• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Manifestonun alıcısı çoğaldı ERKİN USMAN

"Manifesto"nun alıcısı çoğaldı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.01.2012, 00:00
Bostanlı Demokratik Hareketinin yayınladığı "Manifesto" yalnızca İzmir'de değil çeşitli illerde de benimsendi. Örnek Örgütlenmeler bu illerdeki mahalle ve ilçelerde de yapılıyor.
Haftalık toplantısını Bostanlı Cafe'de yapan "Demokratik Hareket'in" hedeflerini CHP'nin "Karanlıklar Prensi" Ahmet Kadıbeşegil şöyle açıkladı;
* * *
"Bostanlı demokrasi hareketi, tabanın siyasette etkin olması, partilerde olmayan demokrasi
anlayışının ülke genelinde yerleşmesini amaçlayan bir oluşumdur.
Hedefleri bir yerlere gelmek değil, yerel ve genelde halkın katkısını en üst düzeye taşımak
amacı olan bir harekettir.
Önerileni değil, sizin önerdikleriniz kabul gördüğü bir siyasi oluşumun yapısıdır."
* * *
Kadıbeşegil'in anlattıklarına göre; Cumhuriyetin oluşmasının temel taşı olan CHP, İsmet İnönü'nün öncü olarak yer aldığı demokrasinin, Türk siyasi hayatına kazandırılmasının ardından, kendisinden beklenen atılımı gösteremedi.
Bu CHP Türkiye'ye yönelik politika ve açılımlarını halka tam olarak anlatamadı.
***
Kadıbeşegil'i dinlemeye devam:
"Genel Başkanlığa Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelmesinin ardından, işaret ettiği parti içi demokrasi olgusunun yaratılması, her ne kadar, partideki bir kesimi rahatsız etse de tabanda karşılığını bulmuş, CHP için bir umut ışığı yakmıştır. Bostanlı demokrasi hareketi, bu ışığın oluşturduğu bir sonuçtur. Atanmışların değil, seçilmişlerin oluşturacağı bir parti yönetimini hedefleyen bir harekettir."
***
Bu hareketin öncelerine göre; ilçe, il ve kurultay'da yapılacak seçimleri öngören bu girişimin, kurultay seçimleri sonunda işlevinin biteceğini düşünenler varsa yanılıyorlar.
"Karanlıklmar Prensi"nden son söz:
"Bostanlı "manifesto" su, Türkiye'de tüm CHP örgütlerinde yankı bulmuş, aynı hedefler
doğrultusunda çalışmaların filizlenmesine yol açmıştır.
CHP üyeleri ile CHP' ye oy veren seçmeni birleştiren bu hareket sürekli olacaktır.
CHP, ilkeleri, sol söylemlerine sahip çıkıp bunları uygulamaya koyacak nitelikli kişileri seçen
tabanı ile bunu başaracaktır."

hayattan
İyi ki doğdun Selçuk Baba

Dün Selçuk Yaşar'ın 87. doğum gününü kutladık. Bir mini toplantı ile...
Hepimiz O'na huzurlu, sağlıklı ve uzun bir ömür dileğinde bulunuyoruz.
"Baba" diye hitap ettiğimiz Selçuk Yaşar 1958 yılında Karşıyaka Spor Kulübü'ne başkan olduğunda 33 yaşındaydı. Ben de 20'sinde bıçkın bir delikanlı. Bir yandan okuyor, bir yandan da Ege Ekspres gazetesinde Yazı İşleri Müdürü olarak çalışıyorum. Sayın Selçuk Yaşar bana bir de K.S.K. yöneticiliği görevi verdi. "Sen bu yönetimde propagandadan sorumlusun." dedi. Havalara uçtum.Hayatım boyunca Karşıyakalılığımla da her zaman öğündüm.
***
Bizim kültür hamalı Tufan Atakişi son iki aydır beni gördüğü her yerde soru yağmuruna tutuyor. Uzun zamandır Selçuk Yaşar ile ilgili bir kitap hazırladığını biliyorum.
Yaptığı araştırmalar sonucu öyle şeyler bulmuş ki, ben bile o dönemleri yaşamama rağmen şaşırıyorum. Selçuk beyin başkanlığında aralarında benim de bulunduğum yönetim kurulu toplantılarında Karşıyaka için o kadar güzel kararlar almışız ki. Kulüp için, Karşıyaka için o kadar güzel gözlemler yapmışız ki. Ucundan da şampiyonluk gelmiş.
Onursal başkanımız Selçuk Yaşar, sanayiciliğinin yanı sıra ileri görüşü ve Türkiye'de gerçekleştiği yeniliklerle yaşantımızı değiştirmiş ve çağdaş boyutlara taşımıştır. Onun öngörüsü, verdiği doğru kararlar İzmir'in de kaderini değiştirmiş binlerce aileye iş ve aş sağlamıştır.
İyi ki doğdun Selçuk Baba

kentten

KARSAD'dan 100.Yıl "İlk Yardım Kursu"

Karşıyaka Spor Adamları Derneği, 100.Yıl onuruna, genç yaşta kaybettiğimiz Unutulmaz Karşıyakalı Dr.Tibet Kızılcan anısına 100 kişinin katılacağı "İlk Yardım Kursu" düzenledi.
İlk yardımın yaşam kurtardığını, herkes için gerekli olabileceğini ve toplumun bu konuda ciddi bir şekilde eğitilmesi gerektiğini önemle vurgulayan KARSAD Başkanı Dr.Bülent Zeren, örnek Karşıyakalı Dr.Tibet Kızılcan anısına düzenlenen kursların her yıl tekrarlanacağını bildirdi.
Kurs, yarın saat 14.00'te Mavişehir Sports İnternational'da gerçekleştirilecek. Gemeneksel hale gelen kurslarda daha önce 90 kişiye İlk Yardım Eğitim Sertifikası verilmişti.

küpe
Hiç kimse, başkasını taklit ederek büyük adam olamamıştır.
S. Johnson


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA