• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karı-koca romancı ERKİN USMAN

Karı-koca romancı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.04.2010, 00:00
Eğitimci yazarlar Zühal ve Yücel İzmirli'nin yeni romanları "Zamanda Kokuları Solumak" Kırmızı Kedi Yayınevi'nden çıktı. İzmirli çifti bu romanlarını, 15. İzmir Kitap Fuarı'nda 23 ve 24 Nisan 2010 tarihinde, saat 14.00'den itibaren okuyucularına imzalayacaklar.
Zühal-Yücel İzmirli, bu romanlarını, günümüzün sokaklarında ne seksek oyununun tebeşirle ya da kiremitle çizilmiş karelerine ne de kale direkleri yerine geçen taşlarına rastlayamayınca sanki sanal bir dünyada yaşadıklarını düşünmüşler.
Bir gün bahçelerdeki çiçeklerin eski kokularının da kalmadığını üzülerek fark etmişler. İşte o gün bu romanı yazmaya karar verip eski kokuları, eski eşyaları, eski yaşanmışlıkları anlatmak istemişler.
* * *
Gün gelip bütün kokular bizi terk edecekler, diye endişelenen yaşlı bir kadının; kırklı, ellili, altmışlı yıllara geri döndüğü bu yolculuğunda, o zamanların giysilerine, masallarına, sinemalarına, radyolarına, eğitim hayatına; yani yaşam koşullarına, gelenek ve göreneklerine, insan ilişkilerine, doğal ortama doğru bir zaman atlaması yapmak, bu kitabı okuyanlar için değişik tatlar oluşturacaktır.
İşte romanın arka kapağındaki tanıtım yazısından bir alıntı...
"............. Köşkler; ağaçlardan fışkıran yaprakların, mor salkımların, bahçelerdeki sarmaşıkların coşkusu yüzünden görünmez olup gizlenmişti doğayla... Mimozalarla sapsarı bir renge bürünmüştü İstanbul. Boğaz'ın iki kıyısı erguvanlarla da süslenmeye başlamış, pembe tuvalet giymiş, nişanlı bir kız gibi oluvermişti bu görkemli şehir. Sapsarı lüle lüle saçlı mimozalarla, erguvanların pembe tuvaletini giymiş, gözlerinde Boğaz'ın doyulmaz maviliğiyle aşk kokuyordu İstanbul... Kalbi, Vehbi'nin özlemiyle tutuştu birden. Acaba o hatırlıyor muydu Rüya'yı?!..."
Rüya'nın bu büyüme serüveninde:
*Onunla birlikte geçmişin sokaklarında dolaşacak, o günlerde yaşayacak, her şeyi ne kadar da kısa bir zamanda tükettiğimize hayret edecek;
*Karabük'teki lojmanların çiçek kokularını içinize çekecek;
*Amasra'nın deniz kokulu havasını soluyacak;
*İzmir'in İmbat'ını solurken ferahlayacak;
Velhasıl siz de geçmişin o mistik havasında, zamandaki kokuları soluyacak, onunla birlikte aşık olacaksınız...
Tabii İzmirli çiftinin diğer romanlarında olduğu gibi bu kitaplarında da yine illa ki Karşıyaka var...

kentten
İZİAD'dan fotoğrafçılık kursu

İzmir İşadamları Derneği Hobi Kulübü Temel Fotoğrafçılık Eğitimi programı düzenlendi.. 6 haftadan oluşan kurs sonunda katılımcılara temel seviyede fotoğraf bilgisi ve çekim tekniklerini kapsayan teorik bilgiyi edindirilmesi hedefleniyor. Seminerlerde her hafta 2 saatlik teorik ders verilecek. Katılımcıların soru ve talepleri doğrultusunda oturum süresi esneklik kazanabilecek. Başvurular www.iziadakademi.com internet sitesinden yapabilecek.
Kursun eğitmeni fotoğraf sanatçısı Tuncay Dersinlioğlu olacak.
***
Peki, kim bu Dersinlioğlu?
Tanıyalım...
1982 Almanya doğumlu fotoğrafçı, 2006 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu. 2002 - 2006 yılları arasında DEFOT 'da ( Dokuz Eylül Fotoğraf Topluluğu ) eğitmen ve yönetici olarak çalıştı. Bu toplulukta Temel fotoğraf semineri, belgesel fotoğraf ve foto-röportaj atölyelerini gerçekleştirdi.

duvardan
Çocuğunuzun hayatta yükselmesi için, asansöre koyun yeter.

küpe
Erkeklerin futbola, kadınların güzellik yarışmalarına düşkünlüğü insanları alçaltmaz.
Brooak Lea

fıkra
Her zaman değil

Adam evlendikten sonra yeni eşi ve kendisi için bir ev kiraladı.
Taşındıklarının ilk gecesi şiddetli yağmur yağdı ve evin tavanları aktı. Ertesi sabah genç damat ev sahibine giderek durumu anlattı.
"Affedersiniz ama, bu her zaman böyle midir?"
Ev sahibi pişkin pişkin güldü:
"Hayır efendim, sadece yağmur yağdığı zaman..."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA