• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Mamma mia Turchia GÜRKAN ERTAÇ

Mamma mia Turchia

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.05.2010, 00:00
Bu başlığın İtalyanca'daki anlamı aynı zamanda bir espriyi de beraberinde getiriyor:"Anneciğim...Türkler geliyor" (A) Milli Erkek Takımımızın, Avrupa Şampiyonası'nda tarihinde hiç yenemediği İtalya'yı set vermeden 3-0'la geçmesi, İtalya Basınında bu başlıkla değerlendirildi, gök mavili ekibin voleybolcuları topa tutuldu. Ay-Yıldızlılar ilk sette 21-14 geriye düştükleri maçı 26-24'le çevirmiş, sonra Azzuri'leri 25-17 ve 25-13'lük setlerle ezip geçmişlerdi. Hele son set İtalyanlar için gerçek bir hezimet niteliği teşkil etti. Milli Voleybol Takımımız gruptaki diğer maçlarda Romanya ve Belarus'u da 3-0 yenerek gövde gösterisi yaptı. Şimdi şampiyonanın ikinci ayağı İtalya'da oynanacak. Romanya ve Belarus'u yine yendiğimiz taktirde İtalya maçı bir formalite niteliği taşıyacak, grup birincisi olarak direkt finallere katılacağız. Türkiye böylece ev sahipliği yaptığı için otomatikman katıldığı Avruhpa Şampiyonası Finallerine ilk kez bileğinin hakkıyla girmiş olacak. Sultanlar'dan sonra onlarla da gurur duyuyoruz.

ARKAS, Dallas'a döndü
Geçen sezon yaşadığı başarısızlıkları unutturmayı hedefleyen ARKAS, 3.yabancı hakkını kullanmak üzere Kanada Milli Takımının yıldızlarından Dallas Soonias ile prensip anlaşmasına vardı. Dallas 26 yaşında ve 2.01 metre boyunda. Hücum etkinliği iyi, ayrıca iyi manşet aldığı da belirtiliyor. Son olarak İspanya'nın Almeria takımının formasını giyen Dallas'ın alınmasını özellikle yeni Kanadalı antrenör Glenn Hoag'un istediği ve yararlı olacağına inandığı belirtiliyor. Beğendikleri Macar Meszaros'u kadroda tutan mavi-beyazlılar Brezilya'nın en iyi smaçörü Paulo Bravo'yu transfer ederek müthiş bir atak yapmışlardı. Transfere noktayı koyan mavi-beyazlılar, sezon öncesi önemli turnuvalarda sınavdan geçecek.

Kaf-Kaf'ın gençlerine helal olsun

Karşıyaka Genç Bayanlar Voleybol Takımı İzmir Şampiyonu olarak 05-10 Haziran'da yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda mücadele edecek. Başantrenör İsmail Yengil'in koordinasyonunda antrenör Elif Şahinoğulları'nın hazırladığı yeşil-kırmızılı ekipte şu oyuncular bulunuyor: Pelin, Hande, Gizem, Simay, Büşra, Zeynep, Gamze (Libero), Buse, Selin, Meltem, Damla ve Yağmur. Kaf-Kaf'lar, Türkiye Şampiyonası'nda Ankara'dan 4, İstanbul, Bursa ve Eskişehir'den de 1'er takımla oynayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA