• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Manisa bunu konuşuyor ERKİN USMAN

Manisa bunu konuşuyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.04.2011, 00:00
Manisa'nın Belediye eski Başkanı Ertuğrul Dayıoğlu'nun öldüğü yönünde çıkan söylenti ağızdan ağza dolaşıp Ege'ye ve Ankara'ya ulaştı.
Adliyede işinin başında olan Dayıoğlu, "Hangi manyak çıkarttı bu söylentiyi, ben ölmedim yaşıyorum" diyerek kahkahayı bastı.
Manisa Büro Şefimiz Ali Filizkan, "Söylenti fıkraları aratmadı" diyor ve ekliyor:
"İddiaya göre, Belediye eski Başkanı Ertuğrul Dayıoğlu vefat etmişti. Ancak kimse nerede ve nasıl vefat ettiğini söylemiyordu. Kara haber tez duyulur. Söylenti hızla Manisa'yı sardı. Sonunda söylentiler o sırada adliyede bir davaya girmeye hazırlanan Ertuğrul Dayıoğlu'na ulaştı. Emniyet Müdürü Adem Aydemir bile söylentiler üzerine çok sevdiği Dayıoğlu'nu aradı."
* * *
Gelen telefonlara tek, tek cevap veren Dayıoğlu, ölmediğini oldukça da sağlıklı olduğunu ifade etti. Bazı dostlarını inandırmak için adliyeye bile davet eden Dayıoğlu, gazetecileri karşısında görünce ise oldukça şaşırdı.
Haber, eşi Hesna Hanım'a da ulaştı. Onu sabah Manisa Adliyesi'ne bırakmıştı. Hesna Hanım, "Kim çıkarıyor bilmiyorum? Bugün telefonunu da evde unutmuş" diyerek apar topar adliyeye gidip eşine telefonu ulaştırdı, bir de "Gözlerimle göreyim" dedi. Ama o 10 dakikalık zaman Hesna Hanım için yürekler açısıydı eşinin turp gibi olduğunu biliyordu."
Haber, Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, hatta Manisa Milletvekili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a kadar gitmiş.

Kaf-Kaf'ta vefa günü
Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı'nca her yıl düzenlenen geleneksel vefa gününün bu yılki konukları emekli öğretmenler Fahri Akçagüner, Hüsnü Cengiz ile aramızda olmayan öğretmenlerden Fikret Sezer ile 1947 mezunumuz eski KSK'li futbolcu Lemi Yerli oldu. Karşıyaka Belediyesi Konferans Salonu'nu dolduran konukların izlediği vefa gününü eğitimci yazar Yücel İzmirli yönetti. Konukların özgeçmişleri Yücel İzmirli, İsfendiyar Yıldız, Vehbi Moğol ve Barbaros Karabulut tarafından görsel sunum eşliğinde anlatılıdı. Konukların arkadaş ve dostlarınca da çeşitli anılar dile getirildi. Programın sonunda katılımcı konuklara İKLEV vefa plaketleri takdim edildi. Eski dönem okul fotoğraflarından hazırlanan serginin gezilmesi ile bu yılki vefa günü sonlandı.

Toplatıya katılmadı, ama seçildi
Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, katılmadığı bir toplantıda seçildiği Körfez Belediyeler Birliği Encümen üyeliğinden çekildi.
Bu istifa duyurusu da dün Edremit Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapıldı.
İşte açıklamanın ilginç bölümlerinden bir pasaj:
"Körfez Belediyeler Birliği'nin 2011 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısında görüşülen 3. gündem maddesinin (d) bendine göre Edremit Belediye Başkanı olarak Birlik Encümen üyeliğine seçilmiş olduğumu basın yoluyla öğrenmiş bulunmaktayım. Şahsımın bulunmadığı bir toplantıda gıyabımda seçilmiş olduğum encümen üyeliği görevinden 25 Nisan 2011 tarihi itibariyle istifa ettiğimi bildiriyorum."

fıkra
Temel ne yapmış?

Temel, hastalanın çocuğunu, kucağına alıp salladıktan sonra ilacını vermiş.
Niçin?
İlacın kapağında "Sallamadan kullanmayın" yazıyormuş.
Temel, rakısını kamışla içiyormuş...
Doktoru "içki kadehine dudakların kesinlikle değmeyecek" demiş.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA