• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Başarı ile dolu bir hayatın ardından ERKİN USMAN

Başarı ile dolu bir hayatın ardından

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.05.2011, 00:00
2004 yılında yaşama veda eden Orkide Yağları kurucusu ve Onursal Başkanı Hacı Akif Küçükbay, ölümünün yedinci yılında artan bir özlem ve sevgi seliyle anılıyor.
İlkokul yıllarında dedesinin yanında pazarcılık yaparak ticarete atılan ve 1978 yılında Bornova'ya kurduğu sıvı yağ tesisiyle sanayiciliğe geçen Akif Küçükbay, 66 yıllık ömrüne sayısız başarı sığdırırken, örnek yaşam felsefesi, "Ticarette borca girme, peşin al, peşin sat" ilkesi, çocuklarına ve torunlarına miras bıraktığı, "Her zaman işinizin başında olun ve bildiğiniz işi yapın, bu anlayış sizi her zaman başarıya taşıyacaktır" düsturuyla, Orkide'nin yeni başarılarının da bu temel değerlerle şekilleneceğini vurguluyordu.
* * *
Orkide'yi yurtiçi ve yurtdışında tanınan ve güçlü bir marka haline getiren Akif Küçükbay, ilerleyen yaşına rağmen, son ana kadar işinin başında kalarak çalışmaya ve Orkide'nin yeni başarılarında pay sahibi olmaya devam ediyordu.
Akif Küçükbay, 7'nci ölüm yıldönümünde Bornova Aile Mezarlığı'ndaki kabri başında dualarla anılırken, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil Küçükbay, Hacı Akif Küçükbay'ın ticaretteki dürüstlük ilkesi ve girişimci kişiliğini, her zaman örnek aldıklarını söyledi.
Orkide Yağları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, Kurucu Akif Küçükbay'ın, Orkide'nin yarınlarına ışık tuttuğuna dikkat çekerek duygularını şu sözlerle ifade etti:
"Babamız ve değerli kurucumuz Akif Küçükbay, her koşulda yolumuzu aydınlatan değerleri, hiçbir zaman ödün vermediği ilkeleri, bizleri yarınlara taşıyan deneyimleriyle, her zaman yanımızda ve değişmez liderimizdir."
* * *
Orkide İlköğretim Okulu'nun rahmetli Akif Küçükbay'ın en büyük düşü olduğunu hatırlatan Ahmet Küçükbay, "Babam sağlığında, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımız için bir ilköğretim okulu kurmayı hedeflemişti. Merhum babamızın düşünü gerçekleştirmek için kurduğumuz Orkide İlköğretim Okulu 6 ay gibi kısa sürede tamamlanarak 2004-2005 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim'in hizmetine sunuldu."

manisa'dan
Hacet Dede türbesi ve iki dilek

Manisalılar, Hıdrellez günü öncesi Spil'deki "Hacet Dede" türbesine gider, burada dua ederler ve duvarlara gerçekleşmesini diledikleri istekleri yazılı olarak yıkılan türbe duvarlarına asarlar, bir yıl önceki istekleri yerine gelenler de bu enkazın etrafında hayırlarını dağıtırlar.
5 Mayıs günü Manisa temsilcimiz Ali Filizkan, Hacet Dedeye asılan istekleri fotoğrafladı.
Bu istekler arasında Fenerbahçe'nin Trabzonspor'la girdiği yarışta "FB şampiyon olsun..." isteğinde bulunan vatandaşın yazılı dileğinin yanında "CHP kazansın" diye yazan vatandaşın istekleri vardı.
* * *
Spor Toto Süper ligi bitti. Hacet Dede'deki isteklerden Fenerbahçe'nin şampiyon olması ile bu dilek tuttu.
Şimdi merak konusu "CHP kazansın" diye istekte bulunan vatandaşın dileği.
Bakalım 12 Haziran akşamında sandıkta bu istek ne kadar gerçekleşecek?

hayattan

Partilere sınav uyarısı...

4-5 haziran günü, ilköğretim 7 ve 8. sınıfların SBS sınavları yapılacak.
Öğrenciler için önemli bir gün.
Ve, bir öğrenci babası olan İzmirli mimar Emin İpek'ten gelen bir dilek.
Emin İpek'in bu temennisi siyasi partilerin genel başkanlarına, il ve ilçe başkanlarına, hasılı tüm sorumlularına...
Emin İpek diyor ki:
"Lütfen bugünlerin ilk yarısında, propaganda araçlarınızın yayın yapmasına ve çocukların dikkatini dağıtmasına izin vermeyin.
Bu anlayışı göstermeyen partiler, büyük kredi kaybederler."

seçime doğru
Doğan, "Önce zafer" diyor

AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Bilal Doğan, İzmirlilerin hiçbir siyasi ideolojiye, baskıya ve statükoculuğa itibar etmeyerek bu seçimlerde şehrin değişimi adına oylarıyla AK Parti'yi birinci yapacaklarını söylüyor.
Sağduyulu İzmirlilerin bu seçimlerde istikrara ve İzmir'in değişimine oy vereceklerine inandığını kaydeden Doğan, "İzmirlilerin AK Parti'yi İzmir'de de liderliğe taşımalarını bekliyorum" diye konuşuyor.

küpe

Kusurlarınızı hemen söyleyecek arkadaşlar bulun.
Bollean


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA