• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Buca’da çirkin bağbozumu! ERKİN USMAN

Buca'da çirkin bağbozumu!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.06.2010, 00:00
Buca bağları ile ünlü...
Bağbozumu Şenlikleri ise bu ilçeye renk veren bir etkinlik.
Ne var ki, şu günlerde yaşananlar, yıkımlarla sonuçlanan vahşice bir bağbozumu...
Şenlik değil, çirkinlik.
***
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Buca Belediyesi elele verdiler, Aydın otobanı arkasındak bağ evleri ve barınakları bir bir yıkmaya başladılar.
Yetkililer"Niçin bu yıkım?" sorusuna şu cevabı veriyor:
"Yıkım kararı 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. maddesine dayanıyor. Bunlar imarsız ve ruhsatsız yapılar."
Belediye yetkililerinin verdiği bilgilere göre buraları rekreasyon alanı yani yeşil alan ilan edildi, 1/2500 ve 1/5000 ölçekli planları yapıldı. Yalnız 1/1000 uygulama planı kaldı. Emekçilerin oluşturduğu bu yeşil alanda belediyelerin nasıl bir çalışma yapacağı ise sır gibi saklanıyor. Mehmet Avcı bağcılıkla geçinen bir Buca'lı. Mehmet Avcı'nın otuz yıllık bağ evi yıkılıyor. Mehmet Avcı "Varımı yoğumu buraya yatırdım. Hep yeşili korudum. Başımıza örülen bu çorap bu emeğimizin ödülü mü?"Böyle arazilerde tarım yaptığımız için ödüllendirilmemiz gerekirken, böyle bir muamaleyi hak etmiyoruz." diyor. İbrahim Yumuk da arazisini 1998 yılında tapusu ile sekiz dönüm olarak aldı. İbrahim Yumuk buralarını zeytin, incir ve asmalarla donattı. Buca eski belediye başkanının "Tarım arazilerinde barınak yapabilirsiniz" teminatı üzerine, 25 metrekare kapalı bir mekan yaptı.İbrahim Yamuk şöyle konuşuyor:" Buca Belediyesi yakın zamanda beni bu ev için mahkemeye verdi. Mahkemeden yıkım kararı çıkmamasına rağmen, belediye yetkilileri evi 14 Haziran'da yıkacaklarını bildirdiler." İbrahim Yumuk, yıkım için kendisinden 5 bin TL alınacağını da söylüyor.Erdal Gürgör de bu operasyon mağdurlarından. Erdal Gürgör'e göre; 30 yıllık emek üzerine kurulmuş bu bağlarda bulunan barınma evleri ve barakalar belediye tarafından yıkıldı. Gürgör, "Lüks binaları kaçak diye yıkabilirsiniz. Büyük toprak işgalleri varsa engellersiniz. Bu çalışmaları biz de destekleriz. Bunları anlarız, ama küçük barınaklardan ve barakalardan ne istiyorsunuz?"diyor.

küpe
Ayrılık da sevdaya dahil. Çünkü ayrılanlar hala sevilir.
Atilla İlhan

fıkra

Sen uçabilir misin?

Adam papağanın önünde durdu, alaylı bir şekilde sordu:
"Hani, ya sen bir kuşsun... Bir de senin için insan gibi konuşur diyorlar, doğru mu?"
Papağan hemen cevabı yapıştırdı:
"Elbette doğru!... Ben insanlar gibi konuşurum da, acaba sen benim gibi uçabilir misin yani?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA