• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Fırında domatesli makarna

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.03.2012, 00:00
350 gr çubuk makarna
16 bardak su
2 bardak süt
1 baş soğan
4 adet yumurta
3.5 çorba kaşığı tuz
3/4 kahve fincanı un
1 kahve kaşığı karabiber
2.5 çorba kaşığı tereyağı
1.5 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet domates

Fırında domatesli makarna için tuz attığımız suyu kaynatıp, makarnaları kırmadan tencereye atalım. 20 dakika haşladıktan sonra tencereyi ocaktan alalım ve makarnayı süzelim. Bir tencereye iki buçuk kaşık tereyağ ve yemeklik doğranmış soğanı koyalım. Orta hararetli ateşte soğanları pembeleştirelim. İçine unu katıp, hızlı hızlı karıştırarak iki dakika daha kavurmaya devam edelim. Yarım kaşık tuzla, karabiber serpip, karıştıralım. İçine ılık sütü yavaş yavaş dökelim. Karıştırarak 8 dakika pişirelim. Koyu muhallebi kıvamına gelince, önceden hazırladığımız domates salçasını ilave edelim. İyice karıştırdıktan sonra çok hafif ateşte bırakalım. Domates salçası için domateslerin kabuklarını soyalım. Çekirdeklerini ayıklayıp küp küp doğrayalım ve yarım çorba kaşığı yağda 5 dakika yüksek ateşte pişirelim. Makarnaların suları iyice süzüldükten sonra ateşe koyalım. Üzerine sırasıyla 1 buçuk bardak rendelenmiş peynir, hazırlanmış olan salça ve son olarak da çırpılmış yumurtaları katalım. İyice karıştırıp, tümünü içi hafifçe yağlanmış yüksekçe bir fırın kabına yerleştirelim. Kızgın fırına koyup, 40-45 dakika kadar pişirelim. 15 dakika beklettikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Sakızlı profiterol

1,5 su bardağı su
100 g Orkide margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 tutam tuz
4 adet yumurta
İçi için:
1 paket poşet sakızlı muhallebi
3 su bardağı süt
40 g bitter çikolata
1 çorba kaşığı Orkide margarin


Suyu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Üzerine margarin, toz şeker ve tuzu ilave edin. Kaynamaya başlayınca tahta bir kaşıkla karıştırarak azar azar unu ekleyin. Koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın. Hamur soğuduktan sonra yumurtaları içine kırıp karıştırın ve krema sıkma torbasına koyun. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine bir tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar sıkın. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Diğer tarafta bir tencereye sütü koyarak üzerine sakızlı muhallebiyi ekleyin ve karıştırarak pişirin. Muhallebi ılındıktan sonra krema sıkacağına koyun. Pişmiş hamurların alt kısımlarından krema doldurup servis tabağına alın. Kalan kremayı üstlerine dökün. Bitter çikolatayı margarin ile birlikte benmari usulü eritin. Profiterollerin üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA