• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Berlin’den İzmir’e işbirliği teklifi ERKİN USMAN

Berlin'den İzmir'e işbirliği teklifi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.09.2009, 00:00
Berlin Ekonomi ve Hukuk Yüksek Okulu, Berlin işletmelerinde sürdürülebilir ekonominin teşviki için yenilikçi bir projeyi hayata geçirdi.
Bu projede bulunan İzmirli Özlem Ülker, grubun faaliyetlerini Berlin'deki POTACI Hüdai Ülker'e şöyle açıkladı:
"Projemiz çerçevesinde Berlin'deki kuruluşlara sürdürülebilir ekonomi konusunda uzmanlık bilgileri sunuyoruz. Mesela enerji tasarrufu veya ham maddelerin tekrar kullanımı gibi konularda firma çalışanlarını eğitiyoruz
İşletmeler bu yolla kaynak tasarrufu yapıyor ve maliyeti azaltıyor.'
***
Özlem hanım, bu proje grubunun İzmir'deki üniversitelerle iş birliği yapmayı arzuladıklarını belirtti ve şöyle devam etti:
"Biz altı kişilik bir ekibiz. Bu proje Avrupa Birliği'nin Sosyal Fon'u ve Berlin Senatosu'nun desteğiyle hayata geçirildi. Proje sorumlusu Prof. Dr. Anja Grothe'dir. Gerektiği taktirde, Berlin'deki yüksek okullarda görev yapan, değişik alanlardaki tanınmış uzmanlardan da yardım alabiliyoruz. Proje grubumuz, İzmir'deki üniversitelerimiz ve belediyelerle işbirliği yapmak istiyor. İlgi duyan kişi ve kuruluşlar e mail adresime mesaj gönderebilirler:
Özlem Ülker, Şirinyer'den anneannesi Havva hanıma dedesi Mehmet beye, kuzenleri Deniz ve Pınar'a, Çimentepe'den teyzesi Nesrin'e, kuzeni Merve'ye, Yeşilyurt'tan yengesi Güllü'ye, kuzenleri Özge ve Gözde'ye, Gültepe'den amcası Süleyman'a, yengesi Türkan'a kuzeni Tufan'a selam gönderiyor.

hayattan
Korsanlara karşı sigorta!

Son bir yıldır tüm dünyayı sarmış ve derinden etkilemiş olan ekonomik kriz nedeniyle gerek iç pazarda, gerekse Avrupa ve ABD gibi ileri ülkelerdeki
daralmanın sonucunda Türk iş adamları ve girişimcileri yeni pazarlar arayışına girdiler.
Büyük bir hızla gelişen Afrika kıtası,yatırımların sürdüğü Ortadoğu ülkeleri ile Türki Cumhuriyetleri bunların önde gelenleri...
Az gelişmiş veya gelişmekte olan pazarlar Türk girişimciler için çok ciddi bir imkan yaratırken, diğer taraftan her türlü güvence açısından da önemli riskler taşıyor.
"Adam kaçırmak ve fideyicilik" de bu pazarlarda sıkça görülen bir risk.
İşke, Türk Sporu'nun önemli isimlerinden biri olan Kemal Dinçer'in, spor ötesi özelliği burada başlıyor.
Dinçer'in yöneticisi olduğu Gras Şavoye Sigorta ve Reasürans Brokerlığı bu yönde önemli bir adım atıyor.
Kemal Dinçer "Son zamanlarda Türk yatırımcılarının önemli bir pazarı haleni gelen farklı coğrafyalarda sıkçı göndeme gelen (adam kaçırma ve fidyecilik) ile bu riskin sigortalanması için seminerler düzenledik" diyor.
Dinçer'in bahsettiği seminerlerin ilke 6 Ekimde İstanbal'da, ikincisi 7 Ekim'de Ankara'da ve üçüncüsü de 8 Ekim'de İzmir'de...
Kemal Dinçer, Yaşar Holding ile birlikte düzenledikleri bu seminerlerde yabancı uzmanlar tarafından sözkonusu riskin sigorta teminatının kapsamı, ygulama alanları ve gerçekleşen örnekleri ile aktarımlar yapılacağını vurguladı.
Bu seminerler Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsünde yapılacak.
Sunum İngilizce, tercüme de simültane.

hop dedik

YILDIZNAME

YERALTI
Metronun yeni hatları ekonomik krize takılmış
Kriz sonunda yeraltına girdi.
DUMAN
Sigara yasağına uyum sağlanmış
Yaşasın dumansız hava kardeşliği!
DERT
Hülya Avşar'ın başı "Açılım"la derde girmiş
Açılımı kaparak mı kurtulacak?
Mustafa Yıldız'dan

günün fıkrası
Garson

Ali, gittiği lokantada ısmarldığı bifteği yemeğe başlamıştı.
Birkaç saniye sonra garsonu çağırdı.
"Oğlum, bu biftek pek küçük... Üstelik taş gibi sert..."
Garson, şöyle bir düşündükten sonra cevabı bastırdı:
"O halde küçük olduğuna şükretmelisiniz, efendim!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA