• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Baysak’ın model olacak inceliği ERKİN USMAN

Baysak'ın model olacak inceliği

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.01.2012, 00:00
Kemal Baysak, İzmir ve ülkemizde tanınan ünlü bir sanayici, işadamı, hizmet insanı, Bosna Hersek Fahri Konsolosu, yardımsever özellikleriyle öne çıkan bir isimdir. Yaşamı destansı işlerle doludur.
Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde şirin ilçeyi kültür sanat merkezi haline getirmişti. Sanata gönül verenler bunu çok iyi bilirler. Sevgili Baysak'a sevgileri, saygıları anlatılır gibi değildir. Bir yerde sanat kültür olayı olduğunda çiçeğiyle, çikolatasıyla orayı şereflendirip güzelleştirir. Geçen hafta aynı güzelliği yaşattı. Bu konuda bir model olduğunu gösterdi.
* * *
Dokuz Eylül Üniversitesi Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bedri Karayağmurlar'ın Alsancak Kedi Sanat Merkezi'nde "El im, Dil im" adlı resim sergisinin açılışı vardı. Karayağmurlar, eserleriyle ünü ülkemizin sınırlarını aşmış naif bir ressamdır. Ressamlığının yanı sıra şairliği, yazarlığı, araştırmacı kişiliğiyle, insani yanlarıyla sevilen, sayılan bir sanatçımızdır. Yetiştirdiği öğrencilerin çoğu hocalarının yolunda gitmektedirler. Sergi salonu adım atmayacak derecede kalabalıktı. İçeriye girdiğinizde sizleri gülen yüzle karşılıyordu Bedri Karayağmurlar. Otuzu aşan kişisel sergi açmanın mutluluğunu yüzünde okuyabilirdiniz. Duvarlardaki resimleri izleyen bir güzellik abidesi gözlerden kaçmıyordu. Kemal Baysak ve sevgili eşi Pervin Baysak'la sergi salonundaydı. Resimler hakkında konuşuyor, düşüncelerini aktarıyor, eşiyle resimleri değerlendiriyordu. Sergiye gelirken yine çiçeğiyle gelmişti. Sergi defterine görüşlerini de yazdı. "Bedri Hocamın resimlerine hayran kaldım. Her sergisi bir öncekinden güzel..." Daha sonra da ressam Karayağmurlar ile derin bir sohbete daldı.
* * *
Sergiye katılan sanatçılar, sanat sevdalıları, başka siyasetçi, yerel yönetim yöneticisi aradılar, kimseyi göremediler. Bir sergi ve iki güzel insan, biri sanayici, yerel yönetimde söz sahibi olmuş, sevilen sayılan aranılan Kemal Baysak, öteki ise gecesini gündüzünü sanata, ülkesine adamış sanatçı Bedri Karayağmurlar. İkisinin bir sergide buluşması övgüye değerdi. Sergi ay sonuna kadar sizleri bekliyor...

ege'den
Akçay'da satrançılar kapıştı

Akçay, Körfez'in hareketli köşelerinden biri.
Sosyal aktivite yönünden hayli zengin bir belde.
İnsanları sevecen ve gözler ışıl ışıl...
Yolumuz düşmüşken bir de satranç turnuvasını izleyelim dedik.
Bu turnuva Türkiye Satranç Federasyonu'nun himayesinde ve konrtrolünde düzenlenmişti.
Turnuvaya toplam 37 sporcu katıldı. İlk gün yapılan teknik toplantıda turnuvanın "Büyükler" ve "Küçükler" kategorilerinde yapılmasına, tur sayısının beş tur olmasına (ilk gün üç, ikinci gün iki) karar verildi. Turnuva hakemliğini Balıkesir'in ulusal satranç hakemlerinden Ahmet Uçtu, il hakemleri Mehmet Ali Beşbudak ve Orhan Yağmuroğulları yaptı.
Turnuva sonunda küçüklerde Furkan Berke Kayıkçı birinci olurken, Ahmet Erdim ikinci, Ahmet Emir Çiçek üçüncü, Efe Şuyun dördüncü, Burak Memiş beşinci oldu. Büyükler grubunda ise, Mehmet Cüneyitoğlu birinci oldu. Adem Karakuş ikinci, Ertuğrul Ergökçel üçüncü, Sami Şahin dördüncü, Cihan Bulut beşinci sırayı aldı.

küpe
Zaman dostlukları kuvvetlendirirse de, aşkları zayıflatır.
La Bruere

günün fıkrası

İyi belle

Temel ile Dursun balık avlamaya çıkmışlar. Birinci gün hiç avlayamamışlar. İkinci gün de öyle geçmiş. Üçüncü gün bir kova dolusu balık tutmuşlar.
Bunun üzerine Temel Dursun'a:
"Dursun, bu yeri iyi belle yarın da buraya geliriz" demiş.
Kıyıya vardıkları zaman Temel, Dursun'a tekrar sormuş:
"Dursun, yeri iyi belledin mi?"
Evet..."
"Ne yaptın?"
"Kayığın ucuna çarpı koydum."
"Ulan salak, yarın bu kayığı kiralayacağımızı nereden biliyorsun?"


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA