• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
AK Parti kulisleri ERKİN USMAN

AK Parti kulisleri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.07.2011, 00:00
Bir hesaba göre, AK Parti'nin İzmir İl Kongresi 2012'in ilk ayında yapılacak.
4-5 ay sonraki kongre için İktidar Partisi'nin kulislerinde hafiften de olsa kıpırdamalar var.
AK Parti kulislerini iyi izleyen ve zaman zaman da gelişmelerin içinde olan bir gözlemciye göre, İl Başkanı Ömer Cihat Akay örgüte hakim durumda.
Bu göreve atama ile gelmişti.
Şimdi hedefinde "seçilmiş bir il başkanı" olmak var.
* * *
Kongre sinyali AK Parti kulislerine yayılır yayılmaz bazı çevrelerin aklına gelen ilk isim Kerem Ali Sürekli olmuştu.
Hemen belirtelim Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Örgütü'nün vazgeçilmez isimlerinden biri...
Ve, İl Başkanlığı için ismi öne sürülünce ilk itiraz Kerem Ali Sürekli'den geldi:
"Ben Belediye Meclis üyesiyim. Bu görevimi sürdürüyorum. Bu biiir... İl Başkanımız Ömer Cahit Akay başarılı bir dönem geçirmiştir. Şimdi kongre ile bu görevini sürdürecek. Ben aday filan değilim..."
* * *
Bülent Delican, Bornova İlçe Örgütü'nün önemli isimlerinden biri.
Bazı AK Partili delegelerin gönlünden geçen bir isim oldu bu Bornovalı eczacı. İl başkan yardımcılığında geçen günlerinin Bülent Delican için bir deneyim sayılıyor.
Aliağa'dan kopup gelen bir isim var AK Parti kulislerinde. İl Genel Meclisi'nde Aliağa'yı temsil eden Uğur Türkkan'ın adı üzerinde ısrarla duranlar var. Türkkan bir önceki kongrede de İl Başkanlığı'na aday olmuştu.
* * *
Avukat M. Şener Özterli'nin biyografisinde "İl başkan yardımcısı" yazılı.
Geçtiğimiz seçim döneminin başarılı isimlerinden biri olarak anılan Özterli adı, AK Parti kulislerinin ilginç isimlerinden biri oldu.
Ve, milletvekili seçimlerinde "temayül yoklaması birincisi" Bilal Doğan...
Önemli bir ekonomist olarak kendini kabul ettiren Bilal Doğan'ın kariyerinde Anavatan Partisi İzmir İl Başkanlığı var.
Kulislerde adı sıkça geçiyor ama, Bilal Doğan suskunluğu tercih ediyor, soranlara "No comment"i bastırıyor.

hayattan

İzmir gözlerini kaybetti

Erbakan ailesi, Türkiye'de her dalda iz bırakan, tarihe damga vuran bir aile. Bu ailenin en yaşlısı, eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ağabeyi Prof. Dr. Selahattin Erbakan'ı (90) da bugün Alsancak Camii'nden ebediyete uğurluyoruz.
Prof. Dr. Selahattin Erbakan, İzmirlilerin ve Egelilerin gözleri gibiydi. Çeşitli imkansızlıklara rağmen 1958 yılında Ege Üniversitesi'nde Göz Kliniği'ni kurdu, tam 21 yıl Ana Bilim Dalı Başkanlığı'nı yaptı. Erbakan'ın inanılmaz çabalarıyla en dertli göz hastaları bile sağlığına kavuştu.
* * *
Selahattin Erbakan'ın devrettiği bayrağı oğlu Prof. Dr. Günhan Erbakan da gönderde tuttu. O da 1991-97 yılları arasında 6 yıl Ana Bilim Dalı Başkanlığı yaptı. Şimdi de torun Uzman Dr. Gökhan Erbakan dertlilerin gözü olmayı sürdürüyor. Erbakan ailesi gerçekten inanılmaz derecede yetenekli tıp adamlarıyla dolu.
* * *
Prof. Dr. Nizamettin Erbakan, Ankara Üniversitesi Dermatoloji Kürsüsü Başkanı'ydı. Dr. Kemalettin Erbakan da Erbakan ailesinde Selahattin ve Necmettin Erbakan'ın küçük kardeşi olarak (82) yaşantısını sürdürüyor. İzmirliler ve Egeliler, Selahattin Hoca'yı hiç unutmayacak, yetiştirdiği öğrenciler, hayat verdiği hastalar ve bizler saygıyla anacağız.

kentten
Hamza Rüstem Müzesi'ne ödül

Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Özel Kalem Dergisi'nin her yıl açtığı Yerel Yönetim Ödülleri'ne geçen yıl Hamza Rüstem Fotoğraf Evi projesi ile katıldı.
İzmir'den ve ülkenin dört bir yanından pek çok başvurunun geldiği bilinmekte.
Birbirinden değerli bilim insanlarının oluşturduğu seçici kurul "Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri 2010" yarışmasında kültür ve sanat kategorisinde Karşıyaka Belediyesi, Hamza Rüstem Fotoğraf Evi'ni ödüle layık gördü. Çok önemli bir ödüldür, yerel yönetim Oscar'ları olarak da anılır. Değerlendirme jürisi çok seçicidir.
Geçtiğimiz Haziran ayında Başkan Cevat Durak'ın katılımıyla yapılan danışma kurulu toplantısında alınan kararla bu önemli ödül Fotoğraf Evi kapısına sessiz sedasız asıldı.

küpe
Eski anılarımız, yeni umutlarımız olmalı.
A. Haussaye


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA