• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dört Mevsim Konakları görücüye çıkarken... ERKİN USMAN

Dört Mevsim Konakları görücüye çıkarken...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.10.2010, 00:00

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, torunu Andaç'ı çok sevdiğini söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Ege-Koop, Güzelbahçe Urla'da hayata geçirdiği projesi Dört Mevsim Konakları'nın yaza veda kokteylinde siyasetçi, belediye başkanı, bilim adamı, iş dünyası ve basın temsilcileri ile çok sayıda sivil toplum örgütleri başkanlarından oluşan pek çok ismi bir araya getirdi. Örnek konağın da dayalı döşeli bir şekilde tanıtıldığı kokteylde, kimler yoktu ki...
Vali yardımcılarımız Nevzat Ergun'dan Haluk Tunçsu'ya, Ticaret Odası Meclis Başkanı Ege-Koop Danışma Kurulu Üyesi Necip Kalkan'dan, Güzelbahçe eski Belediye Başkanı Ertan Avkıran'a, gazeteci yazar Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Öcal Uluç'tan, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ege-Koop Danışma Kurulu Üyesi Mehmet Gülaylar'a, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'den, Buca eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy'a kadar pek çok ismin yanı sıra iş ve sanat dünyasından da birçok kişi oradaydı.
* * *
Proje, Güzelbahçe'de inşa ediliyor ve 130 dönüm arsa üzerinde, 220 ile 356 metrekare arasında değişen 136 adet konaktan oluşuyor. Temeli Aralık 2009'da atılan ve bölgenin en son imarlı arazisine sahip projenin, 2012 yılı içinde teslim edilmesi planlanıyor.

Ege-Koop Dört Mevsim Konakları projesi; 356 metrekare Zeytin Konakları, 346 metrekare Çamlı Konakları ve 220-256 metrekare dubleks Yağmur Konakları adıyla, üç ayrı konak tipinden oluşuyor. 380 bin ile 600 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılan konaklara yüzde 10 peşin, kalanı banka kredisiyle sahip olunabiliyor.
***
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ın söylediği kadarıyla yalnızca İzmir'den değil, Türkiye'nin dört bir yanından ve yurtdışından da seçkin yurttaşların ortak adresi haline gelen Dört Mevsim Konakları projesi, yaklaşık 70 milyon TL'lik yatırım hacmine sahip. İzmir, İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra Almanya'dan Dubai'ye kadar birçok ortağa sahip olan projenin ortaklarının seçkin bir kesimden oluştuğunu vurgulayan Aslan, "Dört Mevsim Konakları ortaklarının yüzde 30'unu doktorlar, yüzde 40'ını işadamı-bürokratlar, yüzde 15'ini mimar-mühendisler, yüzde 15'ini ise emekliler ve diğer meslek gruplarından yurttaşlar oluşturuyor. Projemize sadece yurtiçinden değil, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai Emirliği gibi ülkelerde yaşayan yurttaşlarımız da ilgi gösteriyor" dedi.
***
Ege-Koop Dört Mevsim Konakları alanı, İzmir'in ulaşım açısından en avantajlı noktasında yer alıyor. Proje arazisi İzmir-Çeşme Otoyolu üzerinde, Urla gişeleri çıkışına 3.5, Urla Merkez'e 4, Seferihisar'a 7 kilometre, Çeşmealtı'na 7-8 kilometre, Çeşme'ye 30 ve İzmir merkeze de 38 kilometre mesafede bulunuyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA