• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Fırında biftek oturtması

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.11.2010, 00:00
4 dilim dana bifteği
2 adet patates
2 adet domates
1 adet soğan
1 çorba kaşığı kekik
4 dilim bayat ekmek
Yeteri kadar su, tuz
Marinat için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 adet domates
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Orkide sıvı yağ

Fırında biftek oturtması için bifteklerimizi, zeytinyağı, tuz, karabiber, sirke ve rendelenmiş domates kullanarak hazırladığımız marinatta bir gece bekletelim. Ertesi gün biftekleri marinattan alıp az sıvı yağla birlikte bir teflon tavada suyunu çekene dek pişirelim. Diğer yandan fırın tepsisini yağlayalım. Üzerine ince halkalar şeklinde doğradığımız patatesleri dizelim. Üzerine halka halka doğranmış kuru soğanları ve pişen biftekleri koyalım. En üste de ince doğranmış domatesleri dizelim. Yaptığımız her kata kekik serpip tuzunu ayarlayalım. Kekiğin aromasını sevmiyorsanız dilediğiniz herhangi bir başka baharatı kullanabilirsiniz. Yemeğimize suyunu ilave ederek, elle ufaladığımız ekmek içlerini de yayalım. Son olarak alüminyum folyoyu üzerine saralım. Hazırlayıp folyo ile örttüğümüz bifteği önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirelim. Pişmesine yakın bir zamanda alüminyum folyoyu tepsinin üzerinden alarak üzerlerinin de kızarmasını salayalım. Üzeri nar gibi kızardıktan sonra yemeğimiz sıcak olarak servis yapalım. İsterseniz her katın arasında kaşar peyniri de koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ayranlı çörek

3 su bardağı un
Yarım paket margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı koyu ayran
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tuz

Margarini tavada eritin ve ılınmasını bekleyin. Yumurtanın sarısını ayrı bir tabağa aldıktan sonra akını derince bir kaba koyun. Üzerine ayran ve margarini katıp karıştırın. Kabartma tozunu, unu ve tuzu da ilave ettikten sonra pütürsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Diğer yandan maydanozu ve dereotunu temizleyip ince ince kıyın. Beyaz peyniri ufalayın, ardından ince ince kıyılmış olan maydanoz ve dereotu ile karıştırın. Hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hamuru elinizde açıp içine maydanozlu dereotlu peynir harcından koyun. Daha sonra hamuru ikiye katlayıp tekrar top haline getirin. Fırın tepsisini yağladıktan sonra hazırladığınız poğaçaları aralıklı olarak dizin. Üzerlerine de önceden ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık olarak 25 dakika pişirin. Daha sonra çörelerinizi sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA