• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
3’ü bir arada; keyif al, incel, rahatla! FİLİZ İÇKE ÖNAL

3'ü bir arada; keyif al, incel, rahatla!

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.11.2009, 00:00
Ses dalgaları, su terapisi ve lenf drenaj; sadece üç adımda çok şey vaat ediyor

Diyet ve spora rağmen bir türlü incelmeyen karın, bel, basen, kalça hatta sırt bölgesi, hemen her kadının sorunu. Son yıllarda birbiri ardına geliştirilen cihazlar ise bu durumu sorun olmaktan çıkarıyor.
Uygulamalar birkaç hafta içinde oldukça güzel sonuçlar veriyor. Üstelik, bu cihazlar giderek artan etki düzeylerine tasarımcı ve uygulayıcılar sayesinde yeni bir özellik daha etkiliyor: keyif.

Düşünün; önce vücudunuza ses dalgaları veriliyor. Bu dalgalar tüm vücudunuzu masaj yapılıyorcasına rahatlatırken, istenmeyen yağlarınızı da parçalıyor. Ardından, "wet table" cihazına geçiyorsunuz. Adından da anlaşılacağı gibi burada sizi suyun rahatlatıcı etkisi bekliyor. Siz sırt üstü uzanıp hayallere dalarken, teninize değen binlerce damla, ses dalgalarının parçaladığı fazla yağları dağıtıyor. 15 dakika süren bu uygulamadan sonraki durak lenf drenaj uygulaması. Burada da önce parçalanıp, ardından tüm vücuda dağıtılan fazla yağ hücrelerinizin idrar yoluyla vücuttan atılması için son hazırlıklar tamamlanıyor. Tüm bu işlemler sırasında tek yapmanız gereken uzanıp kendinizi profesyonellerin ellerine bırakmak. Nasıl, kulağa hoş geliyor değil mi?

Parçala, dağıt, vücuttan at!
Bölgesel yağlardan kurtulmanın ilk adımı ses dalgaları sayesinde gerçekleşiyor. Uygulamanın kesinlikle elektrik akımı içermemesi, en büyük avantajı olarak tanımlanabilir. Bioderm Güzellik ve Zayıflama Merkezi Asuman Nardalı Tokuş, "Uygulama, hanımların çoğunun yaşadığı elektrik korkusunu ortadan kaldırıyor" diyor. karın, kalça, sırt gibi yağlanmanın yoğun olduğu bölgelere yapılan uygulama sırasında ağrı sızı asla duyulmuyor. "Peki nasıl bir his oluşuyor?" diye merak edenler için hemen söyleyelim: teninize hafif soğuk bir metalin dokunduğunu düşünün. Hepsi bu. Ortalama 40 dakikalık uygulama sonrasında istenmeyen yağlarınızın bir kısmı parçalanmış olarak wet table uygulaması için bir başka odaya alınıyorsunuz, ki burası üçlü uygulamada keyfin doruğa çıktığı yer olarak da tanımlanabilir.

Yağmur ormanlarındaymış gibi!

Bu aşamada tek yapmanız gereken Wet table'a (ıslak masa) yüzükoyun uzanmak. Burada sıcaklığı ve şiddeti ihtiyacınıza göre ayarlanan su damlacıklarını vücudunuzda hissediyorsunuz. Suyun yumuşak vuruşları, aynı zamanda kuvvetli bir etki yaratarak az önce parçalanan yağlarınızın dağılmasını sağlıyor. Uygulamanın tek olumsuz yanı, bu keyfin kısa sürmesi. Kullanılan suyu merak ediyorsanız hemen söyleyelim: temiz içme suyu. Ama yorgun kasları gevşetmek için cihaz tuzlu suyla da çalıştırılabiliyor.
Yağmur ormanlarının huzur verici etkisinden sonraki durağınız, üçüncü ve son aşama olan lenf drenaj uygulaması. Bu uygulama sırasında parmak uçlarından başlayıp tüm vücuda düzenli aralıklarla basınç uygulanıyor. Bu son aşamada, parçalanıp dağıtılan fazlalık yağların dolaşıma katılarak idrar yoluyla atılmasını kolaylaştırmak hedefleniyor. Uygulama yapılan bölgede aynı zamanda cilt kalitesinde düzelme ve sıkılaşma sağlanıyor. Bu üçlü uygulama; ortalama 10-15 seans tekrarlanıyor. Ortalama bir buçuk saat süren seanslar, haftada 2-3 sıklıkta yapılıyor.
Bu yöntemle oldukça etkili sonuçlar aldıklarını dile getiren Bioderm Güzellik ve Zayıflama Merkezi Asuman Nardalı Tokuş, "Hanımlar bu sayede sadece fazla yağlarından değil, stres ve gerginliklerinden de arınıyor" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA