• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İyi ki doğdun Dario Moreno ERKİN USMAN

İyi ki doğdun Dario Moreno

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.04.2011, 00:00

Dünyaca ünlü müzik, ses ve sinema sanatçısı İzmirli Dario Moreno için hemşerileri 90'ıncı yaşgünü etkinlikleri düzenlediler.
1921 yılının, 3 Nisan'ında Aydın'ın Germencik ilçesinde doğan ve 2011 yılında bir ay süre ile yıldönümünü kutlayacağımız, Musevi Asıllı, Türk ve İzmirli olmakla övünç duymuş, evrensel sanatçımız Dario Moreno 90'ıncı yıldönümünde İzmir'i Sevenler Platformu, Dario Moreno Dostları Derneği, Hisdaş Medyapol tarafından anılacak.
Planlanan renkli etkinlikler 2 Nisan'dan 30 Nisan'a kadar gösteri, yarışma, panel ve konserlerle kutlanacak.
Bu etkinlikleri Düzenleme Kurulu şöyle:
Sancar Maruflu (İZSEV Başkanı), Kaden Galenti (Dario Moreno'nun kuzeni), Alber Zibil (çocukluk arkadaşı), Moiz Bencuya, Okan Yüksel (Ege Kültür Platformu'dan), Hüseyin Çebi (İzmir Kent Orkestrası Genel Yönetmeni-müzikolog), Maraş Nacaroğlu (sanatçı), Daniel Alfarandi (Araştırmacı-Yazar), Cevat Ziya Maruflu (Hisdaş Medyapol).


(Aşağıdakiler soldan sağa) Özlem Barka, Sevgi Usta Hızcan, Gamze Kozan, Çiğdem Sabuncuoğlu, Eshat Vuruşkan, Deniz Erdöl, Fatma Helvacı Özgünaltay.
(Yukarıdakiler soldan sağa) Emrah Çınar, Ercüment Bakırcı, Seyfettin Sueriten, Barış Tezer, Ahmet Gülçağ ve en üstte Engin Ciner.

Karşıyakalılar Birliği dernekleşti
Başkan Mehmet Yazıcı vefat ettikten sonra faaiyetleri durma noktası gelen Karşıyaka Lisesi'nden Yetişenler Derneği, 2008 yılında tüzük ve isim değişikliği ile "Karşıyakalılar Birliği Derneği" olarak tekrar yapılandı.
Bu derneğin kurucuları arasında Tuna Mahallesi Muhtarı Sevim Çeliker, Esat Vuruşkan, Ergun Sakızlı, Cengiz Önbaş, Tuncay Bozkurt, Mehmet Yıldırım var.
Derneğin Onursal Başkanı da Osman Avcı.
Karşıyakalılar Birliği'nin başkanlığını da Süleyman Özsakallı yürütüyor.
* * *
Derneğin amacı, içinde Karşıyaka sevgisi taşıyanları, Karşıyaka'yı sevenleri, Karşıyaka'da yetişenleri bir araya getirmek. Kendini Karşıyakalı olarak kabul eden kişileri bir araya getirerek sosyal ve ekonomik güç birliği yapmalarını sağlamak, Karşıyaka ve çevresinin tarih kültür sanat değerlerine, Karşıyaka'nın sosyal, kültürel ve ekonomik varlıklarına sahip çıkmak.
Karşıyakalılar Birliği Derneği ile Tuna Kültür ve Sanat Derneği'nin 28 Mart 2011 tarihinde Karşıyaka Zihinsel Engelliler İş Okulu yararına Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde düzenlemiş olduğu gece büyük bir katılımla gerçekleşti.
Bu gecede elde edilen gelir Karşıyaka Zihinsel Engelliler İş Okulu'na bırakıldı.

seçime doğru
Erdil ve Ülkü iyi bir sentez oluşturdu

Seçimlere 2.5 aydan daha az kaldı. Geçtiğimiz hafta CHP'nin adaylık başvuruları sona ermişti. Her iki bölgede milletvekilliği için başvuranların sayısı toplamda 300'ü aştı. Bunlardan ancak 240'ının isimlerini kamuoyu öğrenebildi. Aday adayları görücüye çıkarken, çalışmalar da şimdiden başladı.
Zaman zaman Ankara ile bir ufuk turu yapıyorum...
CHP Genel Merkezi 'Kimle yola çıkarsak daha fazla oy alırız' diye çalışmalar yapıyor. Kitleler üzerinde etkisi olan sevilen kişiler aranıyor.
İşte CHP'den her iki bölgeden aday adayı olan iki arkadaş...
Adnan Erdil ve Hakkı Ülkü...
Erdil'den başlayalım...
Erdil, İzmir'deki Anadolu derneklerinin bir üst birliği var: Anadolu Birliği... İşte, bunun Genel Başkan Yardımcısı olan Adnan Erdil yıllardır Ege'de işadamı ve CHP'de politika yapan bir kişi olarak ön planda. Birinci Bölge'de Doğu ve Güneydoğu oyları üzerinde etkisi önemli...
Hakkı Ülkü'ye gelince... Ülkü, Aliağa Belediye Başkalığı döneminden ve daha sonra bir dönem yaptığı milletvekilliğinden beri İkinci Bölge'deki etkisi biliniyor. Erdil Birinci Bölge'de Doğu ve Güyeydoğu oylarını, Ülkü de İkinci Bölge'de tabanı taşıyabilir. Her ikisi güzel bir sentez oluşturdu. Bu iki arkadaş CHP'nin başarısı için şimdiden çalışmaya başlarken, "İzmir'de hedefimiz CHP'nin çok daha fazla varlık göstermesi. Bunun için omuz omuza çalıyıyoruz" diyorlar. Kolay gelsin...

küpe
Yoksulluk, suçun anası ise, akılsızlık onun babasıdır.
La Bruyere

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA