• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
NBA’ciler tüydüler ERKİN USMAN

NBA'ciler tüydüler

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.11.2011, 00:00
Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) takım sahipleriyle, oyuncular birliği arasında kazanç paylaşımında anlaşmaya varılmaması üzerine lokavt ilan edilmiş, ligin başlaması tehlikeye girince NBA yıldızları da, özellikle iyi para veren Türk Takımlarında oynamayı yeğlemişlerdi.
F.Bahçe Ülker, Miami Heat'den Hırvat Bojan Bogdanoviç ve Oklahoma Thunder'dan Thamo Sefolosa'yı, Anadolu Efes, New Jersey Nets'den Slovenyalı Sasha Vujacic ve Milwaukee Bucks'dan Ersan İlyasova'yı renklerine bağlamışlardı. Beşiktaş Milangaz, Utah Jazz'den Deron Williams ile Cleveland Cavaliers'dan Semih Erden'i, G.Saray, Philadelphia'dan Litvanyalı Darius Songalia ve Atlanta Hawks'dan Gürcü Zaza Pachulia'yı, Telekom'da Utah Jazz'den Mehmet Okur'u transfer etmişlerdi.
***
Parası olmayan ve dar bütçelerle ligi götüren İzmir Kulüpleri Pınar KSK ile Aliağa Petkim de sınırsız bütçeli rakiplerinin NBA transferlerine bakakalmışlardı. Beşiktaş'ın, Williams'a aylık 350 bin dolar ödediğini (3 ay kaldı) biliyoruz. Diğerleri de 250 bin dolardan aşağı oynamadılar.
* * *
NBA'li yıldızlardan en ağır zararı Pınar KSK çekti. Anadolu Efes'e hem kupada yenilerek elendi, hem de ligde mağlup oldu. İzmir'deki Beşiktaş, Telekom ve F.bahçe maçları NBA'li oyuncuların üstünlükleriyle kaybedildi. Aliağa Petkim de evinde Beşiktaş'a Deron Williams'ı durdurma çabası yüzünden yenildi. Özetle İzmirliler, NBA'li oyuncuların takımlarıyla erken oynama şanssızlığına uğradı, bunun cezasını çekti. Şimdi onlarsız Beşiktaş, Telekom ve F.Bahçe ne yapacaklar acaba ? Onlarla bundan sonra karşılaşacak takımlara büyük avantaj sağlanmadı mı ? Yazık, çok yazık.

Bir "baba hindi" ve gerçek öyküsü

Altınordu'nun Altınordu olduğu yılların usta oyuncusu Fehmi Özırmak anlatır:
"Yıl 1940... Alsancak'ta Altay maçına çıkmak üzereyiz. Esmer, orta boylu bir delikanlı kocağında büyük bir hindi ile koşar adım yanımıza geldi, doğruca kaptanımız Sait Altınordu'nun kucağına koyarak (Besleyip büyüttüğümüz hindiyi sana veriyorum. İster evine götür,ister takımınla birlikte ye. Bu Baba Hindi hepinize yeter...) dedi ve uzaklaştı."
***
Altınordu kaptanı Sait'in sahaya hindi ile çıkması seyircilerin çok ilgisini çekmişti. Bu sırada taraftarlardan biri de avazı çıktığı kadar "Bir Baba Hindi!" Bu sırada Altınordu'lu futbolcular büyük bir ciddiyetle kaptanın kucağında hindi ile ortasahaya geldiler. Seremoni yaptılar.
Fehmi Özırmak'ı dinlemeye devam...
"sırada karşılaşacağımız Altay takımı oyuncuları da durumu görünce şaşkınlıktan baka kaldılar. Hindiyi eminet ettikten sonra maça başladık.Altay'ı Sait Ağabey'in attığı gollerle 2-0 yendik."
***
"Baba Hindi" tiplemesi günümüze kadar sahalarımızın armadası oldu. Bir güzel terane olarak her takıma mal oldu ve bu 70 yıl dillerden düşmedi...
İşte o Baba Hindi teranesi:
"Bir baba hindi, eyvallah
Olaydı şimdi eyvallah
Pilavı senden
Kaşığı da benden eyvallah
Yallah, yallah eyvallan"
***
Bu sloganlar atılırken kimse kimse kırılmadı, tribünleri dolduranlar hep gülüp geçtiler.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA