den kalktık ki tam karşı kaldırımda bir dükkan dikkatimizi çekti. Girdik... Nefis tasarımlarla karşılaştık. Hepsi birbirinden ayrı takıların bir eşi yok.
'Kadınlar taşıdıkları hiçbir şeyin başkasında olmasını istemez' diyen dükkanın güzel sahibesi Müge Çizgenakat, hem İzmirli hem de çok iyi tanıdığım Alper Çizgenakat Hastanesinin sahibesi Emine Hanım'ın kızı çıkınca hani yurt dışında Türklerle tanışınca nasıl sevinirsiniz öyle sevindim.
Çok ilginç olan yaşamı kısaca şöyle. Amerikada ekonomi okuyor, çalışırken New York'ta, 'Parson School of Design' takı tasarımı programına katılıyor ve aksesuvar dünyasına atılıyor. Öyle bir atılıyor ki Hermes, Yumi Katsura gibi hatırı epey sayılır moda evlerine özel tasarımlar hazırlıyor. New York'ta bütün zorluklara rağmen markalaşıyor ki, 11 Eylül günlerine rastladığından birkaç ev geziyor hiç birini kiralayamıyor. Çünkü o dönemde Müslümanlara güven sarsılıyor. Sinirlenip, toparlanıyor ve ülkesi Türkiye'ye dönüyor.
İstanbul'da kısa sürede Abdi İpekçi'deki Müge New York'u açıyor. Bu arada yelken yarışlarına çok meraklı olan Müge, denizciliği de çok seviyor. Bu yüzden de deniz yolculuğunda ve sporunda kullanılmak üzere bu sektörde pratik kullanımlı şık kıyafetler tasarlamak istiyor. Çanta tasarımıyla başlattığı yeni mesleğine 15 dakikada karar vererek internet yoluyla firmasını kuruyor New York'ta. Eski işi finansın da bu sektörde faydasını gördüğünü söyleyen Müge, kendi gibi genç yatırımcıların sevdikleri işi yapınca daha başarılı olabileceklerini savunuyor.
En çok çanta, kemer, kolye, yüzük, bilezik tasarımları yapmak ve üretmekten büyük haz alan İzmirli güzel Müge'nin butiğini mutlak ziyaret edin. İstanbulluların çok rağbet ettiği bu güzel dükkanın müşterilerini incelediğimde hemen hemen hiç İzmirliye rastlamadım. En azından İzmirli, başarılı bir genç iş kadınının ne güzel şeyler yaptığını görmek ve bir İzmirli olarak iftihar etmek için bir uğramanızı tavsiye ederim. Seni kutluyorum Müge'ciğim...

Gece kulüpleri 'out' ev partileri 'in'
İstanbul'da değişik partiler aldı başını gidiyor. Artık restoran, gece kulüpleri, yerine ev partileri çok rağbet görüyor. O kadar geliştirmişler ki konsepti, içki markaları sponsor oluyor. Evet yanlış duymadınız... Cihangir'de oturan Anıl Bey'in partilerine birçok içki firması müracaat etmiş. Bunlardan Mariachi, Redbull seçilmiş... Bildiğimiz birçok gece kulübu sponsor ararken, kalburüstü gençlerin katıldığı bu şık ev partisine gidebilmek olay oluyormuş. Brezilya'dan gelen güzel dansçıların da katıldığı bu parti, Cuma geceleri oluyormuş. Hatta Facebook'tan da canlı seyredebiliyormuşsunuz. Bu kadar kaliteli topluluğu bir araya getiren (büyük işletmelerin bile zor gerçekleştirebildiği) bu geceleri tertipleyen Anıl Bey'e başarılar diliyoruz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA