• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Erdoğan-Kılıçdaroğlu tren sohbeti ERKİN USMAN

Erdoğan-Kılıçdaroğlu tren sohbeti

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.03.2011, 00:00
Geçtiğimiz pazar günü Başbakan Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tarihi buluşmasına da sahne olan Aliağa-Menderes hızlı tren Egeray'ın açılışı, bütün Türkiye'ye de örnek oldu.
Seçime bu kadar az bir süre kala ilk kez iktidar ve ana muhalefet liderlerinin bir araya gelmeleri açısından hem de merkezi idare ve yerel yönetimin en güzel işbirliğine örnek olması açısındandı bu önemi.
***
Açılışın iki ev sahibi vardı; birisi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, diğeri de TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman. Açılıştan sonra Karaman ile sohbet ettik. Keyfi yerindeydi. Üç sebebi vardı bu keyfin;
1- Törende herkesin mutlu olması.
2- Sayın Kocaoğlu'nun bütün kesimlerin hakkını teslim etmesi.
3- Büyük siyasi buluşmanın yanında, çok önemli bir proje olan Egeray'ın açılışının gölgede kalmadan, hakkının teslim edilmesi.
***
Hazır, TCDD Genel Müdürünü bulmuşken, açılış sonrasında trene birlikte binen iki liderin ne konuştuğunu da sorduk.
Trendeki sohbet daha samimi imiş. Başbakan Erdoğan, treni kullanırken kornanın yerini aramış. Kemal Kılıçdaroğlu kornanın yerini bulmuş ve göstermiş. Ama kornayı Başbakan Erdoğan çalmış.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Kılıçdaroğlu arasında demiryollarıyla ilgili sohbet sürerken, Başbakan Erdoğan, direksiyonda olduğu için pür dikkat gözünü yoldan ayırmamış.
Ve programı dolayısıyla Ankara'ya erken dönmesi gereken Başbakan, birkaç durak sonra trenden inerken, Kılıçdaroğlu'na emanet etmiş direksiyonu, "Sayın Kılıçdaroğlu, direksiyon size emanet."
İyi yolculuklar dileklerini nezaketle ileten Kılıçdaroğlu da, Başbakan Erdoğan'ı uğurlayanlar arasında imiş.
Evet, medeniyetin her daim en güzel örneklerini sergileyen İzmir, bir başka güzel örnek daha verdi geçen pazar günü. Bu güzel tablonun gerçekleşmesini sağlayan başta Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Başkan Kocaoğlu'na, TCDD Genel Müdürü Karaman'a, bakanlara ve her iki partinin il başkanları ile partililerine teşekkür etmek de biz İzmirliler'in görevi...
potareceptayyiperdogankemalkılıcdaroglu

hayattan
Esin Özgener örnek adamdı

Üç yıl önce 71'inci doğum günü olan 12 Mart 2008'de tedavi gördüğü hastanede hayata veda eden İzmir iş, ticaret ve spor aleminin önderi Esin Özgener'i, yarın Işıkkent'teki kabri başında anacağız.
İzmir'i Sevenler Platformu ile Altay Sosyal Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen anma törenini Sancar Maruflu yönetecek.
Esin Özgener, Ege Tütün İhracatçıları Birliği'nin kurucularındandı. İzmir'de sivil toplum hareketinin de öncüsü...
***
İzmir'in eski Belediye Başkanları'ndan Osman Kibar'ın kızı merhume Bige Kibar ile evli olan Esin Özgener, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in de babası.
Esin Özgener, 12 Mart 1937 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Milli Mücadaleye ciddi biçimde katkı koymuş bir ailenin çocuğu olan Esin Özgener, önder özellikli mükemmel bir kişilikti. Esin Özgener, fakir fukara dostu bir kişi olarak toplumun öncü liderlerinden biri oldu.
Çok sevdiği Bige Kibar Özgener'in vefatı, Esin için yıkım oldu.
Kanserin pençesine düşen Esin Özgener, kadere bakın doğum günü olan bir 12 Mart'ta hayata gözlerini yumdu.
Yarın bu örnek İzmirliyi anacağız.

geçmişten
Değişen ne?

Meşrutiyet ilanından sonra hiciv üstadı Eşref, İzmir'e dönmüştü. İdamlar, sürgünler, haksız mahkumiyetler, meşrutiyetten çok şeyler bekleyenleri dehşete düşürürken, Eşref, Kordonboyu'nda birkaç arkadaşıyla sohbet ediyordu.
İçlerinden biri:
"Ne değişti sanki. Yıllarca 'meşrutiyet' diye bağırdık. Ancak millet neredeyse istibdat devrini arar oldu. Gayretimize yazık oldu. Eski hamam, eski tas" diye hayıflanınca, Eşref pos bıyıklarını sıvazlayarak güldü:
"Doğru... Eski hamam, eski tas. Lakin içindeki tellaklar değişti."

küpe
Ürkek biri tehlikeden önce çekingen, tehlike sırasında korkak, tehlike bittikten sonra cesurdur.
P. Richter

fıkra

Kim kiminle evli

Hakim Temel'e sordu:
"Kiminle evlisin?"
"Bizim karıyla..."
Hakim sinirlendi:
"Sen hiç erkekle evlenen duydun mu?"
"Duydum tabii, nasıl duymam?"
"Kimmiş o?"
"Bizim kari..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA