• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hamam sefası pahalıya patladı ERKİN USMAN

Hamam sefası pahalıya patladı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.11.2011, 00:00
Nafi Karaca dostumuz İzmir'in renkli kişilerinden. Çok uzun yıllardır İzmir Hamamcılar Odası Başkanlığını yürütüyor. Karataş'taki tarihi Hoşgör Hamamı'nın da sahibi.
***
Nafi'in bir hastalığı da futbol ve sevgilisi de Altınordu. Kırmızı-Lacivertliler, son maçta zirvede iddialı rakipleri Kızılcahamam'ı 1-0 yenince, Buca İlçe Stadı'nda her zamanki gibi maçı heyecanla izleyen Nafi Karaca coştu ve futbolculara, "Sizi bu müthiş maçın yorgunluğunu atmak üzere hamam sefasına davet ediyorum" dedi.
Futbolcular Hoşgör Hamamı'na toplandılar, tellaklar onları hamur gibi yoğurdu ama, oyuncuların karınları da fena halde acıkmıştı. Kırçiçeği'nin sahibi kulüp başkanı Mustafa Bilen talimat verdi, 100 tane lahmacun getirtti. Futbolcuların lahmacunları 4'şer, 5'er tane paylaşmasını Nafi Karaca gülümseyerek izliyordu.
Ama, "Bunların yanında ne içeceğiz ?" sorusu gelince iş başa düştü.
***
Bu kez meşrubat dolabı yağmalandı, 120 şişe kola, 44 şişe ayran ve gazoz bir çırpıda bitirildi. Nafi Karaca hamama girmeden terlemiş oldu.

kentten
Oyuncak sektöründe gerçekleşen devrim
Hayal dünyası oyuncak yönetim kurulu başkanı Adil Özyiğit; "Oyun çocuğun en önemli işi,oyuncakları da aracıdır. Çocuk çevresinde oyun malzemesi olarak kullanabileceği ne kadar çok imkana sahipse okadar şanslı sayılır. Bu konuda yapılan çalışmalara göre; anne babalar oyun ve oyuncağın önemini takdir etmektedir. Ancak yine de ailelerin oyuncak seçiminde dikkatli olmadıklarını gözlemlemekteyiz" diyor.
***
Yolculuğuna Kemeraltında ufak bir dükkan ile başlayan Hayal Dünyası Oyuncak AVM'lerde tüketicinin en çok tercih ettiği markalardan biri haline geldi.
Bünyesinde pedagog ve çocuk geliştirme uzmanı bulunduran Hayal Dünyası Oyuncak satışını planladığı her ürünü,bu konuda görev alan uzmanlarca deneterek oynatarak öncelikli uygunluğunu test ediyor, eğer ikna olursa mağazalarında satışa sunuyor.
Personelini pedagog eğitimi ile bilinçlendiren ve sertifikalandıran Adil Özyiğit oyuncak sektöründe bir ilke imza attığını söylüyor ve ekliyor:
"Oyuncaklar çocukların meslek seçimlerinde büyük bir etkendir. Çocukların kişilik ve yetenek gelişimini sağlayarak, yetişkin dünyası yardımcı olur. Doğru seçilen oyuncağın çocukların psikolojik gelişimi kadar kültürel gelişiminide desteklediği bilinmektedir."

Vergi davalarına anahtar!
Dr. Mustafa Alpaslan, vergi düzenlemelerine ilişkin akademik çalışmalarının yanı sıra pek çok dergide makale ve araştırmaları yayımlanmış bir isim.
Vergi ve vergi cezası uyuşmazlıklarına ilişkin davalar hakkında özet diyebileceğimiz bilgileri " uygulamada vergi davaları ve AİHM'e müracaat " başlığı altında hazırladığı çalışmasında kamuoyuna sunuyor. Ayrıca konuyla ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyenlere de yol gösteriyor, referans kaynaklarını da belirtiyor.
Kendi deyimiyle " hacim olarak küçük fakat içerdiği bilgiler açısından oldukça önemli bilgiler içeren bu küçük çalışma alanında iddialı değildir." Ancak konuyla ilgilenen veya vergi açısından sıkıntı yaşayan kişiler için ilk başvurulacak kaynak olabilecek nitelikte. Çalışma içersinde bulunan dilekçe örnekleri ve tablolar da oldukça faydalı. İsteme adresi Ş. Fethibey Caddesi No:32/3 Gümrük İlgilenenlere duyurulur.

laflama

*Rüyalarım bile işportaya düştü, Çin malı vallahi !...
*Şıracının şahidi artık gizli kameradır.
* Şarap gibi bir kadın, yıllara meydan okuyor. Her devrin madamı yani...
*Haydan gelen, ÖTV'ye gider.
*Ben güzele güzel demem, Angelina dudağı olmayınca...
* Öküz öldü, helvası bile karıldı.
* Sabreden derviş bekarlıktan usanıp, Evlendirme Programlarına çıkmış !...
* Atın ölümü arpadan olsun, maganda kurşunundan değil.
İbrahim Ormancı'dan

küpe
Kadını parası için alacak olan adamın, avucunu açarken gözünü kapaması gerekir.
R. Halit Karay


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA