• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ARKAS bomba gibi GÜRKAN ERTAÇ

ARKAS bomba gibi

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.09.2014, 00:00
Geçtiğimiz sezon ligi 4.sırada bitiren ARKAS, önümüzdeki sezon bomba gibi kadroyla şampiyonluk kovalayacak. Fransa Milli Takımı Smaçörü Kevien Tillie'yi transfer ettikten sonra mavi-beyazlılar süper bir transfere daha imza attı, F.Bahçe'nin Küba'lı yıldızı Leonel Marshall'ı renklerine kattı. 1.96 boyundaki Marshall, üstün sıçrama yeteneğiyle tanınıyor. Blok yüksekliği 3.53, smaç yüksekliği ise 3.83 metre. Kariyerinin büyük bir bölümünü İtalya'da geçiren smaçör, Livorno, Copra Piacenza, Roma Volley takımlarında forma giydi. Daha sonra F.Bahçe'de başarılı 4 sezon geçirdi. 2006'da Top Teams Kupasında, 2008 CEV Kupasında ve Challenge Cup'da şampiyonluklar yaşadı. ARKAS, İzmirli voleybolseverlere şimdiden davetiye çıkarıyor. Gavin Schmitt, Kevin Tillie, Leonel Marshall ve Gordon Perrin'le ve de Türk yeteneklerle bloklar yıkılacak, yeni zaferler izlenecek. Ellerimizi ovuşturarak beklemeyelim de ne yapalım ?

Pistte de başarılılar

Rota Koleji'nin bu yıl ilk kez düzenlediği 1.Profball Voleybol Turnuvası, başarılı bir organizasyon ve çekişmeli maçlarla son buldu. Turnuva kadar ödül töreni sonrası gidilen fasıllı gece de organizasyona renk kattı. Bulgar takımı Maritsa ve Rota Koleji sporcularının yönetici ve teknik heyetle birlikte gittiği Alsancak'taki Endülüs Meyhane'de fasıl eşliğinde felekten bir gece çalındı. Kızlar salondaki kadar dans pistinde de başarılı olduklarını gösterdi. Bulgar oyuncular da kendilerini Türk müziğinin ritmine bırakıp tef eşliğinde adeta bir 'Türk gecesi' düzenlemiş oldular. Şimdi sıra Bulgarlarda. Rotaü Koleji, Maritza'nın konuğu olarak Filibe'de bir haftalık bir kamp yapacak, ardından da Maritza, Rota. Romen CSM Targoviste ile Bursa Büyükşehir Belediyespor'un katılımıyla bir Dörtlü Turnuva daha yaşanacak.

Voleybolda inanılmaz rekor

Futbol maçında bile tribünlere 62 bin seyirci geldiği zaman övgüyle sözediliyor. Peki bir salon sporu olan voleybolda Polonya'da oynanan Polonya-Sırbistan maçını 62 bin seyircinin izlediğini söylesek ? 2014 Dünya Erkekler Voleybol Şampiyonası'nın ilk ve 2. turunu izleyen 508 bin 12 seyirci sayesinde yeni bir rekora imza atıldı. Fransa, İran, Almanya, Brezilya, Rusya ve Polonya'nın 3. tura yükseldiği turnuvanın esas ilginç yönü, ev sahibi Polonya'nın Sırbistan ile yaptığı Ulusal Stadyum'daki açımlış maçını 62 bin kişinin izlemesi ve "bir voleybol maçındaki en yüksek seyirci sayısı"na ulaşılası. Bu ülkedeki voleybol sevgisine bakar mısınız ?

FİLEDEN KISA KISA

* Çanakkale Belediyespor, Doğtaş firmasıyla yeni dönem sponsorluk anlaşması imzaladı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, protokol töreninde yaptığı konuşmada, Doğtaş'ın kendilerinin göz bebeği olduğunu, başarılarını izlediklerini söyledi.
* Erkekler Voleybol 1. Ligi takımlarından Gümüşhane Torul Gençlik, yaptığı transferlerle Bulgaristan milli takımı oyuncularından Todor Valchev ile Zlatan Yordanov'u iki yıl sonra yeniden bir araya getirdi.
* Bolu Belediyesi'nce düzenlenen 1. Bolu Köroğlu Voleybol Turnuvası'nda, şampiyonluğu Beşiktaş kazandı. İkinciliği Bolu Belediyespor, üçüncülüğü Karşıyaka, dördüncülüğü de Arnavutluk ekibi Partizani Tiran elde etti.
takımını 25-10, 25-14 ve 25-8'lik setlerle 3-0
* G.Saray FXTCR Erkek Voleybol Takımı, Yunanistan'da bugün başlayacak Akrites Turnuvası'na katılacak. Ethnikos'un evsahipliğinde, Dedeağaç kentindeki turnuvada ayrıca Yunan Ethnikos ve PAOK, Bulgar Lukoil takımları var. G.Saray'ın ilk maçı 18.00'de PAOK ile.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA