• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sıra, Aziz Başkan’da... ERKİN USMAN

Sıra, Aziz Başkan'da...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.09.2011, 00:00
İzmir'in "Efsane başkanı kimdir derseniz, biz de İhsan Alyanak" deriz.
Merhum başkan Alyanak'ın bu kente kazandırdıklarını İzmir halkı unutmaz, unutamaz.
Çok renkli bir kişiliği, olaylara sakin yaklaşımı, öngörüsü kuvvetli, pratik çözümler üreten, esprili bir başkandı Alyanak.
Bu değerli insanı ne yazık ki 2008 yılında, adı verilen vapuru da, 2011 yılında yitirdik...
Gemi nihayet, Konak İskelesi'nden kaldırıldı ve Makina Kimya Endüstrisi (MKE) Aliağa Gemi Söküm Tesisleri'ne çekildi. Daha sonra da jilet olacak...
* * *
Meslektaşımız ve eski belediyeci Vecdi Altay, İhsan Alyanak vapurunun sulara gömülüşünü ve çıkarılışını üzüntü ile izlediğini ifade ederken bir de öneride bulunuyor.
Şöyle diyor Vecdi Altay:
"O'nu unutmak mümkün değil... Reis Bey adlı ilk kitabımı yazma aşamasında yaptığımız söyleşi sırasında, 12 Eylül mağduru olduğunu söyleyerek, "Benim hala belediye başkanlığından 1.5 yıl alacağım var" demesini, hele hele, İzmir'in tanıtımı adına Papa 2. Jean Poul'ü Türkiye'ye davet ederek gelmesini sağladığında, dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün "Sen hangi akla hizmet edip, kendi kendine Papa'yı davet ediyorsun? Bu diplomatik yoldan olur" uyarısı ve Alyanak'ın da, "Ben İzmir için yaptım" demesi unutulur mu?
Aynı zamanda benim de doğum günüm olan bir 3 Mart günü, 84 yaşında aramızdan ayrılan, kendisini yakından tanıdığım cumhuriyet çocuğu sevgili İhsan Alyanak'ı, hem şahsen hem de adını taşıyan vapurun batması ile sembolik olarak da yitirdik. Efsane başkanın adının yaşatılması için, Karşıyaka Belediyesi'nin yaptıkları ortada. Hem İnsan Hakları Parkı'na maskını hem de Nikah Sarayı önüne büstünü yaptı. Şimdi sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nda. Sayın Başkan en kısa sürede, İhsan Alyanak adını, Körfez'de sefer yapan vapurlardan birine vermelidir. Körfez'de onlarca vapur çalışıyor. Bir çoğunun adı, İzmir'i yansıtmıyor, İzmir'e yakışmıyor ve İzmir'le de alakası yok."

kentten
Şemikler'de seyyar işgali

Karşıyaka'nın bu güzel beldesinden Musa Kıyımcı ve 20 arkadaşı yazıyor:
"Cumartesi günleri kurulan Şemikler Pazarı'nın ön tarafında Demirköprü'ye çıkan yol üzerinde birçok seyyar satıcı yolu kapatıyor. Bu bölgede oturan halk olarak bu seyyarlardan şikayetçiyiz.
Önüne bir mendil açan seyyar satıcılık yapıyor. Şimdi yolu kaplamaya başladılar. Bu insanların ne iş yaptığı da belirsiz.
Konuyu Karşıyaka Belediyesi'ne bildirdik. Ancak ilgilenen olmadı. Bu sorunu gazetenizde duyurmanızı istiyoruz."

egeden
Aliağa'da Çadır Mescit namazlarına son...

İzmir'in Aliağa ilçesinde 1. Derece Kültür Varlığı olan Merkez Camii, Aliağa Belediyesi tarafından İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla restore ediliyor.
Bu cami kentin en eski yapısı...
Tamirat nedeniyle Aliağa Belediyesi tarafından kurulan Çadır Mescit'te ibadetini gerçekleştiren ve yıllardır restorasyonu bekleyen cami cemaati de çalışmanın bitirilmesini dört gözle bekliyor.
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz şöyle konuşuyor: "Restorasyonda caminin çatısı, minaresi, kapı ve pencereleri ile iş ve dış duvarların yanı sıra bahçe duvarına kadar her köşesi elden geçiriliyor."
Uzun yıllardır tadilatı yapılamayan, bu nedenle oldukça yıpranan cami, Aliağa Belediyesi'nin uzun uğraşları sonucu 79 yıl aradan sonra ilk kez ciddi anlamda restorasyon görmüş olacak.

laflama
* Veliler için okul demek, masraf demektir. Şimdi okullu olduk, kart limitlerini doldurduk.
* Gemicilerin, her limanda sevgilisinin olması normaldir, çünkü onlar "Komp-Liman"da uzmandırlar!
* Elalem uzaya "mekik" yolluyor, bizse, hep aynı şeylerde "mekik" dokuyup duruyoruz!
* Hep hayalkırıklığı, hep hayalkırıklığı, benim sadık yarim kara talihtir.
* Güttüğü keçileri kaçırınca, bizim çoban keçileri kaçırdı yahu!
İbrahim Ormancı'dan

küpe
Hükümdarlar haksız olarak bir köylüden bir yumurta alırsa, adamları köylünün bütün yumurtalarını alır.
Sadi


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA