• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kız Muallim Mektebi mezunları buluşuyor ERKİN USMAN

Kız Muallim Mektebi mezunları buluşuyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.10.2010, 00:00
Atatürk'ü yakından görmüş, hatta dizine oturup şiir okumuş,elini öpmüş yaşları seksenin üzerinde, elliye yakın cumhuriyetin ilk öğretmenleri; Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı'nın (İKLEV) Karşıyaka Belediyesi'yle ortaklaşa düzenlediği 'Vefa Günü'nde, bir araya geliyorlar.
Bu özel gün için İstanbul'dan, Manisa'dan da katılacak olan eğitim tarihimizin önemli bir bölümüne tanıklık yapmış, bu eli öpülesi örnek eğitimciler, anılarını Karşıyakalılarla paylaşacaklar. otuzlu ve kırklı yılların o güzelim Karşıyaka'sını anlatacaklar. günümüze kadar olan eğitim sürecinde yaşanan gelişmeleri, o yılların anılarını, öğrencilerini, öğretmenlerini, emeği geçmiş bir çok eğitimciyi anacaklar. Kısaca tarihi bir gün yaşanacak Karşıyaka Belediyesi'nin toplantı salonunda.
20. Ekim. 2010 Çarşamba günü, saat: 14.00'de başlayacak programı, eğitimci yazar Yücel İzmirli sunup, 'Karşıyaka Kız Muallim Mektebi', Karşıyaka Ortaokulu ve Karşıyaka Lisesi tarihini anlatırken, Vehbi Moğol'un hazırladığı barkovizyon gösterisiyle de geçmişe doğru bir yolculuğa çıkılacak. Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı İsfendiyar Yıldız, toplantıya katılan eğitim çınarlarına günün anısına plaketlerini sunacak.
Toplantının sonunda cumhuriyet dönemi,'Karşıyaka Kız Muallim Mektebi fotoğraf sergisi gezilebilecek.
Tarihi yaşamak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat.

Kimler katılacak?
Nimet Soydan Koyuncu, Nermin Dökmeoğlu Çevirel, Reyhan Buharalıoğlu, Melike Ayan Aryol,Necla Altanlar Yürekli, Lütfiye Yavuz Aksoy, Zehra Akmersin Kazankaya,
Saniye Çımrın Oktay, Sabiha Baysal Yılmaz, Semiha Kesbiç Akkan, Mualla Leman Adlı, Nevin Akalın Dağlı, Fatma Karadeniz Hepözusta, Melahat Arkış Hepdoğan, Vedia Dumlantepe Köyatası, Zekavet Güngör Bilgin, Kadriye Ertan Vural, Belkıs Aydın Özlü, Kevser İstemi Parlak, Yaşar Hekimci Özkan, Vahine Birten Göçer, Ayten Karagöz Güngör, Nezihe
İzmir'in Hanife Ablası yeni projeler peşinde
Hanife Çetiner, 1990' dan beri Miss Turkey' leri Uluslararası yarışmalara hazırlayarak "18 Uluslararası Kostüm ödülü sahibi" bir Moda Tasarımcısı.
İzmir'in Hanife Ablası, tasarımlarında Anadolu dokumalarına, el sanatlarına ve Osmanlı Kültürüne ağırlık veriyor.
Son "18. National Costume" ödülünü Ermenistan' dan kazandı.
O şimdi, TÜrkiye'de ses getirecek ciddi bir proje içinde. Adı: İlmek İlmek 7 Renk
* * *
Hanife Çetiner, deneyimli bir Moda Tasarım Sanatçısı olarak kaybolmaya yüz tutmuş Anadolu Dokuma Kültürünün yeni bir yol haritasına ihtiyacı olduğunu vurguluyor ve ekliyor:
" Üretken Anadolu kadınının projesi olacak olan bu proje, kadına istihdam yaratacak. Ayrıca Anadolu Dokumalarını ekonomiye kazandıracak ve Moda Tasarım yolu ile marka yaratacak."
* * *
Programın konusu; Ülkemizin dünü, bugünü ile dokumacılık ve özel yöresel dokumaların tanıtımı.
Hanife Çetiner'i dinlemeye devam:
"Ne yazık ki günümüzde dev makineler ve fabrikalar özelliklede ithalat, bu tezgahların birer birer yok olup gitmesine sebep olmakta ve kültürümüzden her gün bir parça koparken yerel ekonomiler biraz daha geriye gitmektedir.
Oysa ki bu kumaşların hepsi ayrı doğa şartları ve kültürlerin yansıması olup kesinlikle sahip çıkılması ve geliştirilmesi gerekmektedir. Çünkü organik dokumalardır.
Programın temel amacı da bu.
Türkçe, İngilizce olarak dört kanalda yayınlanacak bu projenin TRT nin dev yayın gücü ile kesinlikle hedefe ulaşılacağına inanılmaktadır."
İzmir'in Hanife Ablası bu projesi içir sponsor arıyor.
Haberiniz olsun...

Hayat sorar insana
"Cihan Demirci"den...
*Kapalı Cezaevi'nden kasıt, mafya tarafından cezaevi mi oluyor acaba?
*Viagra'nın şimdi de burna sıkılacak spreyi çıkıyormuş... Hanımlar kocanız akşam eve geldiğinde "Burnumdan soluyorum" derse siz anlayın artık.
*Beyler,. bu ülkede "devlet sanatçısı" olabilirsiniz ama , devletin lütfuşya "sanatçı" olamazsınız.
*Krizi çok olanın, giderek kerizi de çok olur.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA