• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Göztepe’ye yapılan vapur seferleri ücretsiz olsun ERKİN USMAN

Göztepe'ye yapılan vapur seferleri ücretsiz olsun

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.07.2010, 00:00
Sosyal demokratlığın temelinde hoşgörü yatar.
Bu toplumsal akımda ayrıca halkın dertlerine ortak olmak, bu sıkıntıları ortadan kaldırmak da var.
CHP de kendisini sosyal demokrat sayan bir partidir.
Ve bu CHP İzmir'de iktidardır.
Sadece İzmir'de değil, Bayındır hariç bütün ilçe belediyeleri de CHP'li.
***
Hatay-Üçkuyular metro hattının inşaatı, hatalı ihaleler ve yanlış uygulamalar yüzünden arap saçına dönmüş durumda.
Trafik perişan, çarşı pazar yangın yeri...
Buna bir de toplu ulaşım araçlarının yarattığı kargaşayı eklerseniz, karşınıza patlamaya hazır bir toplum tablosu çıkacaktır.
Plansız, programsız bir şeyler yapmaya telaşla kalkışmanın sonucudur bu yaşananlar.
Hatay ve çevresinde oturan on binlerce kişi, metro inşaatı yüzünden başlatılan trafik uygulamasından mağdur durumdadır.
Otobüsler balık istifinden farksızdır.
Şu bunaltıcı sıcak yaz günlerinde binlerce insanı sokaklara dökmek, sosyal demokratlığın cebine sığmayacak büyüklüktedir.
***
İşte bu aşamada, "Sosyal Demokrat" İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin günün her saat ve dakikasında eziyet çektirdiği Hataylıların, Güzelyalı ve Göztepelilerin gönüllerini alabilmek için bir fırsat var.
Kocaoğlu, metro inşaatı süresince geçerli olmak üzere, Göztepe ile Konak ve Pasaport arasındaki vapur ücretlerini kaldırmalı ve bir halk hizmetini yerine getirmelidir.
Hem de vakit geçirmeden...

siyasetten
"Halk"la ilişkiler ve ötesi

Bostanlı Cafe Park'ta bir grup CHP'li partideki son gelişmeleri değerlendiriyordu.
Aralarında kadın ve üniversiteli gençlerin de bulunduğu 18 kişilik grup, Kemal Kılıçdaroğlu ile yakalanan "rüzgar"ın Türkiye genelindeki yansımasından oldukça memnundu.
Bu rüzgarın, İzmir'i ne şekilde etkileyeceği ise soru işareti taşıyordu.
Gruptaki tıp fakültesi öğrencilerinden Çağatay Bilgin, iki masa ileride Ramadan Gezginci ve Hasan Bağlarbunarı ile birlikte oturan, "Karanlıklar Prensi" olarak ün yapan Ahmet Kadıbeşegil de gruba katıldı.
***
Ve "Karanlıklar Prensi"nden bir değerlendirme:
"Kılıçdaroğlu ile CHP Türkiye'de önemli bir yükselme trendi yakaladı. Ancak, bu gelişme salt genel başkana bırakılmayacak şekilde ciddi bir iştir. Bu bir ekip işi olmalıdır. CHP'nin yeni kadrosu bunu yapabilecek güçtedir."
Kadıbeşegil'e göre; Kılıçdaroğlu'nun birebir kurduğu ilişkileri, her CHP'li kendi yöresinde uygulamalıdır. "Halkla ilişkiler" sadece örgüt yemeklerinde boy göstermek değildir.
***
Karanlıklar Prensi'ni dinlemeye devam:
"Hepiniz Karşıyaka ve Bostanlı'da oturuyorsunuz. Bölge milletvekillerinden hangisini bir esnaf, bir ev, bir kahvehane ziyaretinde gördünüz. Atamalı milletvekili olunca buna gerek görmüyorlar. Bulundukları konuma ön seçimle gelselerdi, bunu yapmak zorunda kalırlardı. Milletvekili ve örgüttekiler, Kılıçdaroğlu'na ayak uydurumak zorundadırlar. Halkla ilişkiler okey oynamak, yemeklerde boy göstermekten daha önemli bir olaydır. Bu yapıldığı takdirde CHP tek başına iktidardır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın."

kentten
Karşıyaka 1912 güçleniyor

1912 Karşıyaka, dernek lokalinde düzenlenen kokteylin ardından 28 yeni üye ile daha da güçlendi. Derneğe Asaf Turgutalp, Avni Sirek, Barbaros Dökel, Can Ergun, Deniz Yurdun, Ekber Göçer, Emin Kantarcı, Fevzi Karakulak, İsfendiyar Yıldız, İsmail Cuma Urlu, Kamil Karadeniz, Kerem Özsoy, Koray Şentay, Mehmet Erişkin, Murat Aşkın, Mustafa Karaman, Mustafa Karluk, Oğuz Özgiller, Olgan Erdoğanlar, Osman Dal, Osman Savran, Şükrü Korkmaz, Tanju Akdoğan, Tolga Emin Usal, Tuncay Şekerci, Vehbi Moğol ve Volkan Sintaç da katıldı. Törende bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Sait Gürsoy, derneğin yeni projelerinden söz etti, ardından yeni katılan üyelere plaket verilerek kabul töreni gerçekleşti.

küpe
Tıp haberlerini dikkatli okuyun. Bir dizgi hatası hayatınıza mal olabilir.
Mark Twain

fıkra
Cehennem sohbeti

Teravih namazından sonra devrin ileri gelenleri Maarif Nazırı Münif Paşa'nın konağında cennet ve cehennem üzerine sohbet ediyorlardı.
Münif Paşa, başkatibine:
"Başefendi, sen hangisini tercih edersin diye sorunca, şu cevabı aldı:
"Cennet muhakkak ki iyidir ama buradaki sohbeti bulamayız. Sizlerle beraber olabilmek için cehennemi tercih ederim."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA