• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tenis Kulüp’te heyecanlı günler ERKİN USMAN

Tenis Kulüp'te heyecanlı günler

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.12.2011, 00:00
İzmir'in bu gözde kurumunda gelecek ayın ortalarında olağan kongre var.
Ve bu kongrede 1100-1150 civarında oy kullanacak.
Tenis Kulüp'ün şimdiki başkanı Osman Savran...
Yönetim Kurulu da, Tolga Tatari,Ceylan Şenocak, Server Uyaroğlu, Göksel Pazarcı,Alp Kahyaoğlu, Nesim Teri ve Alp Harun Gedik'ten oluşuyor.
Ve, iki yıl önce "değişim" sloganı ile Kültürpark Tenis Kulübü'nün yönetimine gelen bu ekibin karşısında, Ziya Nazlı başkanlığındaki "birlik ve beraberlik" sloganı ile yola çıkan grup var.
Bu grubun önemli destekçilerinden biri Milli Tenisçilerimizdeh Esat Tanık ile TÜrkiye'nin ilk fair play ödülle tenisçisi Berk Nazlı ...
Aday listesinde bu iki milli tenisçimizin yeri kesin.
Diğerleri bir haftaya kadar açıklanacak.
Grup Başkanı Ziya Nazlı "Kulüp yönetimlinde ilk defa iki milli tenisçimiz bulunacak" diyor.
***
Ziya Nazlı, siyasetin harman olduğu bir aileden geliyor.
Baba Halit Nazlı ile amca Haydar Nazlı, hakiki Demokrat Parti'de önemli görevlerde bulunmuş siyaset adamları. Her ikisi de rahmetli Menderes'in ve Bayar'ın yakın çevresinden...
Ziya Nazlı da Adalet Partisi ve onunu devamı niteliğindeki Doğru Yol partilerinin İzmir örgütlerinde görev almış bir İzmir delikanlısı.
***
Ziya Nazlı'ya sordum:
"Niçin aday oldunuz?"
Ziya Nazlı "Kulübümüzün tarihsel zenginliği ve kurumsal gücüne rağmen, mevcut yönetimin çalışmalarını yeterli görmediğimiz için yönetime talibiz " diye başlıyor ve devam ediyor:
"Hiç kimseyi ayırmaksızın, bütün üyelerimize, her alanda hak ettikleri ve kulübümüzün itibarına yakışan temelli hizmetleri vermek için görev istiyoruz. Biz Kültürpark Tenis Kulübü olarak İzmir içinde sevilen ve saygı duyulan bir grubuz. Ayrıca kendi içimizde gruplaşarak itibar kaybetmemize yol açacak kavgalara gerek yok, gelin birlik olalım diyebilmek için yönetime talibiz."
***
Ziya Nazlı bu aşamada Kültürpark Tenis Mulübü'nün gerek ulusal, gerekse uluslararası platformlarda gözlü görünür bir düşüşe geçtiğini vurguluyor ve "Unutulmamalıdır ki, hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz. Ligde 5. sıraya oturduğu için Tenis Kulübu başarılı göstermek bize yakışmaz. Biz mazeret üretmek için değil, hizmet uğruna göreve talip olduk" diyor.
Ziya Nazlı'yı dinlemeye devam...
" 2 Aralık 2011 tarihinde basında çıkan ve mevcut yönetim kurulunun, bayan ve erkek takımlarımızın Lig'oebeşinci sırada yer almalarını başarı olarak değerlendiren beyanları ne kadar üzücüdür. Kulübümüzün geçmişinde yakaladığı başarılara bakınca beşinciliğin bizler için gurur değil, üzüntü kaynağı olmacağımız hepinizce malumdur. Mevcut yönetimin bu beyanları, kulübümüzde var olan gerilemenin en açık göstergelerinden biridir."
Ziya Nazlı'ya göre; mevcut Yönetim, az sayıda düzenlediği turnuvaların organizasyonlarında da başarılı olamadı.
***
Ve bir soru daha:
"Hedefleriniz nedir? "
Ziya Nazlı madde madde sıraladı.
* Lig'de beşinciliği başarı gösteren bir iradeyi bir tarafa itip, Kültürpark Tenis Kulübünü Dünya sıralamasında üst yerlere taşımak.
* Yılda bir kez Kültürpark Tenis Kulübünde Türkiye'nin en büyük sporcusunu ağırlamak değil, yılın 365 günü kortlarımızda Türkiye'nin en başarılı tenisçilerini görmek ve yetiştirmek.
*Performans tenisin yanında veteranlar için imkanlar sağlamak.
*Altyapı güçlendirilerek başarılı sporcular yetiştirmek.
*Mevcut yönetimin ifade ettiği tüm resmi kurumlarla bozulan diyaloğun tekrar kulübümüzün itibarına yakışır şekilde düzeltilmesini sağlamak.
*Engelli sporcularımıza gerekli değeri vererek, engelli performans takımı kurmak, disiplinli bir antrenman sistemi oluşturmak.
*Mahçup bir şekilde değil, göğsümüzü gere gere üyesiyiz, diyebileceğimiz Kültürpark Tenis Kulübünü el birliği ile yeniden yaratacağız.
***
Ekibiyle birlikte "Birlik ve beraberlik" sloganı ile yola çıkan Ziya Nazlı'nın anlattıkları bunlar.
Haftaya Osman Savran ve arkadaşlarını dinleyeceğiz.

Yeşil kırmızı sevdası

Karşıyaka Spor Kulübü 100. yılını kutlamaya şimdiden başladı. Her geçen gün farklı etkinlikler hazırlanıyor. Kulübün en büyük destekçilerinden biri de kuşkusuz Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak. Başkan Durak, yüzüncü yılına girerken Karşıyaka Belediye araçlarını yeşil kırmızı renklerle donattı. Karşıyaka'nın mahallelerinde, sokaklarında gece gündüz hizmet veren kamyon, kamyonet, binek aracı hepsine KSK'nin renklerini yansıtan yeşil kırmızı kuşak atıldı. Belediye araçları nereye gitse yeşil kırmızı renkleri ile birden fark edilir oldu. Uygulamayı en çok taraftarlar beğendi. Karşıyaka'da yaşayan herkesin yeşil kırmızı renklere aynı duyarlılıkla yaklaşması ve yaygınlaştırması gerekir.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA