• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kurultaya beş kala... ERKİN USMAN

Kurultaya beş kala...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.12.2010, 00:00
CHP'nin iddialı köşelerinden biri de İzmir.
Bir iki gün sonraki kurultaya "İzmir damgası" vurulacak mı?
"Kulislerin Efendisi"ne göre; CHP'nin yeni Parti Meclisi'ne İzmir'den Alaattin Yüksel ve Oğuz Oyan'ın girmesi kesin...
Bu ikilinin yanında, Selçuk Ayhan, Dr. Hülya Güven ve M. Ali Susam üçlüsünden bir veya ikisinin yer alması sürpriz sayılmayacak.
CHP kulislerinde PM için çok isim dolaşıyor ama kimse bu isimlerin "seçilme şansı"nı tartışmıyor.
İşte o isimlerden birkaçı: Suat Çağlayan, Tacettin Bayır, Güngör Kaya, Hakkı Ülkü ve Sedat Uzunbay.
Kurultaya çok az bir zaman kaldı. CHP örgütü hala "çarşaf liste mi, blok liste mi" tartışmasından tam anlamı ile çıkmış değil.
Recai Acar, CHP İzmir örgütünün temel taşlarından biri...
Recai Acar, Alaattin Yüksel döneminde İzmir İl Başkan yardımcılığı görevini yürütmüştü.
Ve Recai Acar, "Blok listeyi Sayın Baykal CHP'nin başına sardı. Şimdi karşı çıkıyor. Ne biçim siyaset bu?" diyor ve ekliyor:
"Bu kurultayda Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun dediği olacak."
Kemal Karataş CHP İzmir İl Örgütü'nün "Nöbetçi İl Başkanı" olarak belleklerde yer almış.
Karataş deneyimli bir siyasetçi.
Ve Karataş diyor ki: "CHP iktidara yürüyen bir parti. Bu kurultayda blok liste bir kenara atılmalı" diyor, sonra ekliyor:
"Blok liste ile birlik sağlanamaz. Bölük pörçük parti ile de iktidar yoluna çıkılamaz."
***
Özlem Çerçioğlu, 29 Mart yerel seçimleri sonrası CHP milletvekilliği görevinden istifa etti ve yerel seçimlerde Aydın Belediye Başkanı seçildi.
Bu tabloya göre Fatih Atay, Meclis'te tek Aydın milletvekili olarak kalmıştı. CHP Aydın İl Teşkilatı'nın kurultayda Fatih Atay'ın Parti Meclisi'ne girmesi yönünde bir beklentileri var.
***
Manisa CHP örgütü de blok listede karar kıldı.
Şehzadeler Kenti'nin CHP Parti Meclisi için iki adayı var: Biri İl Başkanı Cahit Kaplan, diğeri eski milletvekili Hasan Ören.

hayattan
"Elli elli yüz, Kilisliyiz biz"

Yıllardır İzmir'de yaşayan Kilisliler geçtiğimiz yıllarda bir araya gelip bir dernek kurdular. Mayıs 2006 ayında faaliyete geçen derneğin üyeleri bu arada boş durmadı. Çeşitli etkinlikler, geziler, yardım faaliyetleriyle birbirlerine destek oldular. Şimdi sözü İzmir Kilisliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin kurucu başkanı TRT Sanatçısı Reşit Muhtar'a bırakalım...
"7 Aralık 2010 saat 11.00'de İzmir Kilisliler Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri olarak İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yılı anısına tören düzenledik. 40 Kilisli üye ile birlikte Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşunu kutladık."
Ve Reşit Muhtar'ın konuşmasından satırbaşları:
* Kilis kültürünü, gelenek, görenek, konuşma ağzı, hikayeler, folklor ve türküler ile Kilis mutfağını yaymak ve yaşatmak, yeni nesillere en arı, en doğru aktarılmasını amaçlıyoruz.
* Kilis'ten üniversite eğitimi için gelen muhtaç öğrencilere burs, ihtiyaç sahiplerine gıda ve giyecek yardımı yapıyoruz.
* www.kilis.org.tr adlı internet sitesi ve facebookta 'İzmir Kilisliler Kültür ve Dayanışma Derneği' sayfası da İzmir'de yaşayan Kilislilerin sesi olmaya devam ediyor.
* Ege'de yaşayan Kilisliler dernekle irtibata geçmek istiyorsa, şu adreslerden 0533 602 17 18 nolu telefondan veya 1. Beyler girişi 846 sokak no. 56 Konak adresindeki dernek merkezine yapabilirler.

küpe
Affetmek iyi, unutmak fevkaladedir.
Browing

fıkra

Teftiş

Komutan teftiş ettiği bölüğün erlerine sordu:
"Havadaki bir uçağın hangi milletten olduğunu nasıl anlarsınız?"
Erlerin hiçbirinden cevap yok.
Neden sonra bir erden ses geldi.
"Uçağı düşürüp, pilota sorarız komutanım!.."




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA