• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Simit ve martının aşkı HAKAN URGANCI

Simit ve martının aşkı

hakan.urganci@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.10.2012, 00:00
Kadın: Eğer insan olmasaydım, martı olurdum. Öyle sevimli, güzel ve özgür...Ya sen?
Erkek: (Güler. Biraz düşündükten sonra...) E, simit olurdum herhalde...
Kadın: Simit mi? Simit ne alaka?
Erkek: (Şaşkın) E, martı en çok simiti sevmez mi? (Mahçup bir şekilde gülümser.)
Kadın: (Sinirli) Yaa, demek martı simiti sever, öyle mi? Hımmm, simit martıyı sevmez... Anladım ben senii... Ne megalomansın yaa...
Erkek: ...????
Kadın ve erkek beyni işte... Çalışma şekilleri, dolayısıyla algıları bu kadar farklı. İki ayrı dünya resmen! Erkek, amatörce sevgisini belirtiyor. Kendisini bir varoluş biçimi olarak martıdan daha aşağıda, bir simit olarak betimleyerek kendince bir saygı duruşunda bulunuyor kadına... 'Ben senin besinin olabilirim ancak' diyor. 'Hiyerarşik olarak sen benden önemlisin. Ben senin için varım' diyor. 'Birbirine ait, ayrılmaz bir ikiliyiz' demiş oluyor. Yani bir tek simit metaforunu kullanarak onlarca şey diyor, ama kadının buna bakışı öyle farklı ki... Onun bu teşbihten anladığı tek şey, 'Martı simiti sever ama simit martıyı sevemez. Demek ki bu beni sevmiyor' oluyor. Ha, bu arada tüm cümlelerde 'sevilmek' arayışında olan kadının özne olma tutkusu dururken, yine bencil sıfatını hak eden erkek oluyor.
Duygu galaksisinin güneşi konumunda olan ve diğer gezegenlerin onun etrafında dönmesini isteyen kadın, bu şaşmaz ve tükenmez sevilme isteğiyle doluyken acaba gerçekten karşıdakini mi seviyor, yoksa eşi sadece sevme eylemine maruz bırakılan bir araç mı?
Yine aynı mantıkla şüpheci oluyor. Sorgulayıcı oluyor. 'Bunu konuşmalıyız' diyor. 'Bak, psikologlar da bunu öneriyor' diye ekliyor. Belki doğru söylüyor ama çoğunuzun anne babasının ilişkisi yarım asırı devirmişken, psikolog tavsiyeleri ile ilişki kuran bu neslin ilişkileri niye kör topal yürüyor? Adliye koridorlarında neden bunca insan birikiyor? İlişkilerde sonuna dek sorgulamak, bozuk olmasa da kurcalamak kesinlikle olumlu sonuç mu veriyor? Elbette bir miktar sorgulanan şeyler daha oturmuş ve sağlıklı olur ancak her gün sağlamlığı tekrar test edilen bir makine, aynı darbeye ne kadar süreyle dayanabilir?
Aşırı sorgulamak, kazmaktır. Hem de derin kazmaktır. Derin kazılan yerlerden -eğer şanslıysanız- cevher de çıkabilir, petrol de... ama umumiyetle ya kemik çıkar, ya pislik! Bu oranlarda bir riske hazırsanız, kazın durun!
Şöyle hafifçe kazmak, tohum ekmek için, fide dikmek içindir. İlişki dediğin şey de nedir ki? Birlikte büyüteceğin bir tohum, bir fide değil midir? Birazcık sorgulayıp tatmin olur olmaz bırakırsan, sağlam bir ağacın temelini atarsın.
Eğer çok kazarsan, amacın ölüyü defnetmektir. Bu ilişkiyi yaşatıp büyütelim mi, yoksa toprağa mı verelim? Çoğu kadının kendine asıl sorması gereken 500 milyonluk (!) final sorusu budur.

TEST : MEDYADA GÜNDEMİ TAKİP EDİYOR MUSUNUZ?
-Saba Tümer için 'ahiretteki durumu bizce belli olmayan kadın' yorumu yapan kişi kimdir?
a. Cübbeli Ahmet Hoca b.Yaşar Nuri Öztürk c. Adnan Hoca
-Naaşı sabunlaştığı için vücudu kabirde bozulmadan kalabilen rahmetli cumhurbaşkanımız kimdir?
a. Turgut Özal b. Cemal Gürsel c. Cevdet Sunay
-Ekranda kendisine eşlik eden kızlarının 'Hiçbirimiz silikonlu değiliz' diye açıklama yaptığı 'Maşallah inşallah' sözleriyle ünlü tv fenomeni kimdir?
a. Adnan Hoca b. Melek Baykal c. Ömer baba
-Adnan hoca, kızlarıyla birlikte canlı yayında en son hangi parça eşliğinde dans etmiştir?
a. Gangnam Style b. Beat it c. Dönülmez Akşamın Ufkundayım
-Yalan Dünya'nın Emir Danışman karakterinin ağzından düşmeyen 'çok sert!' repliği hangi tv yıldızı ile birlikte anılır?
a. Ivana Sert b. Alex c. Barzani
-Kuzey Güney dizisinde zengin fakir her kahramanın kullandığı, hatta neredeyse sokakta başka otomobil yok hissi veren, yani sponsorluk işini abartıp tatsız noktalara taşıyan otomotiv markası nedir?
a. Renault b. Porsche c. Mercedes
-'Eğer gerekirse barış için soyunurum' diyerek Türkiye'de gereksiz bir panik dalgası yaratan zihni seksi ses sanatçısı kimdir?
a. Nihat Doğan b. Doğuş c. Mahsun Kırmızıgül
-Araştırmalar, kadınların, yakışıklı erkekler karşısında iştahlarının kesildiğini ve yemek yiyemediklerini ortaya çıkarmış. Bu durumda hangi baklavalarıyla ünlü oyuncu diyetisyen olursa piyasadaki tüm zayıflama uzmanı doktorları iflasa sürükler?
a. Kıvanç Tatlıtuğ b. Kenan İmirzalioğlu c. İlker Kurt
-Uzun yıllar sinemadan uzak kalıp da yeni filmiyle tekrar konuşulmaya başlayınca coşan ve espri yapası gelen ve 'Brad Pitt beni görseydi dünyayı terk ederdi, çünkü ondan daha yakışıklıyım' diyen oyuncumuz kimdir?
a. İlyas Salman b. Nuri Alço c. Mustafa Sandal
-Ünlü aktris Jessica Biel, romantizm romantizm diye tutturan kadınlara ders niteliğindeki bu sözleri kimin için söylemiştir? "Kusursuz bir düğünle evlenmek için canavarlaşan hemcinslerim var. Ben onlardan değilim. Kusursuz adamı buldum, düğünü umursamıyorum."
a. Justin Timberlake b. Sinan Çetin c. Nihat Doğan
( Cevap anahtarı : Hepsine ' a şıkkı' de, geç !)

Dişisel Gelişim!
Kişisel gelişim kitapları kaleme almış ve iletişim konularında hem şirketlere hem de üniversitelere konuşmalar yapmaya giden biri olarak, kişisel gelişim konularıyla yüzde doksan oranında kadınların ilgilendiğini görüyorum. Hem seviniyor, hem de üzülüyorum tabii... Biraz düşününce bunun sebebini buldum. Bir kadının tezgahına tomruk olarak giren erkek, sonunda iyi kötü bir mobilyaya dönüşerek çıkıyor. Yani erkek komple evrim geçiriyor. Dolayısıyla hemcinslerimin başına gelen şey, 'dişisel gelişim'. Eh, bir de oturup kişisel gelişim kitabı mı okutacağız heriflere? El insaf!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA