• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kulüplerimiz, zengin müzeler kurmalı ERKİN USMAN

Kulüplerimiz, zengin müzeler kurmalı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.01.2011, 00:00

Dündar Karakaplan (ortada), Ankara'da yönettiği Türkiye-Macaristan maçında Macarların ünlü yıldızı Ferenc Puşkaş ve Beton Mustafa (Ertan) ile.
İstanbul'da mazisi bir asrı aşan Beşiktaş, G.Saray, F.Bahçe, Beykoz gibi kulüphlerimiz var. İzmir'de de Karşıyaka 99. yılını yaşıyor, dalya demeye 1 yılı kaldı sadece. Altay var sırada, sonra Altınordu, İzmirspor ve Göztepe. Üç Büyükler "Maziden geleceğe köprü"yü çok güzel kurdular.
Gençlerini, miniklerini, yavrularını övünçle götürebilecekleri müzeleri var. Örneğin F.Bahçe müzesine giderseniz tüyleriniz ürperir. Atatürk heykelini sanki canlı sanırsınız, 1907'den bu yana toplanan fotoğraf, kupa, şilt, berat ve diğer armağanlar gözkamaştırıcıdır. Bu kulüpte görev yapan Brezilya'nın efsaneleri Didi ve Zico bile hayran kalmışlardır müzenin zenginliğine.
* * *
G.Saray ve Beşiktaş da Türk sporuna vurdukları damgaları gelecek nesillere aktarabiliyorlar. G.Saray, Gündüz Kılıç'lar, Metin Oktay'lardan gelerek UEFA ve Süper Kupa şampiyonluklarını müzesinde gururla sergilemektedir. Beşiktaş'ta, Hakkı Yeten'den Süleyman Seba'ya, Recep Adanır'dan Şenol'a, Birol'a, Sanlı'ya geçerek Türkiye'nin en eski kulübü olmanın gururu müzesinde hemen kabullenilmektedir.
* * *
Eskişehirliler, Göztepe kadar Avrupa başarısı bulunmamasına rağmen, eski efsane oyuncularının ismini, fotoğraflarıyla Atatürk Stadı'nın kapılarına vererek vefa örneği göstermişlerdir. Şimdi stada giren küçük, büyük herkes tanımıyorsa, sormaktadır, "Bu Fethi, Nihat, Vahap, Ender, İsmail, kaleci Mümin, ya da diğer yıldızlar kimdir" diye. Ya biz İzmirliler ne yapıyoruz, yerimizde sayıyoruz.
* * *
Karşıyaka'da eski ünlü kalecilerden Ekrem Güçsav, yeşil-kırmızılı kulübün tarihsel gelişimine ışık tutabilmek gibi zor bir işe girişti. Yardım almaya çalıştı, bir ara kilitlenir gibi bir duruma geldi. Sadece Dr. Bülent Zeren ve birkaç Karşıyaka sevdalıları yardıma yetişti. Camiadan da kimi berberde bulduğu fotoğrafı getirdi, kimi albümünde sararanları. Ve 20-26 Eylül tarihlerinde Karşıyaka'da ilk KSK Fotoğraf Sergisi açıldı. Görülmemiş ilgi, miniklerin, gençlerin, hatta hanımların ilgisi her şeye değdi.
* * *
Ekrem Güçsav, şimdi KSK yıldızlarını tanıtabilmek gibi bir misyonu üstlendi. Yeşil-kırmızılı camiada çok tanınan ve sevilen merhum Dündar Karakaplan (Tom Dündar-Bu lakap devirde İngilizlerin yıldızı Tommy Lawton'dan kalmış) ve Burhan Gürel'e bir anı albüm hazırlıyor. Karakaplan hem KSK'nin takım kaptanıydı hem de futbolu bıraktıktan sonra başladığı hakemlikte Beynelmilel oldu, mükemmel maçlar yönetti. Burhan da tam 13 yıl yeşil-kırmızılı formayla başarılara imza attı. Ne diyelim, Ekrem'e kolay gelsin. Gelsin de ben KSK'nin önümüzdeki yıl kutlanacak 100. yılı hazırlıklarının bir muhteşem müzeyle değerlendirilmesini bekliyorum. Türkiye'de tam 17 branşta faaliyet göstererek rekor kıran bir tarihi kulübe de yakışır.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA