• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Ajda Pekkan yine farkını gösterdi

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.09.2013, 00:00
İyi günler, sonbaharın başladığı daha doğrusu okulların açıldığı ve açılacağı bu günlerde herkesi bir heyecan, bir telaş sarar. Ama hala ben ve bana yakın yaştakilerin yazın en güzel gününden de güzel havaların başladığı bu günlerde 'okullar açılıyor' deyip evlerinde kışı beklemelerine bir mana veremiyorum. Mevsimin bu en güzel günlerinde Bodrum'da sizler için tertemiz havayı soluyorum. Bu yaz garip bir şey oldu, yazbaşındaki Defne'nin (Atakan) harika malikanesindeki toplantı haricinde Çeşme'yi bir daha göremedim. Ki geçen yaz Çeşme'den başka yere gitmemiştim. (3 gün Bodrum). Aldığım duyumlara göre geçen yıl işlettiğimiz restonun bulunduğu Hacı Memiş bölgesi en flaş yer olmuş. İlklerden olmak hep haz vermiştir.

YALIKAVAK MARİNA
Bayramda bilhassa çok kalabalıkmış Alaçatı. Herkes birbirini gördü, kıyafet, çanta, bazıları sevgililerini gösterdi. Ve tabii okulların açılışı için gelecek sene yeni kreasyonlarla gitmek üzere şehirlerine (bilhassa İstanbul, İzmir) dönmüştür. Herkes korkunç pahalı fiyatlardan bahsetti. (Eeee 2 aylığına çalıştırırsan dükkan sahibi ne yapsın, onun da senelik kira ve masraflarını çıkarması lazım). Herkes belli 3-4 mekan haricinde fazla iş olamadığını savundu. Herkes, Sakız Adası daha ehven her bakımdan, "İçkimizi, peynirimizi getiriyoruz bir de güzel yemeğimizi yiyoruz hepsi daha ucuza geliyor" dedi. Böylece bir yaz geçti.
Bodrum ise daha kalabalık olduğu kesin, pek farklı geçmedi. Yalıkavak Marina en kalabalık, yerine göre en pahalı, her kesimden insanın yürüyüş için bile olsa en rağbet ettiği yer oldu. Cook Shop favorimdi. Cihanna, Mert ve Selhan partilere devam etti. (Bilhassa Billioner'de), uçak biletleri İtalya, Fransa fiyatlarına çıktı. Benim Bodrum'um animasyonunu yönlendirdiğim Bodrum WOW ile başladı, Grand Yazıcı (her zamanki gibi), Bodrum Ramada üçgeni ile devam etti. Muhteşem yaşgünü (!) kutlamaları yaptı dostlarım, ki çoğu ile beraberdik bu yaz.
Gösteri bakımından geçen aylarda Fuar'daki süper TSM konserinden sonra, geçen hafta Mikonos'ta doyamadığım Ajda minik konserinden sonra Harbiye Açıkhava konseri için İstanbul'a geçtim. Transparan pantolonlu kostümü ile sahneye çıktığı andan itibaren apayrı bir dünyada, apayrı bir gösteride olduğunuzu idrak ediyorsunuz. Yeni ve eski şarkılarıyla 2 bölümden oluşan şovunda binlerce hayranının karşısında efsane süperstar bir kez daha yıktı, geçti. Hani 'esprit de contraduction', yani zıt fikirlerle dikkati çekmek isteyen bir iki basın yetkilisinin yaptığı 'playback okudu, herkes şikayet etti' cümlesine cevap vermek istiyorum.
Dünya starlarını seyrettiniz mi? Cevabınız 'evet' ise Madonna başta olmak üzere, Celine Dion ve daha saymakla bitmeyecek dünya ünlüleri sıraya girer. Ayrıca bu ayıp değildir, başkasının sesinden hazırlanmış play back mi okudu bu kadın? Yok efendim arabaya binmiş de dönmüş de alkışa karşı. Playback okuyup beğenilmeyen bu sanatçı nasıl olur da bu kadar çok alkışlanır ve yoldan geri döner. Biraz takdir etmesini, alkışlamayı öğrenin de biz de size ağabey diyebilelim. Ama ne yazık ki yıllar geçse de maalesef sonuç aynı. Biraz değişelim de iyi şeyler yapalım. Güzellikleri ve bunları hak edenleri takdir edelim ve sevelim.

Bazı sanatçıların yeri ayrıdır

Bazı kişiler mukayese kabul etmez. Onlar isimlerini pırlanta harflerle kitaplara, magazinlere, kalplere kazımışlardır. Hiçbir kuvvet bunu sökemez. Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Nilüfer, Gönül Yazar, Ahmet Özhan, Nükhet Duru, Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar, tabii ki Zeki Müren, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Tarkan, Emel Sayın... Bunları hiçbir kuvvet silemez. Pazar yazdığım gibi yenilerden biri Emel Sayın'la paylaştığı bir sahnede geç çıktığı için twitter'larda anons etmiş bunu ayıp bir lisanla. Gerçi en iyi rakibesi ona yine en iyi şekilde yine twitter'dan cevap vermiş, Emel Sayın'ın onun yaşında iken okuduğu 'Feride' şarkısı ile. "Yaşlılar çekilsin de biz gelelim artık " diyor bu hanımefendi. Şöhretten çekilemezsin bunu halk tayin eder kızım. Hamburg'a Tina Turner'in konserine gitmiştik Şenay ile (Düdek)... Tina Turner "Bu yaşımda 8 sene evvel bıraktığım sahneye Armani defilesinde rasladığım Sophia Loren'in lafları çıkardı. Senin, benim ve bizim gibi sevilenlerin kendimizden kimseyi mahrum etmeye hakkımız yok. Derhal orkestranı topla, kostümlerini diktir Avrupa turnesi ile başla" dedi ve buradayım, iyi etmiş miyim?' dediğinde 18.000 kişi havalara fırladı. Sen de fırlattırabiliyorsan bu kadar insanı kimsenin sana yol verip 'aman ben sana yol açtım buyrun" demesini bekleme, hemen geç, geçebiliyorsan. Yoksa otur da hürmet et tenkid edeceğine bir bak bu insanlar nasıl gelebilmişler buralara...
Emel Sayın demişken, işte büyük bir fırsat böyle bir güzellik bu gece bizimle İzmir Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda... Haydi İzmir (tahmin ederim okullar açıldı diye camdan dinlemeye kalkışmayız)... Hepinizi öpüyorum, pozitif enerjilerimiz oldu mu, herşey güzelliklere açılır.

9 Eylül coşkusu

9 Eylül İzmir'in kurtuluşu bu yıl da coşku ile kutlandı. Bodrum'da olduğum için sadece resimleri görebildim. O ne coşku...9 Eylül bir şey daha ifade eder bana, İzmir'e yerleşmemin en büyük sebeplerinden biri olan canım dostum İzmir'in abidelerinden Aysel'imin (Uysaler) doğum günü Yanında olamadım ama kadim dostlarında Jale Gelgör (İzmşrin ünlü haute couture'ü) ve Davet var firmasının ortağı Nilgün vardı. Biz Emel Sayın konserinde kutlayacağız. Ardından balık, ardından Radika... Size fıkra gibi bir kutlama mesajı. Aysel'in eski arkadaşlarından Öcal bey Reyhan pastanesini arıyor ve soruyor '9 Eylül neyi ifade ediyor?' Cevap 'Atatürk'ün Yunanlıları İzmir'den çıkarılması", beyefendi de bu laf üzerine, "Bir de Aysel'i annesinin İzmir'e çıkarması" deyiveriyor.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA