• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sessiz ve derinden gelen gençlik: Titan FİLİZ İÇKE ÖNAL

Sessiz ve derinden gelen gençlik: Titan

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.05.2010, 00:00
Kızılötesi ışınlar bir, bilemediniz iki seansta yüz ovali ve yanaklardaki sarkmayı toparlıyor. Dolgu ve botoksla da birlikte uygulanabilen bu yöntem yüzde gerçek bir gençleşme sağladığı için dünyada cerrahi yüz germe ameliyatına en yakın sonuç veren ameliyat dışı yöntem olarak biliniyor

Dolgu, botoks, germe amemiyatları derken titan, sessiz ve derinden giden bir gençleşme yöntemiymiş meğer.. Hollywood ve İstanbul'un yakından bildiği bu yöntemin adını önümüzdeki günlerde daha sık duyacağız gibi görünüyor. Dr. Tevhide Dinçer Özel Sağlık Polikliniği'nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Tevhide Dinçer, cerrahi yüz germe ameliyatına en yakın sonuç veren ameliyat dışı yöntem olarak bilinen "titan" uygulaması ile ilgili sorularımızı yanıtladı.
-Titan yöntemi nedir?
Titan aslında bir kızılötesi ışını. Cildin dermis tabakasını ısıtıyor ve bu ısınmanın etkisi ile deride kollojen yapımı uyarılıyor. Buna bağlı olarak da cilt elastikiyeti artıyor, özellikle yüz ovali ve boyunda sıkılaşma ve toparlanma oluyor.
-Zor bir uygulama mı?
Titanın en önemli özelliklerinden bir tanesi de uygulama sonrasında ciltte herhangi bir kızarıklık, tahriş, görüntüyü olumsuz yönde etkileyen bir etki yaratmaması. Bu nedenle bir öğle tatilinde bile işlem yaptırılabilir.
-Yazın da yaptırılabilir mi?
Yaz ya da kış farkı yok. Titan cildi güneş ışınlarına duyarlı hale getiren bir etki yaratmadığı için yaz aylarında da rahatlıkla yapılabilir.
-Olumlu etkisini ne zaman fark edebiliriz?
Titanın gençleştirici etkisi işlemin ardından hemen başlıyor ve takip eden altı ay boyunca da artarak devam ediyor. İlk anda başlayan etki sürekli devam ediyor ve iyileşmenin tamamlanması, altıncı ayın sonunu buluyor diyebiliriz.
-Uygulama seanslar şeklinde mi yapılıyor?
Hayır. Bazı hastalara tek bir seans yeterli olurken, bazılarında ikinci bir seans için ilk uygulamadan bir ay sonrasına randevu verilebiliyor.
-Titanın gençleştiren etkisi ne kadar kalıcı?
Uygulamanın etkinliği 1 ila 3 yıl arasında devam ediyor. Üç yılın sonunda yeniden yaptırılabilir. Genelde iki yıl sonra kişiler tekrar geliyorlar. Çünkü o ilk düzelmenin verdiği mutluluğu yeniden yaşamak istiyorlar.
-Titan uygulaması özellikle kimlere ve hangi yaş grubuna öneriliyor?
Yaşın ilerlemesi ile birlikte yer çekiminin de etkisi ile ciltte aşağıya doğru bir sarkma oluşuyor. Titan özellikle yanaklarda, yüz ovalinde ve boyundaki sarkmalarda çok iyi sonuçlar veriyor.
Bu demektir ki titan, 30 yaştan itibaren bu problemi yaşayan herkese uygulanabilir. Daha erken yaşta da hiç gerek yok. Kimisi 40'tan sonra da bu ihtiyacı hissedebilir. Ama ne kadar erken uygulanırsa, önleyici özelliği de o kadar artıyor. Dolayısıyla titan için sarkmanın iyice yerleşmesini beklememek gerekiyor. 50'yi geçmiş kişiler, "Eyvah geç kaldık" diye düşünmesinler. 50, 55, 60 yaşlarında da uygulama yapılan hastalar oluyor. Ki Amerika'da yapılan çalışmalarda ileri yaş grubu hastalarda da çok iyi sonuçlar alınabildiği gözlenmiş.
-Diyelim 40-45 yaşlarında bir hanımefendi titan için başvurdu. Ama biliyoruz ki bu yaşlarda tek sorun cildin sarkması değil. Titan, botoks ve dolgu gibi yöntemlerde de bir arada uygulanabilir mi?
Tabii ki. Yüzü bir bütün olarak ele almak gerekiyor zaten. Yeri gelmişken botoksla ilgili de bir şey söylemek istiyorum. Botoks çok olumsuz bir uygulama olarak biliniyor. Yüzü şiş, dudağı şiş kötü örnekler insanları botokstan korkutuyor ama aslında doğru ve yerinde bir botoks uygulamasının bunlarla bir alakası yok. Çünkü botoks alın ve göz çevresindeki mimik hareketlerini ortadan kaldıran bir uygulama. Mesela kaşlarını çok çatan ya da alnını kırıştırarak konuşan kişiler, göz çevresindeki kaz ayakları derinleşenler botokstan gerçekten yararlanıyorlar. Doğal bir uygulama ile kişi çevresinden "Gençleşmişsin" şeklinde çok iyi tepkiler alıyor. Bununla birlikte bu gençleşme etkisi yadırganmıyor hatta kişinin eşi, annesi bile botoks yapıldığını anlamayabiliyor. Çok doğal uygulamalarla böyle güzel sonuçlara ulaşmak mümkün. Dolayısıyla dolgu, botoks ve titan kişiye birbirini tamamlayan etkiler sunuyor. Titanla birlikte botoks elbette uygulanabilir hatta dolgu ile desteklenebilir. Mesela burun kenarındaki dudaklara giden çizgilerin derinliği titan uygulaması ile birlikte yüz ovalı toparlandığında azalır. Buna rağmen o çizgilerin daha da düzelmesi isteniyorsa dolgu uygulanabilir. Botoks ile alın ve göz kenarındaki çizgiler hafifletilebilir. Ek olarak ciltte birtakım bozukluklar varsa mezolift, vitamin enjeksiyonları ile cilt daha da güzelleştirilebilir. Bunların hepsi birbirini tamamlayan, yüzün çok daha iyi, bakımlı ve genç görünmesini sağlayan tedaviler toplamıdır.
-Uygulamadan sonra yüzümüz eskisinden daha kötü olabilir mi diye sorunlar oluyor mu?
Bunu çoğu kişi sorguluyor. Titan, botoks, dolgu ve benzeri tüm uygulamalar için bu yöntemlerin hiçbir şekilde böyle bir riski yoktur diyebiliriz. Tam tersine yapılan uygulamalar kişinin daha iyi görünmesine ve ileriki yaşlara daha iyi bir şekilde hazırlanmasına yardımcı olur. Her uygulama o kişi için bir artıdır. kesinlikle etkisi geçtikten sonra eskisinden daha kötü olmaz ama bıraktığınız yerden başlar tekrar yaşlanma süreci.
-Titanda uygulama sayısında bir kısıtlama var mı?
Özellikle yurt dışından duyuyoruz; Hollywood ünlüleri arasında yılda iki defa, üç defa yaptıranlar var. Tabii ki bu kadar sık yaptırmak gerekli değil. Ama bu kadar sık yaptırdıklarına göre bundan iyi sonuç aldıklarını, en azından zararını görmediklerini söyleyebiliriz.
-Titan'ı Hollywood'dan kimler yaptırıyormuş?
Mesela Nicole Kidman'ı duyuyoruz. Ve hep dikkat ediyorum duyduğumuz isimler doğallığı tercih eden, abartıdan hoşlanmayan ünlüler. Türkiye'de de çok ünlü bir tiyatrocu hanım var titan uygulatan. İlk uygulamayı yurt dışında yaptırıp da Türkiye'de devam ettiren ünlüler olduğunu da duyuyoruz. Titan çok bilinen, reklamı yapılan bir yöntem değil. Ama yurt dışında, özellikle de Amerika'da çok yaygın bir yöntem. Zaten ABD kökenli. İstanbul'da çok yapıldığını duyuyoruz ama İzmir'de şimdilik o kadar yaygın değil.
-Titan sadece yüze mi uygulanıyor?
Özellikle sarkmalara karşı çok etkili olduğu için çoğul gebeliklerden sonra karındaki sarkmalarda, ya da kol içlerindeki sarkmalarda çok etkili. Ama altını çizerek söylüyorum; yağlanma değil sadece derinin yaşlanmış ve gevşemiş olması önemli. Titan sarkmaları çok güzel toparlıyor ama yağ giderici etkisi yok. Zaten böyle bir etkisi olsaydı yüzdeki yağlara olumsuz etkisi olması çok büyük bir risk oluştururdu.
-Uygulama ağrılı mı?
Sadece ısınma hissediliyor. Bu nedenle anestezi uygulanmasına veya önceden ağrı kesici alınmasına gerek kalmıyor.
-Bir seans ne kadar sürüyor?
Bir saate yakın sürüyor.
-Herkese uygulanabiliyor mu?
Sadece kanser tedavisi görenler titandan yararlanamıyor. Bunun dışında herkese uygulanabilir.
-Erkekler?
Tabii ki. Erkeklere de uygulama yapılıyor. Talep daha düşük tabii. 90 kadına karşılık 10 erkek diyebiliriz. Erkekler de kadınlar kadar yaşlanma etkisine maruz kalıyor ama kadınlar kadar bu durumdan hoşnutsuz değiller. Özellikle bizim toplumumuz için böyle. Belki ileriki senelerde erkeklerin talepleri daha artar. Botoksta da ihtiyaçlar aynı aslında. Erkeklerde de en az kadınlar kadar botoks gerektiren kaz ayakları, kaş çatma ve alın çizgileri var. Yine de talep daha düşük. Ama giderek talebin arttığını da gözlemliyoruz.

Kavitasyonla bölgesel incelme
-Kavitasyon yöntemi bölgesel incelmeyi nasıl sağlıyor?
Kavitasyon, ses dalgaları ile yağ hücreleri içerisinde hava kabarcıkları oluşturuyor. Bu hava kabarcıkları birleşerek büyüyor ve hücrenin içini kaplayarak hücre duvarının parçalanmasına neden oluyor. Böylece kolesterol, trigliserit gibi birtakım maddeler de kana karışıyor. Uygulamayı takip eden 5 gün içinde kan yağlarında belirgin bir yükselme görülüyor. Bu nedenle de 5 gün sıkı bir diyet uygulanması gerekiyor.
-Nasıl bir diyet modeli bu?
Tamamen yağsız ve karbonhirattan yoksun bir diyet. Kişiye yiyebilecekleri ve yemesi yasak olan yiyeceklerin listesi veriliyor. BU arada bol bol su tüketilmesi ve egzersiz de öneriliyor.
-İncelme hemen fark ediliyor mu?
Evet. Yağ hücrelerinin parçalanmasından dolayı uygulama yapılan bölgede santim olarak incelme fark ediliyor.
-Bu etki kalıcı mı oluyor?
Kalıcılık konusu kişinin beslenme ve yaşam biçimi ile çok ilişkili.
Özellikle gözlemlediğimiz, tedavinin devam ettiği süre içerisinde kişilerin daha iyi motive oldukları. Diyete olan uyum daha iyi oluyor. Ama unutulmamalı ki bu zayıflatan bir yöntem değil, bölgesel incelme sağlayan bir yöntem. Kalıcılığı kişinin formunu korumasına bağlı.
-Hangi bölgelere uygulanıyor?
Özellikla karın, bacak içleri ve kol içlerine talep oluyor.
Radyofrekansla birlikte uygulandığında da sonuçlar çok daha başarılı oluyor. Radyofrekans, titan gibi ısıtarak yapılan bir uygulama. Bu ısınmanın etkisi ile ciltte sıkılaşma ve toparlanma gözlemleniyor. Böylece yağın erimesi ile boşalan kısım sarkmıyor.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA