• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’ye özgü bir tablo ERKİN USMAN

CHP'ye özgü bir tablo

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.08.2011, 00:00
İzmir'in 8 ilçesinin belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile toplu halde görüşmek isteklerinde kararlı.
Kocaoğlu, "Benimle görüşmek için tek tek gelin..." diyor, 8 belediye başkanı da "Ya toplu görüşme, ya hiç..." diyorlar ve ekliyorlar:
"Kararımızdan dönmeyeceğiz."
Kim bu başkanlar?..
Buca (Ercan Tatı), Konak (Hakan Tartan), Bayraklı ( Hasan Karabağ), Karşıyaka (Cevat Durak), Çiğli (Metin Solak), Karabağlar (Sıtkı Kürüm), Menderes (Ergun Özgen) ve Bornova (Kamil Okyay Sındır)...
Hedeflerinde Aziz Başkan var.
CHP içinde sözüne güvenilir, sözü dinlenir bir "siyaset pir"ine sordum.
"Bu gidiş nereye?"
Yanıt:
"Biz CHP'liler böyle gıllıgışlı işleri pek severiz. Oturur tartışır, sağa sola başvurur, sonunda bir masada sonuca bağlarız..."
"Ya bağlayamazsanız?"
"Yok... Yok... İki üç masa sonra yeni bir konu çıkar, eskimiş konu da gündemden düşer. Ve CHP'de günler böyle geçer."
* * *
CHP İzmir'de bir de "kulislerin efendisi" var.
"Başkanlar kapışmasını nasıl değerlendirirsiniz?" dedik.
Yanıtı şöyle oldu:
"CHP için bir anormallik yok. Aziz Kocaoğlu değişik bir belediye başkanı. Asli görevinden çok partiyi dizayna çalışıyor. Hatay-Üçkuyular metro çalışmaları çamura saplanmış. İnönü Caddesi'nde binlerce esnaf batma çizgisine gelmiş... Belediyede 'tık' yok. Bu biiir.
Şu İzmir çukurunda değişik partilerden çok belediye başkanı gördüm. CHP'li Reşat Leblebicioğlu'ndan Demokrat Partili Rauf Onursel'e, Adalet Partili Osman Kibar'a, yine CHP'li İhsan Alyanak ve Ahmet Piriştina'ya kadar gelmiş geçmiş bütün başkanlar kendi asli görevlerinin dışına çıkmadılar. Hep kent işleriyle uğraştılar. CHP'lisi de öyle, Demokrat'ı da, Adalet ve Doğru Yol Partilisi de aynı. Milletvekili seçimlerine karışan, bir takım hiziplerin içinde yer alan bir belediye başkanı tipini İzmir'e Aziz Kocaoğlu getirdi, diyebiliriz. Oğuz Oyan'ın, Alaattin Yütsel'in, Hülya Güven'in, Mustafa Moroğlu'nun arkasında Aziz Başkan var. Bu ikiii."
* * *
Şimdi anlaşıldı mı, CHP içindeki kavganın ucunda neler var?

kentten
Ürkmez yolu ve bir iddiaya cevap

Menderes'i Ürkmez ve Seferihisar'a bağlayan 30 kilometrelik yolun önemli bir kısmının çukurlar ve kasisler yüzünden "geçilmesi zor" olduğunu vurgulamış ve bu yol boyunca bulunan köy temsilcilerinin şikayetlerini dile getirmiştik.
Köy temsilcilerinin isteği: "Bu 30 kilometrelik yolun asfaltla kaplanması..."
Yeniköy Muhtarı Arif Ekti'nin ifadesine göre, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz, "Para da yok, asfalt da yok" gerekçesi ile istenilen çalışmayı yapamadıklarını söylemişti.
İşte bu noktada, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz, böyle bir açıklamanın yapılmadığını anlattı ve ekledi:
"Kimseye 'para yok, asfalt da...' şeklinde bir cevap vermedim. Çalışmalarımızı bir plan çerçevesinde yürütüyoruz. Sırası geldikçe her yolun onarımı gerçekleşmektedir. Bu konuda şikayet de almış değiliz."

hayattan
Bornova Koleji'nden yağlıboya sergisi
Bornova Koleji ilköğretim ve lise bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan yağlıboya resimler görücüye çıktı. Eğitim dönemi içerisinde okulun resim öğretmeni Kıymet Dirican'ın önderliğinde ücretsiz olarak düzenlenen hafta sonu kurslarına katılan öğrencilerin yaptığı çalışmalar, İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde sergilendi. Kıymet Dirican'ın yönetiminde ikincisi gerçekleştirilen karma sergide 75 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
İlköğretim bölümü öğrencileri Yağmur Aydoğdu, Yiğit Yüksel, İlayda Şanal, Onur Yıldırım, Ceylan Şahin, Elif Naz Kırkpınar ve Doğa Öztoprak ile lise bölümü öğrencilerinin hazırladığı sergi, 2 hafta boyunca ziyaret edilebilecek.

laflama

* Dost başa bakar, düşman ayak oyunlarına başlar.
* Sen seni bil sen seni, sen seni bilmezsen patlatırlar kahkaha efektini!
* Behçet hastalığı var da, "Parçala Behçet" hastalığı yok mu yahu?
İbrahim Ormancı'dan

küpe
Gençlik kolay mutluluklar için parlak bir çağdır.
Albert Camus


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA