• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şebnem Tabak’ın isyanı ERKİN USMAN

Şebnem Tabak'ın isyanı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.11.2010, 00:00
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak konuştu:
"Bundan 6.5 yıl önce, maaşları bile ödeyemeyen bir belediye vardı. Belediye Başkanlığı'nı 7.5 milyon TL borç ile almıştım. Enkaz edebiyatı yapmadan bugünlere kadar geldik. En borçsuz belediye Bornova'ydı ama şimdi onlar da kredi almak zorunda kaldı. En yüksek yatırım yapan belediye unvanını elimizde bulunduruyoruz."
***

Başkan Durak'ın sözlerine ilk tepki Karşıyaka'nın eski Belediye Başkanı Şebnem Tabak'tan geldi.
Şebnem Tabak, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt'a gönderdiği mektupta, "Cevat Durak'a bir kuruş borcu olmayan bir belediye teslim ettim" dedi.
Tabak, bu mektuba ek olarak görevi devrettiği tarihte Karşıyaka Belediyesi'nin ve Kent A.Ş'nin gelir-gider durumlarını belirten bir belgeyi de mektubuna ekledi.
***
Şebnem Tabak devam ediyor:
"Söz uçar yazı kalır, sözünden hareketle o zamanki ve şimdiki Hesap İşleri Müdürü Yurdanur Akgün ve o zamanki Kent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve şimdiki Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Pasa'nın hazırladığı gelir gider durumunu özetleyen bilgileri, Sayın Cevat Durak'a dosya ile vermiştim. Sayın Başkan Yardımcısı ve Hesap İşleri Müdürü'nün hazırlayıp imzaladıkları yazıların fotokopilerini bu yazının ekinde gönderiyorum ki, halkı ve sizleri yanlış bilgilendiren Başkan'a 6.5 sene önceki belediye ile kendi birinci döneminin sonundaki belediyeyi karıştırmaması gerektiğini hatırlatmanız kolay olsun..."

hayattan
Miami ödüllü YGS deneme sınavı

Ege Sistem Üniversite Yerleştirme Merkezi, ÖSYM'nin yeni sınav sistemine uyumlu YGS deneme sınavı hazırladı.
Ve bir sürpiz gelişme...
6 Kasım Cumartesi tarihinde yapılacak deneme sınavında birincilik elde edecek öğrenci, Koray International Tourism & Education Center'dan sömestr tatilinde turizmin başkenti Miami'de İngilizce dil okulu ödülü kazanacak.
* * *
YGS sınavında ikincilik derecesine sahip olacak öğrenci, English West İngilizce Dil Okulu'nda Cambridge First Certificate seviyesine kadar yüzde 100 İngilizce başarı bursu ve üçüncülüğü elde edecek öğrenci de, Microsoft çözüm ortağı Ege Lisan ve Bilgisayar Merkezi'nden grafik tasarım ve MEB onaylı bilgisayar işletmenliği programlarını yüzde 100 burslu olarak alacak. Ayrıca sınava katılan tüm öğrencilere Deren Koray Group Okulları'nda geçerli yüzde 15 indirim çeki hediye edilecek.

siyasetten
CHP'de ikna odaları mı var?

AK Parti adına Burhan Kuzu'nun katıldığı bir TV programının diğer konukları Sevilay Yükselir, Serpil Yener ve Hilal Kaplan'dı...
Konu yine turban ve yine CHP'nin zikzakları...
Tartışmanın hızlandığı bir sırada konuşmacılardan Sevilay Yükselir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "tutarsızlıkla" suçluyor ve ekliyor:
"Zaman içinde söyledikleri birbirini tutmuyor. Dün ak değiğine bugün kara diyor."
***
Türbanlı katılımcı Hilal Kaplan başını sallıyor ve Sevilay Yükselir'e hak veriyor ve o da diyor ki:
"Tutarsız bir muhalefet tarzı bu..."
İşte bu sırada sözü yine ekibin hızlısı Sevilay Yükselir alıyor ve devam ediyor:
"Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin bazı yöneticilerine ters düşen beyanlarda bulunuyor. İşte o zaman Genel Sekreter Önder Sav ekibi ve hemen yanlarında Muharrem İnce ve arkadaşları, Kılıçdaroğlu'nun koluna girip yallah ikna odasına sokuyorlar. Kılıçdaroğlu isterse bundan sonra ikna odasında verdiği sözleri unutsun bakalım."
Sevilay Yüakselir iddialı konuşuyor ve çevreden de itiraz gelmiyor..
Şimdi ben de meraklandım ve soruyorum:
"Bu genç bayanın iddia ettiği gibi, CHP'de ikna odası var mı?"

fıkra
Hepsi bu kadar mı?

Ayten'e teyzesi on lira vermişti. Küçük kız birşey demeden parayı cebine attı. Bu sırada annesi söze karıştı:
"Ayten, teyzene ne demen lazım?"
Ayten cevap vermedi.
Anne devam etti:
"Baban bana para verdiği zaman, ben ne diyorum?"
Ayten hemen atıldı:
"Hepsi bu kadar mı, diyorsun..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA