• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kapatın şu profesyonel belediyesporları ERKİN USMAN

Kapatın şu profesyonel belediyesporları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.09.2009, 00:00
Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun, Ankara Büyükşehir Belediyespor'la ilgili "Küme Düşürülme" kararı bomba etkisi yaptı. Başkan Mahmut Özgener ve yönetiminin bu konudaki kararını alkışlıyoruz. Nedeni siyasi midir, başka birşey midir, bizi ilgilendirmiyor.
* * *
Ben buradan işi kökünden halletmek için yetkililere sesleniyorum:"Tüm profesyonel Belediyesporları kapatın. Geç bile kaldınız..."
Niye bu kanıdayım, izah edeyim.
Bir kere, halkın parasıyla kurulan Belediyespor'lar, Gençlik Kulüplerine rakip olarak mücadele ediyor, büyük haksızlıktır.
Siz hiç Ankaraspor veya İstanbul B.Belediyespor'un, diğer bazı takımlar kıvranırken, para sıkıntısı çektiğini hiç gördünüz mü ? Hiç, "İstanbul B.Ş.Belediyespor'lu veya Ankarasporlu futbolcuların, "Açız" diyerek federasyona başvurduğunu duydunuz mu ? Duyamazsınız, çünkü yaşasın halkın paraları. Bütçeden aktarın, olsun bitsin.
***
İzmir'de Altay, Karşıyaka, Bucaspor ve diğer kulüpler sürekli İzmir B.Ş.Belediyesi'nden para dileniyor, hiç olmazsa biraz destekle ayakta kalmaya savaşıyor. Peki ligde mücadele eden diğer Belediye takımlarına bir göz atacak olursak, Gaziantep B.Şehir Belediyesi'nin, Denizli, Malatya, Diyarbakır B.Ş.B Diski'nin, Akhisar, Güngören, Tepecik, Çankırı, Van, Nazilli, Tekirova, Bingöl, Bafra, Batman, Çerkezköy ve Şanlıurfa Belediyespor'ların nakit sıkıntısı var mı, yok. Böyle rekabet olmaz, birie yer, biri bakar, kıyamet ondan kopar.
* * *
Bizim paralarımızla bize rakip yaratamazsınız. Kapatın şu profesyonel Belediyespor'ları. Belediye spora katkı yapacaksa, atletizme, basketbola, voleybola, güreşe, tenise, diğer amatör branşlara yapsın. Spor okullarından yetişenleri kulüplere dağıtsın.

hayattan
O şiirin sahibi Dinçer Sümer'miş!

Bizler bu köşede yazarların, şairlerin, edebiyet ürünlerinin tanıtımına katkıda bulunuyor, böylece yapıtların ve ortaya konan eserlerin verilen emeğin maddi kazançlar bir yana, manevi hedefe ulaşmasına çalışıyoruz. Cengiz Kanat imzası ile'ınıÜü internette dolaşan "Doktor Bana İzmir Yaz" adlı şiiri de değerlendirmiştik. Ancak şiir yayınlandıktan sonra ilginç tepkiler aldık. Şair Ahmet Günbaş'tan bir mail geldi. Günbaş diyor ki, "Bu şiir Cengiz Kanat'a ait değil, Dinçer Sümer'in dir. Adı geçen şiir, benim ve arkadaşım M. Kadri Sümer'in ortak çalışmasıyla Büyükşehir Kent Kitaplığı tarafından 2008 yılında basılan (Şiirin Adı İzmir) adlı antolojide yer almıştır. Sümer'in şiirini bizzat kendisinden edindiğimi de iletime ekleyeyim. Doğrusu böyle bir aktarmacılığa aklım ermiyor! Selamlar."
***
Bunun üzerine Ankara'da yaşayan Devlet Tiyatroları Eski Genel Müdürü Dinçer Sümer'i aradım ve gerçeği bizzat kendisinden öğrenmek istedim. Sümer, "Evet bu şiir bana aittir. Sadece bir yerinde değişiklik yapılarak sahiplenilmiş" dedi.

hop dedik
Yıldızname
POLİS

Her okulda bir polis olacakmış!
Haydi çocuklar karakola, pardon okula.
İNSAN
ABD insansız uçakla saldırmış
Zaten "insanlığı" yoktu ki
SEL
Sel felaketinden sonra yağmurdan korkar olduk
Geçen yıllarda yağmayınca kuraklıktan korkardık!
KRİZ
Ekonomik kriz kan şekerini yükseltiyormuş
Bayramda şekere gerek yok yani!
Mustafa Yıldız'dan

küpe
İğnesini kaybeden yaban arısı, artık vızıldamaktan başka birşey yapamaz.
Lessing

günün fıkrası
Uçakta

Genç ve güzel bir kadın yakası göğüslerine kadar açık bir elbise giymiş, boynuna da altın bir zincir, ucunda uçak bulunan bir kolye takmıştı.
Karşısında duran genç adam durmadan bu güzel kadına bakıyordu.
Kadın dayanamayıp sordu:
"Uçağa mı bakıyorsunuz?"
"Hayır efendim, alanını seyrediyorum."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA