• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu kadın alkışlanır ERKİN USMAN

Bu kadın alkışlanır

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.01.2010, 00:00
Gülgün Yalvaç, Salihli için çok özel biridir.
Hele hele engelliler, yardıma muhtaçlar için bir abladır, annedir, iyilik meleğidir.
Gülgün Yalvaç, Devlet Su İşleri'nde yıllarca çalıştı, emekli oldu.
O dönemde 10 yıl boyunca Yeni Asır'ın muhabirliğini yaptı. Şair Eşref'in hiç bilinmeyen şiirlerini bulup Türkçeye çevirip dizi yazı yaptı. Bu çalışmasıyla ödül kazandı.
Yardımsever Gülgün Yalvaç, bir gece evine giren hırsızın alıp götürdüğü boş çek koçanları yüzünden çok üzüldü. Yıllardır o mahkeme mahkeme dolaşıyor. Maddi ve manevi zararı, anlatılır gibi değil.
Bu güzel insan, bunca acı ve sıkıntıya rağmen insanlara iyilik etmekten geri kalmıyor.
Salihlili işadamları ve ilçe yöneticilerinin kapıların aşındıra aşındıra, 1994 yılında, Engelliler Eğitim Uygulama Okulu'nun temelini attı. 1998 yılında inşaat
bitti. Binayı, dayalı döşeli olarak Milli Eğitim'e devretti.
***
Üç dönem Salihli Belediye Başkanı olarak görev yapan Zafer Keskiner, Gülgün Yalvaç gibi bir hayırseverin hep yanında oldu. Engellilere, fakirlere yardım amaçlı her çalışmasına destek verdi. İzmir Üniversitesi'nden Prof. Sabri Tekir de Yalvaç'ın yoluna ışık tutanlardan biri oldu her zaman...
***
Gülgün Yalvaç, şu anda Salihli Eğitilebilir Özürlüleri Koruma Derneği Başkanı. Aynı zamanda Fakir Hastalara Yardım Derneği üyesi...
Onu İzmir'de veya Manisa'da, yoksul veya yaşlı birini tedavi ettirmek için hastanede görürseniz hiç şaşırmayın.
Gülgün Hanım, sokak çocuklarına da annelik yapıyor. "Tek suçum kadın olmak" adlı kitabıyla sokak çocuklarını anlatan şiirlerinin yer aldığı CD'nin satışından elde edilecek tüm geliri, sokak çocuklarına bağışlıyor. Salihli Sektör Gazetesi ve Sönmez Matbaası kitapları bastırdı, Ticaret ve Sanayi Odası da CD'leri...
* * *
Gülgün Yalvaç'a, "Böylesine büyük maddi sorunların varken, kitapların gelirinin tamanını neden Salihli Sevgi Çocukları Derneği'ne derneğine bağışlıyorsun? Birazını kendine alsana" diyorlarmış.
Gülgün Hanım, alkışlanacak bir cevap veriyor. İşte o cevap: "Bu kadar sıkıntıya rağmen ben bunu yapabiliyorsam, hali vakti yerinde olanlar, sokak çocuklarına, fakirlere, yardıma muhtaçlara daha çok yardım etmeli."
Hiç de haksız değil.

küpe
İnsanın kızması, başkalarının hatalarının intikamını kendisinden alması demektir.
J. Swift

günün fıkrası
Hangisini

Adam lokantaya gitmiş, bir masaya oturmuş, yemeğini ısmarlamış, beklemeye başlamıştı.Aradan yarım saat geçmiş ne gelen, ne de giden olmuştu. Bir saat sonra garson ortaya çıktı.
"Merak etmeyin efendim" dedi."Balığınızı bir,iki dakikaya kadar getiriyorum."
Yüzü asılan müşteriden yanıt: "Söyler misiniz bana, ne çeşit yem kullanıyorsunuz?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA