• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Meydanlarda yeni imaj: Umudumuz Yağız Oğlan ERKİN USMAN

Meydanlarda yeni imaj: Umudumuz "Yağız Oğlan"

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.01.2010, 00:00
Büyük İzmir Buluşması öncesinde Aydın, Denizli, Muğla, Uşak, Kütahya, Afyon, Manisa, Balıkesir il ve ilçe yöneticileri; üç ayrı toplantıda bir araya geldi...
Türkiye'nin 81 ilinde örgütlenen, partileşme aşamasındaki Türkiye Değişim Hareketi (TDH), politikada "değişimin turnu solu" olarak değerlendirilen Ege'de kendi deyimleriyle, "iktidarın fitili"ni ateşledi.
Deyim yerindeyse, bölge sorumluları Hüseyin Aslan ve Ali Rıza Özmen, "devriye attı."
***
Toplantının ana gündemi belliydi: Genel Başkan Mustafa Sarıgül'ün katılımıyla 17 Ocak'ta İzmir'deki, "Büyük İzmir Buluşması" öncesi yapılacaklar...
İlk buluşma Aydın'daydı.
Aynı zamanda Aydın Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkanı olan TDH Aydın İl Başkanı Yalçın Pekgüzel, TDH İzmir Ege Bölge Sorumlusu Hüseyin Aslan'ı, İl Başkanlığı girişinde coşkulu bir kalabalıkla karşıladı.
* * *
Aydın'daki toplantının sürprizi, Bodrum İlçe Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla siyaset sahnesine çıkan Türk Sanat Müziği Sanatçısı Metin Milli oldu.
İkinci buluşmanın merkezi Uşak'ta, Uşak'ın yanı sıra Afyonkarahisar ve Kütahya teşkilatları, ilçelerden beldelere tam kadro Çağrı Düğün Salonu'nu doldurdu.
Uşaklı olan, eğitim ve gazetecilik hayatına bu kentte adım atan TDH İzmir Ege Bölge Sorumlusu Hüseyin Aslan, kürsüde apayrı bir heyecan yaşıyordu.
***
Manisa'nın Belediye Kültür Sitesi'ndeki üçüncü buluşmada, Manisa İl Başkanı Gülabi Özcan ve Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, örgütleriyle gövde gösterisi yaptı. Bu toplantıda, "Şehzadeler kenti"nin her derde deva macunu kadar, "Türk siyasetine iyi gelecek" siyasi hedefleri ortaya koyuyordu.
"Başbakan Sarıgül", "Umudumuz Yağız Oğlan" sloganlarının dövizlerinin açıldığı TDH Uşak Bölge Toplantısı, il başkanları, ilçe başkanı ve yöneticileriyle kadın gençlik ve engelli kolları yöneticilerinin tanıtılmasıyla son buldu.
***
TDH İzmir Ege Bölge Sorumlusu Aslan'dan satırbaşları:
* TDH, Genel Başkana biat etme kültürünü ortadan kaldıracak...
* TDH'nin Genel Başkanı, iki seçim üst üste iktidar olamazsa istifa etmiş sayılacak...
* En az yüzde 30 oranında temsil edilecek kadın adaylar, seçimlerde aday olduklarında tanıtım için hiçbir masraf yapmayacak...
Hüseyin Aslan, tüm toplantılarda 17 Ocak 2010 tarihinin önemli bir dönemeç olduğuna dikkat çekiyor ve şöyle diyor:
"Bu hareketi ciddiye almayan, burun kıvıran, hareketle ilgili şüpheleri olanların yanı sıra tüm Türkiye'nin gözü kulağı, 17 Ocak 2010 Pazar günü TDH Büyük İzmir Buluşması'nda olacak."

Mithat'ım, cennet yolunu çocuklar açacak
Mithat Erefe, Karşıyaka camiasının en değerli kişileri arasındaydı. Hiciv ustalığı, herkesle gönül dostluğu onu tanıyanları arasında baştacı yaptı. Uzun yıllar Yeni Asır başta, pek çok gazetede yazılarıyla herkese ışık tuttu. Yelkencilerin sevgilisiydi. Sporculuk, yelken ajanlığı, kulüp yöneticiliği gibi engin hizmetlerde bulunmuştu.
Mithat Erefe, yüce bir insandı. Uzun yıllar başına dert olan böbrek yetmezliğiyle mücadele etti. Eşi Ege Üniversitesi'nde görevli bir hekim olduğu için böbrek nakli sırasına alınmış, hatta sırası da gelmişti. Ama o aynı rahatsızlıktan mustarip çocukları görerek doktorlara, "Mithat gelmiş 60'lara. Bana yapılacak nakli bu çocuklara yapın, feragat ediyorum. Diyalize bağlanarak son yıllarımı yaşamaya varım" diyerek, kimseye nasip olmayacak bir erdem gösterdi.
Acı haber dün geldi. "Mithat Erefe öldü" dediler. Ebediyete göçenlerin ardından imam sorar: "Mevtayı nasıl bilirdiniz..." Ben inanıyorum ki, cennetin anahtarı Mithat Erefe'nin ellerinde. Çünkü, onun cennet yolunu böbreklerini bağışladığı çocuklar aydınlatacak.

duvarlardan
* Sakla samanı inekler yesin.

küpe
Bir şeyi istediğimiz zaman, hep çekici yanlarını görürüz, elde ettikten sonra da kötü yanlarını...
J.Swift

günün fıkrası
Mesleki bir dram

Londra'da tanınmış bir kulüpte iki işadamı sohbet ediyordu:
"O sevimli sekreteriniz hala yanınızda çalışıyor mu?"
"Maalesef, geçen hafta istifasını yüzüme fırlattı, gitti."
"Yaaa! Halbuki memnundu işinden..."
"Evet dostum... Bir gün haber vermeden odama girdi. Ben de tam o sırada karımı öpüyordum."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA