• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hüseyin Çavuş, şimdi de banka müdürü istiyor ERKİN USMAN

Hüseyin Çavuş, şimdi de banka müdürü istiyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.05.2010, 00:00
İl Genel Meclisi'nin Kiraz'dan seçilen üyesi Hüseyin Çavuş, bölgesinin, özellikle de Küçük Menderes Havzası'nın sorunlarına sahip çıkmak için gayret sarfediyor.
Bu gayretleri sırasında, ele aldığı konuyu sadece İl Genel Meclisi'ne taşımakla kalmıyor, ilgili bakanlara, milletvekillerine, il başkanına da iletiyor. Nitekim bu çabaları sonucunda ilçesine Yeni Asır'ın da büyük katkısı ile iki yatılı okul, yüzlerce derslik, çok sayıda gölet kazandırdı.
Sadece hastaneye doktor atanması konusunda Sağlık Müdürlüğü'nü ikna edemedi.
Şimdi de Ziraat Bankası'ndan 1. Bölge'ye müdür atanmasını istiyor. Gerekçesi de şöyle:
"Ziraat Bankası İzmir 1. Bölge Müdürlüğü, müdürünün Genel Merkez'e atanması yüzünden 7-8 aydır boş. Bölgeye bağlı banka müdürleri, açacakları yüksek meblağlı krediler için bölgeden onay almak durumunda. Ama 1. Bölge Müdürlüğü vekaleten yönetildiği için ya çok zor onay alınıyor ya da onay hiç çıkmıyor. Bu yüzden Kınık'tan Kiraz'a, Bergama'dan Ödemiş'e kadar 1. Bölge'ye bağlı bankalardan zirai kredi alımında güçlük çekiliyor."
Hüseyin Çavuş'un iddiası bu. Bakalım Ankara'dan 1. Bölge'ye müdür koparabilecek mi?...

kentten
İşitme engellilere uzanan dost eli!

Karşıyaka, BESİAD Bostanlı Esnaf, Sanayici ve İşadamları Derneği ve İZKUDER İzmir Profesyonel Kuaförler, Güzellik Uzmanları Derneği çok önemli bir etkinliğe beraberce imza atıyorlar. Amaçları, Karşıyaka İşitme Engelliler Derneği'ni daha da önemli yerlere taşıyabilmek.
İzmir'in bu iki önemli derneği, 29 Mayıs 2010 Cumartesi günü, Can Atakent Turistik Tesislerinde bir yemek düzenlediler. 500 kişinin katılımının öngörüldüğü yemeğin tüm gelirini, işitme engelli kardeşlerimize yönlendirerek onların güzel sesleri duymasını sağlayabilmek.
Besiad başkanı Feyyaz Sungur,"Amacımız, işitme engelli kardeşlerimize fazladan bir sesi daha dinletebilmek. Bunun için bir araya geldik. Ancak bu arada belediye başkanımızı, sivil toplum örgütlerinin başkan ve üyelerini, Karşıyaka'da çok seslilik yaratabilmek ve iç barışı sağlayabilmek. Bu arada bir araya gelen örgütlerin sesini de İzmir'e duyurabilmek.
Tüm İzmirlileri bu yemeğe davet ediyorum." diyor.

hayattan
Bir turizm programı ve gelen sorular

TRT'nin İzmir'den dünyaya yayın yapan Turizm Ve Belgesel Kanalı'nda yeni başlayan Turizm Meclisi programı ile Türk turizminin dünü, bugünü ve yarınını masaya yatırıyor. 2 hafta önce başlayan ve Antalya'dan sonra Mersin'de gerçekleştirilen programda turizmin ileri gelenleri ve çalışanları eksi ve artısıyla Türk turizmini konuşuyor.
Turizm çalışanlarının katıldığı 2 saatlik Turizm Meclisi programı, yurtiçi ve yurt dışından gelen sorular üzerine bir saat daha uzadı.İşte o sorulardan birkaçı...
*Sektörün dışında birisiyim. Antalya'da otellerde, tur operatörlerinde, turizm firmalarında çok fazla TC uyruğu olmayan çalışanlar var. Bunları yadırgamıyorum ama bir taraftan bizim vatandaşlarımız iş ararken hangi nedenlerle işverenler yabancı uyruklularla çalışıyor?
* Antalya'da yatak kapasiteleri gerekenden fazla. Peki hizmet anlayışı nasıl?
Programın sunuculuğunu Avrupa Turizm İş Konseyi Başkanı ve TUI AG Türkiye Temsilcisi Hüseyin Baraner yapıyor.

fıkra
kaza

Otomobil sahibi iki kız arkadaş yolda karşılaştılar. Birinin kolu askıda sarılıydı.
"Kolum kırıldı da" dedi arkadaşına.
"Nasıl kırıldı?"
"Geçen akşam, bir çocuk yüzünden..."
"Anladım, çocuğa çarpmamak için direksiyon kırıp ağaca çarptın, değil mi?"
"Hayır! Yataktan düştüm..."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA