• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’deki İtalyan gençlere özel kurs ERKİN USMAN

İzmir'deki İtalyan gençlere özel kurs

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.01.2011, 00:00
İtalya Çalışma Bakanlığı ile Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işbirliğinde, İzmir'de yaşayan İtalyan gençlerin yöneticilik kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla bir kurs düzenlendi.
Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde, İtalya'nın birçok ülkede uyguladığı kurs etkinliğinin tanıtımı yapıldı.
***
Tanıtım toplantısına katılan İtalya'nın İzmir Konsolosu Igor Bernardini, İtalyan şirketlerinin Türkiye ve İzmir'deki yatırımlarının hızla arttığına dikkat çekerek, "Düzenlenen kurs İzmir'de ikamet eden İtalyan gençlerin yöneticilik kabiliyetlerini artırmaya yöneliktir. Çalışma sadece gençlerimize iyi bir hazırlık sunmakla kalmayacak, İtalya ve Türkiye arasındaki ilişkileri daha da geliştirecektir. Öyle ki, proje sayesinde bu iki ülke arasında çalışmayı bilen kişiler yetişecek, yeni iletişim, değiş tokuş ve dostluk fırsatları oluşacaktır" dedi.
* * *
Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü ve kursa katılacak İtalyan öğrencilerin katıldığı toplantının ardından kokteyle geçildi. Kokteylde İtalyan şarabı, peyniri ve sucuk ikram edildi.
***
İtalyan Kültür Merkezi'nde verilecek kursta e-ticaret, iş güvenliği, küresel ve uluslararası ekonomi, ticari İngilizce, iş geliştirme amaçlı dış piyasa analizi, finansman kanalları, uluslararasılaştırma, kamu işletmeleri ile ilişkiler, kalkınma planları geliştirmesi, uluslararası ticaret ve pazarlama teknikleri gibi konular anlatılacak.

egeden
Aliağa, Dilovası gibi olmasın

Gencelli, Kozbeyli, Bozköy, Çakmaklı ve Yenifoça İzmir'in kuzeyinde birbirinden güzel ve canlı yerleşim merkezleri.
Bu yöre insanları arasında balıkçılık yapan da var, çiftçilik ile geçinenler ve esnaf olanlar da var.
Yaşar Cankuş da, Gencelli köyünden bir POTA okuru.
Yaşar Cankuş, "Bu yöre insanları yaşamak için çabalarken, diri diri gömülmeye hazırlanıyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde böylesine bir hava, su ve toprak kıyımı yaşanmamıştır" diyor ve sanayi yatırımlarına karşı olmadığını vurguladıktan sonra şöyle devam ediyor:
"Ancak herşeyin bir sınırı olmalı. Bazı bilim adamları, bu yöreye demirci dükkanı açılmaması gerektiğini savunurken, topraklarımız, ağaçlarımız, yeraltı ve yerüstü sularımız yok edildi. Denizimiz bitti."
***
Gencelli köyünün ilginç tiplerinden biri olan Yaşar Cankuş, Ata yadigarı bu toprakları, yaşanılır bir çevreyi çocuklarımıza cehennem olarak teslim ettiğimizi vurguladıktan sonra, bir uyarı daha yapıyor:
"Televizyon ekranlarında Dilovası'ndaki doğa ve insan kıyımı tüylerimizi ürpertiyor. İzmir'i, Aliağa'yı, Foça'yı ve Menemen'i yönetenler yeni bir Dilovası'na hazır olsunlar."

kentten
65 yaş kartı ve bir haksızlık

Toplu taşıma araçlarında geçerli olan "65 yaş kartları" için son değişim tarihi 31 Ocak.
Bu tarihten sonraki başvuruların dikkate alınmayacağı açıklandı.
İyi de...
Bu kartların değişim işlemleri sırasında bazı haksızlıkların yaşandığı da gündemde...
Mustafa Hıbıroğlu bir 65 yaş kartı taşıyanı.
Mustafa Hıbıroğlu, birçok kart sahibinin derdine tercüman olurken, "Bir haksız uygulama ile karşı karşıya kaldık" diyor ve ekliyor:
"65 yaş kartımı almaya gittim. Eski kartımdaki 16 kontürü silmeye kalktılar. İtiraz edecek oldum, bu uygulamayı kabul etmezsem yeni kartı alamayacağımı söylediler. Bu bir gasp değil mi?"

küpe
Bekleyebilen için herşey iyi bir sonuç verir.
Tolstoy

fıkra
Sarhoş olunca

Sabaha karşı gece kulübünden zil zurna sarhoş çıkan adam, kapıda karşısına çıkan apoletli kişiyi kapıcı zannederek, "Bana bir taksi çağır..." dedi.
Adam:
"Afedersiniz. ben kapıcı değil, amiralim" cevabı verdi.
Ve sarhoştan tepki:
"O halde bir gemi çağır..."
Fıkra Mestan Şakrak'tan.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA