• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ogün’ün 24 saatlik  Göztepe macerası ERKİN USMAN

Ogün'ün 24 saatlik Göztepe macerası

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.07.2010, 00:00
İzmir'in kültür hamalı Tufan Atakişi'nin "Karşıyaka Tarihi" ile ilgili yeni bir kitap hazırladığını biliyoruz.
Bu kitap için yaptığı araştırmalarda bulduğu pek çok bilinmeyen ve ilginç bilgileri de zaman zaman bizlerle paylaşıyor. İşte bunlardan biri daha...
Karşıyaka Spor Kulübü'nün efsanevi futbolcusu: Ogün Altıparmak.
10 Kasım 1938'de dünyaya geldiği an, aldığı ilk solukta Ulu Önderimiz Atatürk'ü kaybetmenin acısını hissetmiş, bunu her doğum günü fazlasıyla anlamış ve dostlarıyla da paylaşmıştır. O yüzden Ogün Altıparmak'ın doğum günü hepimizden farklıdır.
Sizlere anlatmak istediğim konu ise, 26 Temmuz 1957 Cuma günü İzmir'de yayınlanan yerel gazetenin spor sayfasına, belki de dikkat çekmesin diye özellikle köşeye sıkıştırılmış küçük bir haber.
* * *
Gelin, o günlere geri dönelim; Ogün, Karşıyaka'dan ayrılacağını transferin ilk günleri gazetecilere açıkladı ve bu açıklamayı yaptıktan sonra da Ankara'ya gitti. Ogün'ün anne tarafı aslen Ankaralıdır. Ancak Ankara'ya gidişi yine de dedikodulara sebep oldu. Çünkü, Ankaragücü'nün Ogün'ü almak istediği, öte yandan Altay'ın bir idarecisinin de aynı tarihlerde başkentte bulunması nedeniyle de Altay'la anlaşacağı dillerde dolaşır oldu.
Ogün İzmir'e döndüğü zaman ne Ankaragücü, ne de Altaylı idarecilerle anlaşmamıştı.
Transfer günleri birbirini kovalarken Ogün'e talip olan bazı kulüpler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Ülküspor Kulübü'nün Asbaşkanı Ahmet İrgi, Ogün'e 10 bin lira transfer teklifinde bulundu. Ogün, Ülküspor'un bu teklifini cevapsız bırakırken, Kültürspor Kulübü idarecileriyle de bir görüşme yaptı. Bu görüşmenin ardından Ogün'ün Altaylılarla temasa geçtiği duyuldu. Altaylılar transfer ayından önce Ogün'ü almak istediklerini söylemişlerdi. Ancak kadrolarına fazla sayıda futbolcu almış ve transferi kapadıklarını da açıklamışlardı. Bu yüzden Ogün ile Altay'ın anlaştıkları dedikodudan öteye geçmedi.
* * *
Karşıyakalıların niye Ogün konusunda sessiz kaldıkları da ayrı bir merak konusu idi. Üstelik takımda santrfor eksikliği de bulunuyordu. Gazetedeki haber şöyle devam ediyor:
"Her halde Karşıyakalıların bir düşündükleri vardı, önümüzdeki çarşamba gününe kadar efkarı umumiye açıklayacaklardı! Beri yandan Ogün'ün Göztepe'ye geçmesi ihtimali pek kuvvetli değildir. Zira Göztepeliler esaslı transferi ilk günlerde yapmışlardı. Son günlerde Göztepeli idareciler bölgede görünmüyordu. Bir bakıma sarı-kırmızılılar transferi kapamışlardı."
Perşembe günü her şey bir anda değişti. Ogün ve Göztepeli idareciler Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü'ne beraber gelince, Ogün transferi nihayet burada sona eriyordu.
"...Evet Ogün dün resmen Göztepe kulübü namına fiş imzaladı. Amatör olarak tescilini yaptırdı. Yani Göztepe'de amatör olarak oynayacaktı. Göztepe Kulübü tahsil masrafı için Ogün'e 3 bin lira ödedi."
* * *
Aynı gazetede, 27 Temmuz 1957 Cumartesi günü yayınlanan haber çok daha ilginçtir. "Ogün KSK'ye tekrar döndü."
Yapılan bütün araştırmalara rağmen bu transferle ilgili daha fazla bilgiye ulaşılamadı. Gerçek olan ise, Ogün'ün 24 saatliğine de olsa Göztepe Kulübü'nün sporcusu olduğudur.

küpe
Psikiyatrist, kendi kendinizle konuşmaya başladıktan sonra konuşacağınız ilk insandır.
Fred Allen

fıkra
Ne düşünüyor?

Bir Bektaşi merkebine odun yükleyip şehre gelirken karşıdan tüccar kılıklı iki adam peydah olup, "Şu zındıkla alay edelim" diye Bektaşiye selam verince Bektaşi de durdu, merkebi de...
Tüccarlar işaretle sordular:
"Eşeğin ne düşünüyor?"
Cevap:
"Odun taşımaktan yorgun düşmüş de, artık kasabada ticaret yapmalı onu düşünüyor."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA