• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu gençler tek tek seçildi ERKİN USMAN

Bu gençler tek tek seçildi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.08.2010, 00:00
Sabancı Vakfı'nın desteklediği Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası'nın (UGSO), 4 Ağustos'ta başlayan kampı 20 Ağustos'ta sona erecek.
Gençlik Orkestraları Derneği bünyesindeki orkestra, eğitimler ve provalarla son derece yoğun geçecek olan kamp döneminin ardından İstanbul, Berlin ve Roma'da konser verecek.
Ünlü İtalyan solist Salvatore Accardo'ya eşlik edecek olan UGSO, vereceği konserlerde klasik müzik severlere tam bir müzik ziyafeti yaşatacak.
***
Gençlik Orkestraları Derneği tarafından, Şef Cem Mansur'un liderliğinde 2007 yılında kurulan ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın da desteklediği Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası, 4-20 Ağustos tarihleri arasında Sabancı Üniversitesi'nde kamp yapacak. Türkiye'nin önde gelen konservatuvarlarından seçilen 98 genç müzisyen, kamp sürecinde, Cem Mansur ve değişik çalgı gruplarını çalıştıran usta eğitmenlerle yoğun bir çalışma programına katılacak. Orkestra üyeleri, aynı zamanda "Demokrasi Laboratuvarı" eğitimleri ile yeni bir perspektif kazanacaklar.
***
Sabancı Vakfı Genel Müdürü Hüsnü Paçacıoğlu, gençlerin cesaretlendirilerek topluma aktif katılımlarını teşvik etmenin toplumsal gelişim için önemine inandıklarını, bu nedenle de Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası'nı desteklediklerini belirterek, "Gençler kadar, UGSO'nun konserlerini ve provaları izleyen her yaştan insanın, müziğin keyfine varacağına ve çoksesliliğin uyumu karşısında, demokrasi anlamında da önemli kazanımlar elde edeceklerine inanıyoruz. UGSO geleceğimize bir yatırımdır. Ülkemize toplumsal gelişme açısından da değer katan böyle projelerin örnek teşkil etmesini istiyoruz" dedi.
* * *
"Demokrasi Laboratuvarı" başlığı altında yapacakları çalışmanın Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası'nın halka açık prova ve seminerleri olarak tanımlanabileceğini söyleyen Cem Mansur ise, şöyle konuştu: "Bir senfoni orkestrasında çalmak, gençlere müziğin ötesinde yaşam boyu yararlanacakları nitelikler kazandırabilir. 'Çoksesli' düşünmek, ne zaman lider, ne zaman takipçi olacağını öğrenmek, bir bütüne katkıda bulunmak, başkalarını dinlemek, anlamak ve onların seslerine saygı göstermek, sorumluluk almak. Kısaca, sağlıklı bir demokrasi bilincini oluşturma açısından 'uygarlığın sesi' müzikten ve orkestradan öğrenebileceklerimiz var. Ayrıca bundan yararlanabilecekler yalnız müzisyenler değil."
Bu yıl "Vakıfçılık" konusunda da eğitim alacak olan orkestra üyelerine, sosyal sorumluluk sahibi birey olma bilinci aşılanmaya çalışılacak ve vakıfçılık anlatılacak.
* * *
Kamp sürecinin ardından konser programlarına başlayacak olan orkestra, ilk konserini Aya İrini'de 1. Uluslararası Gençlik Orkestraları Festivali kapsamında verecek. Ardından Young Euro Classics Festival kapsamında Berlin'de çalacak.
Orkestranın Eylül ayında Cemal Reşit Rey'de vereceği konsere, ünlü İtalyan solist Salvatore Accardo eşlik edecek ve izleyenler unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşayacak. Orkestranın son konseri ise, yine Accardo ile İtalya'da gerçekleşecek.

Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası hakkında genç müzisyenlere, öğrencilikleri bitmeden profesyonel deneyim kazandırma ve müzisyen olarak ufuklarını açma amacıyla, Yelda Nihan Özmutlu başkanlığındaki Gençlik Orkestraları Derneği tarafından Cem Mansur liderliğinde üç yıl önce kurulan Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası; 9 ildeki 14 konservatuvarın, 14-21 yaş grubu sanatçı adaylarından seçilen üyelerden oluşuyor.
Türkiye'nin en dinamik orkestrası olma özelliğini taşıyan Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası, genç müzisyenlere, Avrupa Gençlik Orkestraları Federasyonu'na (EFNYO) üye olan orkestralar ile birlikte ortak projelere katılma, yurtiçi ve yurtdışı festivallerde konser verme ve orkestralar arası değişim programlarından yararlanma gibi fırsatlar sunuyor.
***
Turne Programı:
Aya İrini Konseri: 18 Ağustos 2010
Berlin Konseri: 21 Ağustos 2010
Cemal Reşit Rey Konseri: 6 Eylül 2010
Roma Konseri: 8 Eylül 2010.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA